Отговор: Избор на климатик 2017
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Aleksandars 
   Човека е дал бюджет до 1900....къде го пратихте с тази нокрия?

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

В Хасково в един магазин не за Нокрия а за Нордик 14-ка ми казаха цена 1950 лв. с монтажа, но в югоизточна Бългрия едва ли ще ударим минус 20-30 С.  Затова се отказах от Нордик-а.   
А за LUC-ата  дали наистина ще се измъчи за 30м2 северозападно помещение без изолация?   Мисля ,  че Aleksandars основателно ми препоръча  Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai - все пак е16-ка   но пък LUC-aта 12-ка е  по висок калас????   Егати и дилемата.  Консултантите които правиха огледа казаха че  LUC-aта е OK   но знам ли????
   Цитат:

RENTON777 
   В Хасково в един магазин не за Нокрия а за Нордик 14-ка ми казаха цена 1950 лв. с монтажа, но в югоизточна Бългрия едва ли ще ударим минус 20-30 С.  Затова се отказах от Нордик-а.   
А за LUC-ата  дали наистина ще се измъчи за 30м2 северозападно помещение без изолация?   Мисля ,  че Aleksandars основателно ми препоръча  Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai - все пак е16-ка   но пък LUC-aта 12-ка е  по висок калас????   Егати и дилемата.  Консултантите които правиха огледа казаха че  LUC-aта е OK   но знам ли????

Бих казал, че и ME SF50VE ще топли доста доволно в това помещение. Може някои хора да не са съгласни, обаче моите наблюдения от първо лице са такива. Алгоритъмът му на дефрост обаче е кофти. Аз бих избрал по-мощния Mirai, вместо Luca-та, имайки предвид помещението, което искаш да отопляваш.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  ME SF50VE е недомислена машина, предвид комбинацията от двете тела. Мое мнение, с което не ангажирам никой. Защото тази зима видях как такава машина не може да стопли 26 m²...
   Цитат:

Aleksandars 
   ME SF50VE е недомислена машина, предвид комбинацията от двете тела. Мое мнение, с което не ангажирам никой. Защото тази зима видях как такава машина не може да стопли 26 m²...

Съгласен - външно като за 24-ка, вътрешно 9-ка [emoji15]

Sent from my iPhone using Tapatalk
   Цитат:

RENTON777 
   А за LUC-ата  дали наистина ще се измъчи за 30м2 северозападно помещение без изолация?

Ще се измъчи не, ами направо ще увисне под 0-та при мъгла и висока влажност. Че и без изолация...
С твоя бюджет може да разгледаш и Gree U-Crown 12
 https://www.pazaruvaj.com/klimatici-...wn-p267139011/
  12ка LUCA и 30м2 си е лоша работа! Не разбирам кой знае колко и пак знам, че климатика е недостатъчен за помещението. То и LTCA сигурно ще види доста зор. 14ка или на горе!
   Цитат:

Jack Krauser 

Или мнението ВИ е спам или не сте достатъчно подговен/инфориран...   Всяка марка си има  слаби и силни модели, факта че посочвате Gree U-Crown 12  срещу LUC-a??   Явно не стe потребител а само спамите.....   Не че Gree са лоши... но всеки има приятели познати колеги .... работя в ТЕЦ и колектива е голям  - 4ма се оплакаха от Gree-тата....  не че са  лоши--  просто  серещу   LUC-a....    няма какво да се каже...
   Цитат:

RENTON777 
   Всяка марка си има  слаби и силни модели

Специално от този модел? Гледам ги канадците не реват, ама може би и лепенката  Carrier дава пaуър...
   Цитат:

KI_YOOU 
   Гледам ги канадците не реват, ама може би и лепенката  Carrier дава пaуър...

Да... и ескимоси не съм видял да се оплакват...
  Renton777, колко от вашите колеги ,ползват Короната на Gree и са мръзнали през изминалата зима? Просто са забравили, да затворят прозорците вероятно![emoji1] 

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
   Цитат:

ivan74 
   Renton777, колко от вашите колеги ,ползват Короната на Gree и са мръзнали през изминалата зима? Просто са забравили, да затворят прозорците вероятно![emoji1] 

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk

За "Корната на Gree"  незнам колко са си затваряли прозорците... факт  е  4-ма изреваха от  аварии посред зима. И пак  се  повтарям -  Gree  не е лоша марка  -  просто набюдения......
  Еми ние затова на три различни марки заложихме.Но най вече лайтмотив ми беше,че да имам климатици от една и съща марка си е скука.
Помеждудругото,много ми е интересно как пък четирима твой познати ,сите с Грита,вкупом насред зима "изревали" ? От какво точно са "изревали" ? Тва си е направо Gree пандемия някаква .Компресори ,електроника ? Какво аварира та разплака хората ? Щото и Митсубишито на комшията ,струващо 2к също му го сваляха тая зима,даже с алпинист...Скъп Дайкин и той се наака.
   Цитат:

ponyasd 
   Еми ние затова на три различни марки заложихме.Но най вече лайтмотив ми беше,че да имам климатици от една и съща марка си е скука.
Помеждудругото,много ми е интересно как пък четирима твой познати ,сите с Грита,вкупом насред зима "изревали" ? От какво точно са "изревали" ? Тва си е направо Gree пандемия някаква .Компресори ,електроника ? Какво аварира та разплака хората ? Щото и Митсубишито на комшията ,струващо 2к също му го сваляха тая зима,даже с алпинист...Скъп Дайкин и той се наака.

ООо  далеч съм от причините за  рева от Gree-тата на колегите...  в ТЕЦ-а сме почти 800 души,   говориме си на кой кво му се е скапало и ремонтирал  за 5 мин. и до там..... Отклоняваме се от  темата. - Нека  да не  дамгосваме определена марка.  А да си помагаме - кое  е добро, по-добро за определени казуси....   Моя въпрос беше   нещо като схватка м/у Fujitsu LUK12    и  Toshiba RAS16..   за 30 м2
   Цитат:

RENTON777 
   ООо  далеч съм от причините за  рева от Gree-тата на колегите...  в ТЕЦ-а сме почти 800 души,   говориме си на кой кво му се е скапало и ремонтирал  за 5 мин. и до там..... Отклоняваме се от  темата. - Нека  да не  дамгосваме определена марка.  А да си помагаме - кое  е добро, по-добро за определени казуси....   Моя въпрос беше   нещо като схватка м/у Fujitsu LUK12    и  Toshiba RAS16..   за 30 м2

Най-просто казано , за характеристиките на помещението Ви които сте дали ,( ако е със стандартна височина ) Ви трябва климатик с номинална мощност на отопление 5 - 5.5 kW .С всичко по слабо рискувате да сте на студено през зимата .
     1 Прикачен файл(ове)
  Да попитам отново, понеже пролетта питах тук за избор на климатик, но се оказа, че ми е била грешна квадратурата, Та оказа се че помещението е 22-24кв.м, къща тухла еденички  в северна България. Ето нещо, като схема
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24072&stc=1
Понеже го бях мерил на око към 28кв/м и нямаше добра изолация на тавана ми бяхте препоръчали и се бях спрял или на Тошиба дайсекай 16-ка или Фуджицу 18-ка, Сега есента ще сменям гредите на тавана и ще сложа изолация поне 10см. в комбинация с по-малката реална квадратура мисля, че слизам на по-малък размер клима. Приоритети са да топли зимата (ще се разчита основно на него), да е тих понеже се спи в помещението. Не държа на никакви екстри. Бюджет до 2к , но може и да се дабави малко. Другият въпрос е, къде да се монтира. Най подходящо за мен е да е на мястото в зелено (за да е на западната стена понеже ще се ползва само за отопление и да напича външното след обяд поне). На дългите стени има секция на едната, а на другата има печка на твърдо гориво за резерва ако спре тока и няма да е ок предполагам климатика да е около нея. Притеснява ме разстоянието до помещението към прозорците (към 6м.) и свода, който евентуално ще ограничи потока малко. Има ли по-оптимално разположение според вас и бихте ли препоръчали подходящ климатик. Оглед ще има и на място разбира се, от една плевенска фирма препоръчана пак от тук.