Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
vvassilev
На снимката, която е показана се вижда отложила се на филтъра част от прахта. През климатика ежечасно минават големи количества въздух, ако решетката е по-плътна /като на прахосмукачка/ много бързо ще се запушва филтъра и ще затруднява въздухооборота. В долната част на климатика, клапите, през които духа са също замърсени, което значи, че не не малка част от мръсотията си излиза от климатика. Може би стремежът на тези филтри е да намалят ефекта на отлагане на прах около климатика. Доколко активните филтри - плазмени, йонизатори стриймери влияят на алергени вируси и т.н., няма как да се установи в домашни условия, при всички случаи само част от въздушния поток минава през тях.
За коя снимка говориш? Ако е за моята-и двата филтъра са измити/макар, че долният нямаше нужда/, така че прах няма. Климатикът с горния филтър /по-едрия/ днес го мих. По топлообменника нямаше никаква видима мръсотия. За това пък по турбината уж имаше малко видима, но като почнах да мия и ..... отмалях.
Темата взе да де отклонява...
Цитат:
Aleksandars
Финния филтър е от DaiSeiKai за Япония и в европеиски модел такъв филтър никога няма да има. Същия има система за автоматично почистване на праховите замърсявания по тях.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
:offtopic: В сайта на Тошиба - Япония не съм срещал понятието Дайсекай за техните машини. Не е ли това гъдел само за европейците?
1 Прикачен файл(ове)
Aleksandars
Ами няколко пъти си зададох въпроса, а никъде не прочетох отговор от вас "СПЕЦИАЛИСТИТЕ"
А иначе за някакви комарници си пишете безмислено!!!
Споко, като си купиш климатика ще се докоснеш до комарниците. :) Аз за климатик предложение не мога да ти дам, но миналата зима от ltc на фуджицо никой не е ревал. Но идва 1900 с монтажа. Други пък 35rpc на хитачи по няколко си навземаха.:)
Само дето не са ги пробвали зимата.
Маи нещо към мен се обръщате?......за RPC35
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
Това си има предимства... Аз моите ги чистя два пъти в годината, защото по филтрите нищо няма. :wink:
Цитат:
gerhar
Абсурд е да окомплектоваш толкова скъпа машина с комарници вмсето с нормални филтри .
Не знам кой каза,че разхода на първо място зависи от помещението.В смисъл етаж,изложение,дали е вътрешно или има ли външни стени,изолирано ли е и т.н...Аз имам хол който е на последен етаж,с три външни неизолирани стени и неизолиран таван.Е - как да постна зимата добър разход,след като условията са екстремни ? Имам и стая която зимата може да се стопли от двама души в нея.Така че мойте разходи нещо няма как да се вместят в нормалните параметри.
Цитат:
milanov
Споко, като си купиш климатика ще се докоснеш до комарниците. :) Аз за климатик предложение не мога да ти дам, но миналата зима от ltc на фуджицо никой не е ревал. Но идва 1900 с монтажа. Други пък 35rpc на хитачи по няколко си навземаха.:)
Нещо не разбрах отностно RPC-тата.Нещо против ли някой има...?
plamenof, въпреки че никой не е длъжен да следи постоянно кой какво го "сърби", ето Ви няколко подходящи модела за Вашето помещение:
General Fujitsu ASHG12LMCA
Toshiba RAS-137SKV-E3 AvAnt
Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD
Toshiba RAS-13BKV-E1 Mirai
Gree GWH12KF-K3DNA6G Ghange
Panasonic CS-TZ12SKE
Mitsubishi MSZ-SF35VE
Цитат:
Genadi80
Нещо не разбрах отностно RPC-тата.Нещо против ли някой има...?
Напротив. От личен опит се убедих, че някои от скъпите климатици са повече скъпи отколкото читави и доста прехвалени. Ако не станат някакви изненади зимата се замислям и аз за rpc.
Цитат:
milanov
Напротив. От личен опит се убедих, че някои от скъпите климатици са повече скъпи отколкото читави и доста прехвалени. Ако не станат някакви изненади зимата се замислям и аз за rpc.
Бях се запътил за машина за 2 бона,но след като прочетох малко инфо на друг език и препоръката на един от добрите консултанти избрах да взема още едно RPC.....
И добре си направил.
Преди две години само дайсейкай6 се спрегаше. Чудо невиждано било...е вЕрно е така...;)