Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Да попитам и аз.
Благодаря ви предварително!
Какво бихте препоръчали за следното помещение:
39 кв.м дневна с височина 3.20, ново строителство.Външна и вътрешна изолация. Дневната е свързана с коридор 18 кв.м., който също искам да отоплявам. Между дневната и коридора има портал 1.60 на 3.20 без врата.
Засега съм се ориентирал към Gree Cozy 24ка с 62кг външно тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
От реномираните марки, можеш да погледнеш Хеви 35ZM-S и Toшиба Сузуми+ 13ка.
Здравейте, от въпросното Heavy 35ZM-S и General ASHG12LUCA кой от двата ще е по икономичен? Ще се използва по-интензивно лятото за охлаждане като не изключвам и отоплението.В големите студове сме с водна риза и радиатори,но не се знае след време може да реша да се отоплявам изцяло с климатици,така
че искам да съм застрахован. Колкото повече чета,толкова повече се обърквам,та се надявам питането ми да е последно и най-накрая да избера правилната машина.Сведох избора изцяло между тези 2 модела.Та от към икономия кой моде ще харчи по малко ток? Благодаря отново за мненията и насоките на всички!
Ventsislav Negentsov, общата кубатура по Ваша информация е ~182m³. Според вас, машина която отдава 7.0 kW номинално и 7.6 kW, ще се справи ли? Имате доста неизвестни във въпроса който задавате.
Лично моето мнение, че във Вашата ситуация, ако имате възможност, поставете две отделни машини, чийто обща отоплителна мощност да е 9~10 kW. Печелите равномерно разпределение на отоплявания въздух, както и комфорт. Друг е въпроса, ако бюджета Ви се върти около сумата на която се продава Gree-то. То тогава, мисията е неизпълнима с една машина.
eleaf, икономията на електроенергия е променлива величана...Зависи както от помещението така и от този който държи дистанционното управление. В крайна сметка, машина е необходима да Ви създава комфорт. А това понякога е свързано с компромиси.
Цитат:
Aleksandars
Лично моето мнение, че във Вашата ситуация, ако имате възможност, поставете две отделни машини, чийто обща отоплителна мощност да е 9~10 kW. Печелите равномерно разпределение на отоплявания въздух, както и комфорт. Друг е въпроса, ако бюджета Ви се върти около сумата на която се продава Gree-то. То тогава, мисията е неизпълнима с една машина.
+ И аз мисля така. А и икономията от сметките за ток ще бъде много по-голяма с две машини.
Здравейте! Молба за помощ при избор на два климатика за две отделни помещения. Ето подробностите:
Първо помещение:
1. жилищно помещение - Г-образна кухня
2. ще се ползва за охлаждане и отопление
3. а) 13 кв.м ; 33,5куб.м.;
б) дограма ПВЦ, остъклена тераса пред нея;
г) изложението изток;
д) 3 етаж, апартамент
4. Варна
6. изолация на таван с минерална вата
7. Има ли електрически уреди в помещението - вградена фурна и котлони, хладилник, пералня, телевизор
1. жилищно помещение - спалня
2. ще се ползва за охлаждане и отопление
3. а) 17 кв.м ; 44куб.м.;
б) дограма ПВЦ, неостъклена тераса пред нея;
г) изложението запад;
д) 3 етаж, апартамент
4. Варна
7. няма електрически уреди
Бюджет за двата общо до 2400лв.
Благодаря предварително!
Предвид бюджета който сте заделил, новите модели на Gree ще ви свършат работа. Моделчето е Change, освен ако не са му променили името.
Цитат:
bobovo
Еднo 12 LT ще ти пасне идеално.
И забравих да го спомена в изискванията, топлото да не се прави с вграден нагревател. В тази връзка кои от Фуджитата са с нагревател.
Нагревателя не прави топло, спомага за коректното размразяване на машината.
ASYG12LMCB/AOYG12LMCB - това е Нордик модел. Не съм сигурен дали има нагревател обаче.
Цитат:
Aleksandars
Ventsislav Negentsov, общата кубатура по Ваша информация е ~182m³. Според вас, машина която отдава 7.0 kW номинално и 7.6 kW, ще се справи ли? Имате доста неизвестни във въпроса който задавате.
Здравейте и мерси за отговорите!
Явно ще монтирам няколко машини и ще трябва да поразвържа малко кесията.
Следващият ми въпрос е : коя серия на Gree е по-добра : Cozy или Change.
Става дума за 12-ки. Ще слагам 2 или 3 бр 12-ки. За начало 2 бр, а по-натам евентуално трета за коридора.
Също някакви приблизителни аналози (марки и модели) като цена и параметри до около 800 - 900лв за 12-ка.
След внимателен анализ се отказах да монтирам 24-ка или 30-ка, а няколко 12-ки - с цел по-равномерна температура, по-малко течение и топъл дефрост :ole
Въпросните GREE-та (Cozy и Change) 12-ки с EEV или с капилярки са?
Сравнено с Midea HRFN1 по-добре или по-зле са. Сравнено с Midea HRDN1 е ясно - по-добри са?
Но HRDN1 не се и предлага вече...
Мерси предварително!
Ко, ко каза?! Мъдеа? Все едно не съм те чул :))
https://forum.setcombg.com/климатици...-ново.html
слагай от тези.
Cozy - капилярна тръба
Change - EEV
Изчетох сервизните ръководства на:
Cozy (GWH12MB), Cozy New (GWH12MA) и Change (GWH12KF).
Изводите, които направих са следните:
-Cozy New е с по-големи радиатори (топлообменници), но по-слаб компресор - 840 вата, спрямо 940 на Change i Cozy (класическия)
-Cozy New е с капилярна тръба, Cozy (класик) е с EEV, Change е с последователно свързани капилярна тръба и EEV.
С други думи Cozy New е най-кофти
-сервизните ръководства не са много точни и са писани все едно някой е хвърлял боб - пример : при еднакъв вентилатор на външните тела дебита на въздух варира от 1600 до 2200 m3/h на максимална мощност
-графиките няма да ги коментирам, макар, че за моделите с EEV не е невъзможно да поддържаш еднакъв капацитет до -5 градуса
-външното тяло на Cozy New е най-тежко, както и най-голямо, а компресора е най-слаб
-външното тяло на Cozy (класик) е 1към1 с Change, само липсва капилярката последователно на EEV-то.
Ето и сервизните ръководства:
Сервизна документация за Split система - Viola, Cozy, GVA, U-Crown, Change | GREE България
Абе с тия сервизни е малко мижай да те лъжа...по добре се обърни към някой от колегите който наистина са разглобявали дадения модел. Понякога има големи неточности между сервизните и какво е в действителност.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk