Ако Ви притесняват йероглифите на японските климатици потърсете Фуджицу Нокрия 18-ка за европейския пазар. Дори и като цена ще бъде по-изгодно. Освен това със сигурност в София ще се намери из фирмите за климатици.
Моята Нокрия 18-ка я монтираха с 6 и 10мм тръби /с преход от 12 към 10мм/ при дължина 8м и работи добре. Достига си мощността и климатизира помещение 41 кв.м
Интересно ... говорих с представител на фирма която ги предлага и се оказа, че не ми стигат кабелите ...
тръбите са ОК. Кабелите между 2-те тела са само 4 по 2,5 квадрата, трябвало да са 7. И май пак се връщаме в първоначално положение но с ново изискване - да е за европейския пазар, тъй като японските са за 100 волта.
Та бих помолил отново за съвет - какъв климатик да избера? Има ли 40-ка за европейския пазар?
Поздрави!
С 4 кабела не е проблем, но монтажника трябва да помисли малко. И щепсела в контакта не трябва да се завърта.
Тръбния път вкопан ли е в стената. Ако не е, не виждам проблем да се пуснат две кабелчета пре отвора в стената. Най добре го снимай този прословут тръбен път и качи снимката. Недей да слизаш на фолксваген...
Sent from my phone.
Няма тръбен път, прекарани са всички неща, после е зазидано.
Контакт няма, кабелите излизат в станата, така че няма да се сменя кой е +
Варианта с трансформатор в стаята не ми харесва, макар да нямам идея колко е голям, дали грее, жужи, колко тежи (че ще е на гипс картон) и дали може да се скрие.
Самия факт, че има трансформатор ми говори за загуби на КПД, сигурен съм че японските са по-качествени, но реално не знам каква е разликата (как бих я усетил) с Тошиба за европейския пазар например?
Има и още нещо много важно, което забравих да спомена. Добре е изолирано - миналата зима при липса на каквото и да е топлоподаване беше 20 градуса редовно. В най-най-тежките студове падна до 16 най-малко. Разбира се нямаше и редовно проветряване ... но все пак. Чудя се дали все още ми трябва много мощен климатик? Бих искал да мога да ЗАМЕНЯ парното при нужда, но ако не може - значи не може.
Поздрави и благодаря на отзовалите се!
Този пост е редактиран от kamikadzzze; 16-08-16 в 08:24.
Fujitsu General 18 LFCA. Цена/качество/параметри е много добре.
Fujitsu General 18 LFCA не отговаря на изискванията за тръбите,но Daikin FTXZ50N мисля ,че отговаря и струва към 5000 лв.. Но все пак тия които ще поставят климатика е хубаво да направят един оглед и да кажат последната дума.
Да, прав си.
- - - - - - - - - -
Panasonic Heatcharge би трябвало да стане ,но струва към 6000 лв.
Значи има само 1 климатик който ми върши работа? Ако не съм ви дотегнал бихте ли дали съвет за по-слаб климатик за европейския пазар? Бих искал да имам избор.