Отговор: Избор на климатик 2016 г.
За много години на всички . Много се радвам ,че намерих място където мога да поискам помощ относно бъдещият климатик във детската ни стая ! Благодаря предварително за отделеното внимание и пожелавам на всички весела и успешна нова година !
Това е информацията която мога да предоставя ,надявам се да е достатъчна !
1-Климатика ще се използва за жилищно помещение
2- Ще се използва и за отопление и за охлаждане .
3- а)Квадратурата е 16 квадрата а кубатурата 50.
б)Алуминиева дограма
в) около 2 квадрата е квадратурата на прозореца.
г)Южно изложение.
д)Помещението се намира на втория етаж.
е)Помещението е детска стая .
ж)Помещението е част от къща.
4.Тракийска низина с.Поповица ,община Садово , област Пловдив , къщата се намира близко до пътя и се изложена на вятър от минаващите автомобили.
5.Зима – около 23 градуса/ Лято – около 25 градуса.
6.Няма изолация .
7.Има телевизор,телевизионен приемник и лаптоп.
8. 1200 лева съм готов да отделя за климатик.
9.Зимата ще разчитаме на климатика за отопляване до -15 градуса а лятото до +40 за охлаждане
10. Съжалявам нямам възможност да кача .
MitkoHaiverov, предвид бюджета който сте определили за покупка, избора няма да е много голям. Може да обърнете внимание на General Fujitsu ASHG12LLCC или Gree GWH12KF-K3DNA6G Change, Другата алтернатива е японски употребяван климатизатор.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
ASYG12LLCC
Благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
MitkoHaiverov, предвид бюджета който сте определили за покупка, избора няма да е много голям. Може да обърнете внимание на General Fujitsu ASHG12LLCC или Gree GWH12KF-K3DNA6G Change, Другата алтернатива е японски употребяван климатизатор.
Благодаря ви за бързият отговор ! Спряхме се на Fujitsu , отново наистина благодаря за компетентното мнение !!!
Здравейте, имам малко нужда от помощ и ще се радвам ако някой може да помогне.
Искам да закупя климатик за една кухня(панел), грубо е към 15 кв, но е пълна с мебели и кухненско обзавеждане.
Пвц дограма, без изолация. дограмата е 4кв, страници и лице ютонг( избита тераса и вкарана към кунтята)
Под теракот, изложение югоизток, среден апартаменнт, само комшиите над нас отопляват.Желана температура около 21-22 градуса зимата.
Предимно за отопление ще се използва.
Спрял съм се на тези два модела Инверторен климатик Daikin FTXS25K/RXS25L PROFESSIONAL
Инверторен климатик Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI 2015
Ще бъда благодарен ако помогнете в избора, приемам и други предложения в този бюджет
Благодаря
Тошибата който сте посочили или mitsubishi-heavy-srk25zm-s-src25zm-s-premium.
Здравейте,
Предстои ми покупка на климатик и ще се радвам, ако ми помогнете в избора.
1. Жилище/ Хол
2. Охлаждане и Отопление
3. а 17кв/41куб
б. PVC дограма, двоен стъклопакет с Аргон
в. около 4-5 кв
г. Юг
д. 5ти последен етаж/ тухла. Над апартамента има таванско помещение. Външната стена на стаята е една. За сега от никъде не ме отопляват.
4. Русе
5. 20-22 градуса
6. Изолация на тавана 3см стиропор, предстои външна изолация и затваряне на балкона с ролетни щори. 5мм фибранова подложка под ламината.
8.1600/1800лв
9. -15-17/40
10. Стандартна правоъгълна стая. Прозорците и вратата са на едната тясна страна.
Иска ми се климатика, да е възможно най икономичен. Бях се спрял на RAS10G2KVP-E/RAS10G2KVP-E Daiseikai 8,но реших да сложа такъв в спалнята (14кв.), а за хола нещо по евтино.
Например:
FTXS20K С WIFI МОДУЛ
а случайно попаднах и на това:
F22RTES NEW MODEL |
Държава: | Япония |
Вид: | Хиперинвертор |
Охлаждане: | 0,9-2.2-2.9kw |
Отопление: | 0.9-2.2-3.9kw |
Ср.консумация:
охл./отопл. | 0.45kw |
COP/APF/SCOP: | -/5.8/- А++++ отопл. А++++ охл. |
За квадратура: | От 15 до 20 кв.м. |
Благодаря ви предварително.
Слагай тошибата дайсекай която си избрал.Остави ги другите.
Благодаря за отговора. Тошибата е ясна, но е доста по скъпа (около 2200лв). Търся нещо в диапазона 1600-1800лв.
Грабвай и едно Сузуми и си готов.
За 1399лв с монтажа sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr.
От август е монтиран в помещение от 23.5 квадрата в къща.Издържа студовете около и след нова година и топли много добре.
Купувай няма да сбъркаш.
Sharp-a, как се справя с дефроста? В Русе има постоянно мъгли, а и аз живея на 800м. от реката. До колкото четох из форума Toshiba са много добре с него.
При необходимост. Точно това ме интересуваше.
Никакъв проблем дори в Русе.От нова година постоянно питам моят колега на когото го препоръчах и той ми казва -"Тази година почти не съм палил парното -само три дни.През останалите, дори на и след Нова година климатикът си работеше, като на Нова година го бях настроил на 24 градуса".Тогава при нас беше -9.1 градуса под нулата.След това и сняг валя доста.Казва ми "Ако купуваш взимай го без колебание!"
Вярвам му.
Не купувай 8цата за спалното помещение, има шанс да си един от недоволните клиенти на марката, чиито машини се успиват и по този начин не поддържат зададената темпаратура. Замисли се за Тошиба Сузуми + и се вписваш перфектно в бюджета. За подобна сума ще намериш и Митсубиши Хеви 25 ZM-S ( говоря за спалнята). Има и 3ти вариант с полупка на машина от технотата. В този случай си плащаш на професионална фирма за монтажа. Там избора ти е Шарп-а споменат по горе, или триъгълния Самсунг от емаг ( топ модел, с много екстри и ниски нива на шум, а и със нного добър дефрост според думите на един колега, който притежава машината). За хола избора е идентичен с машините които изброих горе, с тази разлика че отиваш на 12ка.
п.п 12ка Фуджитсу ЛТЦ е много добра и яко топлеща машина. И тя е добър избор.
Успех!
Или направо иди до виктор елекрик и хората гарантирано ще ти решат проблема.