Отговор: Избор на климатик 2016 г.
На пръв поглед, ако е само за охлаждане вземете най-евтиното. Някоя Мидея или Гри. За 1500-600 лв. 2 броя ще ви охлаждат. Ако сте решили да ги похарчите тези 2000 лв може да погледнете Дайкин FTXB25C. 2 броя с монтажа ще ви излязат пак под 2000. Като цяло търсете 9 BTU за по-голямата стая и може би 7 BTU за малката.
Ми да ти кажа писна ми като спрат парното и е още студено да пускам духалки и да се будя от тях.Не съм уточнил в предния ми пост,бюджета си е 2000лв. но без монтаж.
За преходните сезони всеки климатик ще смогва да топли във вашите стаи. Единствено спецовете от форума да препоръчат точни модели, които ще са в бюджета и ще са достатъчно тихи за спални. Аз бих взел 2 Дайкин FTXB25C.
Ако се будите от духалки,забравете за марката мидеа :) ,много са шумни.
Цитат:
Първоначално публикувано от
judas priest
Ми да ти кажа писна ми като спрат парното и е още студено да пускам духалки и да се будя от тях.Не съм уточнил в предния ми пост,бюджета си е 2000лв. но без монтаж.
1.hitachi-rak14pecirac14weci-eco-comfort
2.Mitsubishi electric MSZ-DM25VA/MUZ-DM25VA
3. hitachi-rak10pecirac10weci-eco-comfort
4. hitachi-rak25rpbrac25wpb-performance
5. mitsubishi-heavy-srk25zmp-ssrc25zmp-s-standard
Аз бих избирал измежду хитачитата и мицубиши хеви.
МХеви топли много, хитачитата има екстри- перформънса има и седмичен таймер, ако мислите че ще ви бъде полезен.
Дайкин вече ви беше препоръчан, така че аз няма да се спирам на него ...
Като цяло тази година като че ли се наблюдава едно състезание между производителите за най рахитично външно тяло. Този Електрик е с параметри на Мидеа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
judas priest
В 9кв.м няма ли да става много течение с климатик, особено на охлаждане?
Здравейте,
и на мен ми предстои покупка на климатик.Спрял съм се на 2 модела за сега и съм пред дилема кой от двата да избера: Fujitsu ASYG12 LUCA или Panasonic CS-E12QKE. Ще се използва основно за охлаждане в хол 22-23м2,както и за отоление в преходния сезон.Общо взето се търси надеждна и икономична машина която да се справя безпролемно с възложените и задачи. Като,че ли клоня повече към фуджитсу-то, но и Панасоника не е за подценване.Разбира се ако има и други машини които да препоръчате с радост ще разгледам предложените модели. Благодаря предварително!
eleaf, във Вашата ситуация, всяка една машина с номинал 2.5~3.2 kW би се справила със задачата. Предвид факта, че ще използвате по интензивно климатизатора през летните месеци, не бих пренебрегнал допълнителните функции на QKE - сензор за присъствие, светлинен сензор, nanoe-g.
Re: Избор на климатик 2016 г.
По-скоро Fujitsu-General *18LFCA, но цената с монтажа може да достигне 2500 лв. Fujitsu-General *14LUCA се вписва във бюджета, но ми се струва,че в най-студените дни може да се наложи камината да помага.
+1 за 12lt или за 14 luca, дали вторият ще работи под -15 и висока влажност обаче!?
Гледам само Фуджита и Дайкини се коментират тук. А Мидеята била евтина и само за преходните сезони ставала !? Брей .......... Аз пък да не знам това и цяла зима, че и миналата да се топля с две инверторни 12-ки на Мидея, купени от Техмарт на промоция, че и трети купих за другият апартамент за Майка ми. Понеже се отказаха във входа от Мародерите -Топлофикация. Та и него го взех с намаление от 12% от познат Управител в Техмарт.
Топля си се аз- баня става в 60 квадрата апартамент. Безшумини са. А на охлаждане -все едно не съм ги пускал. Сметката е като без тях.:)
Красив дизаин и тнт. Тия сега вдигнаха тока и пак повече от 150 лева общо ток не съм плащал общо с другите консуматори. Имам и конвенционалки на Вилата - и те се справят до към -5 -10 градуса. После достигат до 20 градуса макс в помещенията. Но там си е къща - няма други сгради около нея.
Впечатленията ми от Фуджитата и Тошибите- в работата имах инверторна Тошиба в единият офис. Като правеше дефрост и се приготвяше да излита. Не успя да излети, но и не успяваше да затопля добре при голям студ. Абе ако имаше крила щеше да излети поне.:lol:
Сега наслагаха едни инверторни Фуджита- вътрешното тяло е като ковчег ! По грозно не са могли да го направят явно, предният капак е от тънко ПВЦ и се гъне като юфка. Дистанционното и то е голямо и плоско-гадно с една дума.
Външното тяло е по малко от на Мидеите ми и ми направи впечатление че на отопление -циклите на включен компресор при по топло време са по кратки.
Съседа ми има инверторни Фуджицу и външните им тела са като на моите Мидеи и като дизайн и като големина. Неговите са по шумни една идея. :)
При мене като влизат в дефрост не се разбира и го правят много рядко. Неговите правят по чести дефрости. Те естествено струват два пъти колкото моите.
Ама щом пък не ви кефи Мидеята, Вземайте Марковите ковчези.
И добре че аз не съм разбрал че Мидеята била само за охлажане и евентуално за преходните сезони.
не се КОСИ.......да топли при ниски температури,да харчи малко са трудно постижими неща с МИДЕЯ,а да ги сравняваш с истинска ТОШИБА-по-добре НИДЕЙЙЙЙ.....