1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте, имам нужда от съвет за избор на климатик за спалня, която по-късно ще стане детска. Спалнята е сравнително топла и без пряка слънчева светлина.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - основно за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 14м2; 36м3
б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ - 5 камерна - Сламандър, троен стъклопакет, 4 сезона + КА;
в) квадратура на прозорците - 3,5м2; г) изложението на помещението - южно, без пряка слънчева светлина
д) етаж на помещението в сградата, особености - 3 етаж от общо 4 + тавански помещения в блок; среден апартамент - тухла ;
е) какво е предназначението на помещението - спалня/ детска в апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - гр.Плевен
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22-23 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация, предстои поставяне на външна изолация на стената
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - няма
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.- 900-1100
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? отопление -15/по възможност -20/, за охлаждане почти няма да се използва - само в най-големите жеги
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24247&stc=1
За този бюджет с монтаж от gree 12kf до general ashg-12llcc.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Tsekov
Благодаря за съветите :) А като вариант за всекидневната MI MSZ-FH50VE удачен ли е, в сравнение с останалите предложени модели. Или пък Zubadan версията му (не знам има ли смисъл от такова презастраховане относно работата му през зимата). Виждам че като цяло няма предложения за MI, каква е причината, не стават като изпълнение или просто не си заслужават парите? И като цяло за всекидневната не е ли по-добре климатикът да е 18ка, а за спалните 12ка, с по-малки не е ли рисковано от към топлене? И ако може да кажете нещо и за Toshiba Daisekai. Относно MHI, говорих с мой познат, собственик на една от големите фирми за климатици, причината поради която не ми препоръчва MHI е сервизирането (поддръжка на резервни части и квалифицирани техници) им при евентуална нужда, дали наистина е така, нямам време да проучвам.
п.п. Nocria X ме грабна от всякъде (предполагам това е моделът: ASHG12KXCA/AOHG12KXCA), ако и в действителност оправдава възможностите си, според мен си заслужава парите.
Така като гледам мислим еднакво относно климатиците.
Ако съм на твое място бих направил следното.
В хола 12 ка Нокрия Х ( огледай се има ги на добри цени, ако пък ти я дават на висока искай отстъпка,защото знам каква и е реалната цена , а търговците си слагат дооооста солидна комисионна)
МИ FH50 zubadan e горе долу на цената на Нокрия Х .
За спалня слагам задължително МИ FH25 обикновена .
От климите с които разполагам съм стигнал до извода ,че FH за спалнята е перфектен
За хол Нокрията !
Другите благинки с които нокрията изпъква да само почистващите филтри и екстрите за пречистване на въздуха.
Не на последно място е нов модел.
Не им гледай 12 или пък 18 ка.Виж им номиналите ,максималите и може би най-важното колко остава да кажем на -10-15 градуса.
За тошибата съм изказвал мнение няколко пъти.
Не искам да се повтаря... само мога да ти предложа моята ������:)
16 ка Даисекай на около 8 месеца..... това мисля ,че е достатъчно относно тошибата
Какво му е доброто на FH25 за спалня с тоя висок минимум? Он-офф цяла нощ, мерси ама не, мерси.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - отопление
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 19 квадрата или 48 кубика б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - Pvc дограма с К стъкло в) квадратура на прозорците; - 4 квадрата г) изложението на помещението; - североизток д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 4 етаж /среден етаж/, е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - всекидневна в панелно жилище
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр.Разград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - вътрешна изолация на външни стени /фибран 3см./ и таван гипскартон с минерална вата/
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - готварска печка
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1400лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -20 градуса
Цитат:
dwrbudr
Какво му е доброто на FH25 за спалня с тоя висок минимум? Он-офф цяла нощ, мерси ама не, мерси.
При мен е с спалня 20 кв Нз колко му е висок минимума и колко работи ОНН ОФФ .
Аз не го разбирам кога работи и кога не .
Няма шумни клапи , няма паразитни шумове .Други собственици на FH казват ,че сензора за зони дето се върти бил Шумен.
При мен той работи,както и пречистването ,и това да не духа в мен.
Пускам климатика нагласям температурата и забравям за него.
Може и аз да спя дълбоко знае ли човек.
Когато спя чувам тъпата Тошиба даисекай 8 когато дига клапите и прави дефрост,която не ми е над глават ,а в хола!!!!
Цитат:
dwrbudr
Ми, най-малкото помага да заспиш по-лесно. Вместо да броиш овце, заспиваш с мисълта:”Абе, тези що ми го хвалят тоя кютюк?”
Цитат:
avast3
Ми, най-малкото помага да заспиш по-лесно. Вместо да броиш овце, заспиваш с мисълта:”Абе, тези що ми го хвалят тоя кютюк?”
Имаш ли тоя "кютюк" ?
Каде е сложен при теб?
Какви са оплакванията?
Аз не спамя! Споделям моя скромен потребителски опит.
При мен е така.При друг може да стоят нещата по друг начин.
И все пак да кажа ако има желаещ за моя Даисекай , може да се разберем за цената.
Rafailiev, точно дефроста на двете машини е насравним. Нямат нищо общо. Едната дефроства по няколко пъти на зима, другата на ден.
И колко е минимума на дайсейкай-8 при -5°. Колкото на FH....или...
"За този бюджет с монтаж от gree 12kf до general ashg-12llcc."
това е бюджета за климатик - монтажа отделно
- - - - - - - - - -
Цитат:
VeleV.Klima
За този бюджет с монтаж от gree 12kf до general ashg-12llcc.
това е бюджета за климатик - монтажа отделно
Цитат:
Mega
Rafailiev, точно дефроста на двете машини е насравним. Нямат нищо общо. Едната дефроства по няколко пъти на зима, другата на ден.
Mega за дефроста си прав.
Тошибата ми дефроства много рядко и шумно.
МИ съм го хващал да дефроства като съм на двора.
Чесно казано Нз как точно дефроства ,но не го разбирам кога го прави.
Коментирах тук с един колега и най-вероятно аз нямам проблем с повечето машини,защото по 5 метра тръби нямам.
Тошибата даже е с около 8 ,но когато дефроства се чува !!! И то силно.
Не ти ли идва на ум, че обслужва доста по-голямо помещение? При мен е обратното, чувам MHI-то, Тошибата не, защо ли? Въпреки това не бих нарекъл MHI-то боклук. А замислял ли си се, че времето прекарано в дефрост са пари?
Цитат:
dwrbudr
Искам да попитам ти имаш ли такъв климатик или просто ти е ясно?Моя е подобен -FD35 за 28 м2,On/Off работи по малко през октомври и ноември през деня.През нощта ако работи така,вероятно е трябвало да го изключиш защото е топло.Но както казах по рано Mits. и Daikin работят така,защото са сметнали,че когато климатика работи с много ниска мощност духа студено,което е неприятно,особенно в спалня над главата ти!Поне така съм чувал,може и да греша.Но много се съмнявам да има друга причина,напр. ,че не могат да ги направят по този начин.А шума от включване и изключване едва ли ще ти е най-големия проблем за съня.Преди да купя моя прочетох такива приказки за on/off и малко ме разколебаха,нали уж инверор пък.....Ама според мен това което са направили едни от най-добрите фирми едва ли ние с нашите знания(учили или не топлотехника)ще можем да опровергаем.Аз поне не се наемам.Който желае-wc.Друг е въпроса дали в малки спални трябва изобщо да се слага климатик,за колко време ще се избие и дали накрая икономията ще ти изплати неудобството.Хубавите климатици са скъпи,а пък такива които уж ''ще свършат работа'' понякога създават само ядове-от личен опит с боклуци на LG,даже и с плазма филтър,ама повече ремонти от колкото работа....
>колегата който даде снимките на филтрите
колега,може би познаваш по външния вид,но с какво подкрепи тези твърдения....може би..
1.Струва ти се има по-малко прах в стаята?
2.Замери ги по някакъв начин?
3.Използва други замервания-напр. на РИОСВ за финни прахови частици?
4.Прочете на друго място?
Не пиша това да се заяждам,а да разбера,ако има леснодостъпен начин да го знам и аз.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - отопление
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 19 квадрата или 48 кубика б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - Pvc дограма с К стъкло в) квадратура на прозорците; - 4 квадрата г) изложението на помещението; - североизток д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 4 етаж /среден етаж/, е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - всекидневна в панелно жилище
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр.Разград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - вътрешна изолация на външни стени /фибран 3см./ и таван гипскартон с минерална вата/
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - готварска печка
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1400лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -20 градуса