Този теоретично топли до -10гр., а практически може и по-малко.
П.П. Много загадъчен ник.
Преглед за печат
Намерих, цената е със 180 лв. по висока от тази от линка. Това показва, че няма безплатен обяд.:)
- - - - - - - - - -
Мерси. Ще отложа покупката докато събера още малко парички .
А пък за ник-а, е дълга история. Кратката е, че е свързано с един клип на една метал банда на която съм фен.:)
Втора употреба колега и то на магия. Иначе нов, за тази площ и с такъв бюджет мн трудно.
Ако ще е за охлаждане само, Дайкин 35ца ftxbc
Ако не те бърка да се разходиш до Монтана вземай този:
HITACHI RAS/RAC-D14EX3 - Технoмаркет - онлайн магазин
Наистина бюджета е малък за квадратурата но може да погледнеш и:
http://www.airqualitybg.com/климатиц...b-k3dna3k-cozy
http://www.airqualitybg.com/климатиц...k3dna6g-change
П.п Говорим основно за охлаждане. За отопление ще ти е нужна по - сериозна машина.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Ако пък искаш да имаш климатик за тези пари, погледни към К2У.
Бих искал да изкажа моите благодарности на участниците в този форум, които помогнаха със съвети, личен опит и препоръки. Специално благодаря на Mega, за професионалното и безкористно отношение, както и за препоръките, които оформиха до голяма степен решението ми за избор на климатик. Тъй като покупката и монтажа, все още не са факт, ще ви държа в течение за крайният резултат. Още веднъж, Благодаря и Респект, за активното и адекватно отношение, към "нуждаещите се"!
Здравейте между Fujitsu General ASHG09LMCA/AOHG09LMCA и Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE кой бихте ми препоръчали да купя,по горе съм писал за каква стая ще се ползва.
Може би GF9LMC, но оглед на помещенито ще даде по точен отговор.
Sent from my C3 using Tapatalk
Благодаря за отговора ,и аз мисля да избера GF9LMC,като дойде време ще пиша впечатления от климатика.
Здравейте,
Предстои ми покупка на два климатика и ще се радвам, ако ми помогнете в избора.Благодаря ви предварително.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2.За охлаждане най-вече,отоплението ще е само преходно,когато се спре парното и е още студено или когато не е пуснато.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;едната стая е 9 квадрата а кубатурата е 22.Другата е 13 квадрата а кубатурата е 31-32.
б) вида на дограмата и стъклопакета;ПВЦ,двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;На малката стая е 2,6 квадрата,на голямата е 2,7
г) Изложението на помещението;Малката стая е юг,но пред нея има триметрова тераса покрита с покрив,от горе покрива е с осб,воалит и битум,а от долу е стиропор,фибран и гипсокартон(покрива цялата стая).Дгугата е изток,като при нея само прозорците се покриват от покрива на терасата която обаче там е 1 метър.
д) Етаж на помещението в сградата, особености;Първи етаж,но е малко по висок 4,3 метра от кота 0,тухла.
е) какво е предназначението на помещението- И двете са спални
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?-Апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?-София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?-Лято-24-26,зимата или по точно прехода есен/зима и зима/пролет 20-22(зимата се ползва парно)
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?-Има изолация на външните стените 5см. стеропор.Малка стая външна стена размер широчина 2,2м,височина 2,3м.Голяма 4м. на 2,4м.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?-Малка стая телевизор и компютър,голяма само телевизор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.- 2000лв. за 2бр.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?-Най-вече лятото до +40
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.-Съжелявам нямам възможност да кача.