Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
tashev
повечето фирми в които разпитвам имам чувството, че изобщо не са в час за параметрите на различните машини (особено за по-новите)
Повечето фирми изобщо не знаят какво продават и основната им цел е парата...а клиента, кучетата го яли. Факта, че материята име е чужда, е ясно като бял ден. Добре, че не сте почнали да ги разпитвате за хладилна част, управление и т.н., защото тогава щеше да е страшно....
Re: Избор на климатик 2017
Новия модел на MHI е по добър от стария,и търси него задължително 20-ка е достатъчна
Цитат:
tashev
...
Като спомена новата ZSX и питам за 7ца всичките първо се чешат малко докато се сетят за какво става на въпрос и после твърдят , че 7ца неставала и за баня .. трябвало 9ка казват :)
Попитайте ги тези корифеи, с нокриите кенефи ли климатизират!
Отговор: Re: Избор на климатик 2017
Цитат:
mystikalrs
Новия модел на MHI е по добър от стария,и търси него задължително 20-ка е достатъчна
Че е по-добър, по-добър е, но в изолирано стайче 12-17кв не виждам как ще си проличи. И не виждам как ще се избият 500лв отгоре. Абсолютно неоправдано според мен.
Цитат:
serpen7ine
Мерси много за помоща момчета.
Объркан бил от склада и сега чакам да докарат другия.
Иначе скандал не съм вдигал все пак да приемем, че се случва( в тяхна полза) и не ми се натоварва допълнително... по-добре с добро, когато е възможно.
Още веднъж ви благодаря на всички!!!
Да ти кажа не е само разликата,че Зубадана има нагревател а другия не.В хладилната част също има разлика,във фреоновия кръг има подгрев на фреоновите пари той и за това работи до такива ниски температури.Снимки не ми се търсят сега да ти покажа ,но ако не вярваш обади се в Климаком и питай.Успех със замяната.
Цитат:
necata2
Да ти кажа не е само разликата,че Зубадана има нагревател а другия не.В хладилната част също има разлика,във фреоновия кръг има подгрев на фреоновите пари той и за това работи до такива ниски температури.Снимки не ми се търсят сега да ти покажа ,но ако не вярваш обади се в Климаком и питай.Успех със замяната.
Може и така да е, но с мощностите "леко" подслъгват.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
necata2
Неца, т.нар. технология зубадан не е подгрев на фреоновите пари, а е flash injection в компресора. При FH25, FH35, FH50 VEHZ, нищо такова няма, може би тази технология е само при по-големите модели.
За сега единственият истински зубадан е китайски - Gree u-crown.:BigGrin
Независимо от това нагревател на дъното е полезна добавка, щото при висока влажност и отрицателни температури външното тяло на такъв мощен климатик рано или късно ще се затрупа с лед.
Не ми се спори,има един лаф:Аз на тъпана ли да вярвам или на оная си работа.Джак като отрориш тялото и видиш едни допълнителни тръби като серпентини +байпаси,ще разбереш какъв фреон се инжектира,точно това е кръга на флашинжектора.Жив и здрав.
На тъпана ли да вярвал, или на оная си работа...;);)
Защо не виждам никъде нито flash injection, нито управление на байпаси??
Само един допълнителен нагревател със защита.
https://s26.postimg.org/gk3rfrvw9/zubadan2_cr.jpg
https://s26.postimg.org/etkqeaed5/zubadan1_cr.jpg
Здравейте. От известно време чета форума и съм наясно от каква машина имам нужда. Колебанието ми се свежда до 2 климатикa – 18LFCA и Нокрия 14LBC. Целта е да се отоплява помещение от къща около 35квадрата, има изолация, макар и да не е нищо специално, както и pvc дограма. Помещението е хол с кухненски бокс, но ще се ползва и за сън през зимата. Северна България.
Нещата седят по следния начин – нокрията е със 100лв по-скъпа от lfca-то, но нея ще я купувам от едно място а друг човек ще я монтира, така че бих загубил гаранцията, докато ако се спра на lfca, ще ползвам 3 години гаранция. До колкото разбирам нещата, предимството на нокрията е, че ще е доста по-икономична, отдавайки същата отоплителна мощност, но пък там недостатъка е липсата на гаранция, рискът от пукащи пластмаси и факта, че вътрешното тяло е трудно за разглобяване при профилактика. Същевремнно във форума не съм намерил някакви серизони оплаквания и проблеми с lfca, но пък той е по-нисък клас от нокрията, като е ясно че разхода на електроенергия би бил по-висок.
Въпросът ми е някой има ли представа до колко драстична ще е разликата в разхода на двата модела и кой всъщност бихте ме посъветвали да взема?
Джак прегледах си снимкие имам на няколко машини т.п.Екодан там ще ти извади очите системата.Зубадан 35 последно си спомням имаше същата система.По сервизните знаеш има много грешки даже в схемите (има модели нарисувани с капилярка а те са с ЕЕВ).Колегата ми звъня на негов човек от Климаком и той потвърди,че в серията Зубадан без значение дали е 25,35,50...се използва тази технология.При първа възможност ще ти направя снимка да се види какво има вътре.поздрави.
Дай да ги видим тези снимки, щото аз не вярвам. При FH25, 35, 50 VEHZ разликата спрямо обикновения модел е само един нагревател.
Цитат:
Jack Krauser
Дай да ги видим тези снимки, щото аз не вярвам. При FH25, 35, 50 VEHZ разликата спрямо обикновения модел е само един нагревател.
Джак имаш ЛС ,да не трупаме тук темата.
Цитат:
necata2
Джак имаш ЛС ,да не трупаме тук темата.
Напротив,темата се трупа с всевъзможни приказки,а като чета Вашия спор ми е най-интересно.Особенно ако се разбере накрая има ли друга разлика освен нагревателя.
Ако може и малко повече да кажете за Gree u-crown.ако има специална тема или нещо повече в тази може да дадете и линк,че много страници...