Отговор: Избор на климатик 2016 г.
  И защо би избрал хевито? 

Като гледам, FH35VE се различава от Зубадана само по това, че няма електрически нагревател в тавата. Всичко друго е еднакво. Преоразмерен 950 ватов компресор, двойно дроселиране с капилярки, двуредов топлообменник, 92см. вътрешно + 37килограма външно тяло - общо взето сериозна машина проектирана да грее яко при ниски минусови температури. При -10 градуса производителите му дават коефициент cop=4.2.
Ако размразява по същият начин като Зубадана, дефростът може да е по-шумен от нормалното, защото при размразяване са ги направили компресорите  да бичат на високи обороти за да приключат процеса колкото се може по-скоро.
Ти сам си прецени дали ти е необходима такава машина в Петрич, където почти нямате зима.
  Моделът, който съм споменал, не става въпрос за Зубадана,той е доста скъпичък към 2700 без монтаж,а за серия Diamond2014.а за другия не намирам никаква информация.Не е ли малко скъпичък за модел 2013 г?

- - - - - - - - - -

Някой ако притежава втория модел, нека сподели инфо,как е работили безшумно и най-вече ме интересува дали е икономичен все пак го дават А+++  дали отговаря на класа си.
  Това с годините не играе роля при климатиците. Хевито работи по комфортно в зимни условия и не се натрапва с присъствието си. Със същия успех и Електрика би ти свършил работа, но при него размразяването е по често явление. В Петрич обаче ще е пей сърце.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
  Дефроста на Хеви-то и този на FH-а са на светлинни години един от друг.
  Би ли ми го обяснил какво означава това?
  ... Казано просто, единия 10 минути на всеки час под 2-3 градуса не работи, или по-скоро работи, но не топли. Другия размразява само при нужда. За Петрич не бих се замислил изобщо. Хевито е машината. Пиша през телефона и не ми се пишат фермани, но темите са доста за тези машини.
  Откъде решихте, че става дума за Петрич?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
tony34al 
   Откъде решихте, че става дума за Петрич?

Така ми се видя написано на предната страница? Моля да бъда извинен, ако съм сгрешил.
  Благодаря,и пак да уточня, че това, което го казваш е за серията Диамант.За него имаш предвид.

- - - - - - - - - -

Не си сгрешил, точно за Петрич става дума.
  Да, макар че и ZM-S ще се справи отлично.
  Момци Благодаря на всички Ви.поръчах го.
   Цитат:

Mega 
   ... Казано просто, единия 10 минути на всеки час под 2-3 градуса не работи, или по-скоро работи, но не топли. Другия размразява само при нужда. За Петрич не бих се замислил изобщо. Хевито е машината. Пиша през телефона и не ми се пишат фермани, но темите са доста за тези машини.

Мммм, алгоритъмът за размразяване на FH май беше по-различен от това, което си отбелязал, но може да бъркам.
   Цитат:

avast3 
   Мммм, алгоритъмът за размразяване на FH май беше по-различен от това, което си отбелязал, но може да бъркам.

Питай Алекси, той знае по-добре. Аз имам сложени машини и знам как работят. За топлене, топлят ама ...
   Цитат:

Mega 
   Питай Алекси, той знае по-добре. Аз имам сложени машини и знам как работят. За топлене, топлят ама ...

Добре!
  За FH на 2 часа по спомен.Размразява по часовник като ги подкарва още при +5°.Дефроста е на максимална мощност и доста шумен.