Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
kokovox
И двата ще идват мощни за 15 кв.
Гледам, че 25ZSX го дават до 20 м2 .. нее ли хубаво да има малко запас?
Фуджитсо'то го дават до 27 м2 което е много странно имайки предвид, че параметрите му са сходни с Хевито (което дори е с повече фреон и по-тежко външно тяло) :confused:
General-Fujitsu, ASHG09LTC
- Минимален: 0.900, Номинален: 3.200, Максимален: 5.400
- Номинал при -15/24 - 1.76 вата
- Air flow: Hi: 13.3 Me: 11.2 Lo: 9.2 ULo: 5.6
Mitsubishi Heavy, SRK25ZSX-S
- Минимален: 0.800, Номинален: 3.200, Максимален: 5.800
- Номинал при -15/24 - 1.80 вата
- Air flow: Hi: 12.8 Me: 11.0 Lo: 7.8 ULo: 5.4
Цитат:
dodo_pv
Нещо, в което фигурира числото 20 или цифрата 7. Спецовете да дават жокери
MHI 20ZSX дали ще пасне по добре?
Макар, че като гледам разликата е малка -500 вата номинал и и още по-малка разлика при ниски температури?
Mitsubishi Heavy, SRK20ZSX-S
- Минимален: 0.800, Номинален: 2.700, Максимален: 5.300
- Номинал при -15/24 - 1.52 вата
- Air flow: Hi: 12.2 Me: 10.3 Lo: 7.2 ULo: 5.4
При положение, че всичките модели са с сравнително нисък и сходен минимал, дори и да дойде мощен за тази стая проблем ли е (да не работи он/оф) ?
В крайна сметка при положение, че Фуджитсо'то е по-ефтин а минимала му мого близък до MHI 20ZSX ... не е ли все тая, че е по-мощен?
Цитат:
rosswen
На мен MHI-то ми е по-симпатично, именно заради по-тежкото външно тяло, което спомена и е по-тих. Дефростите при топ моделите на MHI са перфектни(би трябвало и при този да е така).Ако парите не са проблем не бих се замислил.
Да MHI е доста препоръчван модел за спалня именно заради това, че е по тихо. Дизайна му също е доста хубав.
Но разликата м/у SRK20ZSX-S и ASHG09LTC е 450 лв ... за SRK25ZSX-S е 700! А имам да обзавеждам 3 подобно спални ... и цифрата става значителна :)
Въпроса е ще има ли значителна разлика в комфорта ако сложа по-мощна машина като ASHG09LTC в сравнение с SRK20ZSX-S?
Другото, което не мога да разбера е как машина, която е 200 вата по-мощна е много, а другата е екстра :) ? Това реално не е ли супер малка разлика?
Единственото, което ме притеснява е да не работи на он/оф по-голямата машина .. но и това не виждам как ще стане при положение, че и трите модела са 100 вата разлика в минимума?
Цитат:
tashev
Гледам, че 25ZSX го дават до
20 м2 .. нее ли хубаво да има малко запас?
Фуджитсо'то го дават до
27 м2 което е много странно имайки предвид, че параметрите му са сходни с Хевито (което дори е с повече фреон и по-тежко външно тяло) :confused:
General-Fujitsu,
ASHG09LTC - Минимален: 0.900, Номинален: 3.200, Максимален: 5.400
- Номинал при -15/24 - 1.76 вата
- Air flow: Hi: 13.3 Me: 11.2 Lo: 9.2 ULo: 5.6
Mitsubishi Heavy,
SRK25ZSX-S - Минимален: 0.800, Номинален: 3.200, Максимален: 5.800
- Номинал при -15/24 - 1.80 вата
- Air flow: Hi: 12.8 Me: 11.0 Lo: 7.8 ULo: 5.4
MHI 20ZSX дали ще пасне по добре?
Макар, че като гледам разликата е малка -500 вата номинал и и още по-малка разлика при ниски температури?
Mitsubishi Heavy,
SRK20ZSX-S - Минимален: 0.800, Номинален: 2.700, Максимален: 5.300
- Номинал при -15/24 - 1.52 вата
- Air flow: Hi: 12.2 Me: 10.3 Lo: 7.2 ULo: 5.4
При положение, че всичките модели са с сравнително нисък и сходен минимал, дори и да дойде мощен за тази стая проблем ли е (да не работи он/оф) ?
В крайна сметка при положение, че Фуджитсо'то е по-ефтин а минимала му мого близък до MHI 20ZSX ... не е ли все тая, че е по-мощен?
Не е все тая. Турбините се управляват различно и големият ще духа. Хубавите 20-ки пренасят повече топлина в студовете и няма да е необходимо да им се помага. При евтините (по-слабите) може и да се наложи. Ако сложиш голяма машина, трябва да я ползваш само в големите студове на нисък вентилатор, за да имаш комфорт. През останалото време нямаш нищо.
Цитат:
tashev
Да MHI е доста препоръчван модел за спалня именно заради това, че е по тихо. Дизайна му също е доста хубав.
Но разликата м/у
SRK20ZSX-S и
ASHG09LTC е 450 лв ... за
SRK25ZSX-S е 700! А имам да обзавеждам 3 подобно спални ... и цифрата става значителна :)
За това казах "ако парите не са проблем". Ltc е отлична машина, но можеш да опиташ и с една 20ка ZSX, така за разнообразие [emoji846].
Sent from my iPhone using Tapatalk
За мен горните машини са прекалени за това стайче, че и спалня отгоре.25- ица ХИТАЧИ, 9- ка ЛУК или ЛМС са си добре.
Цитат:
dodo_pv
Не е все тая. Турбините се управляват различно и големият ще духа. Хубавите 20-ки пренасят повече топлина в студовете и няма да е необходимо да им се помага. При евтините (по-слабите) може и да се наложи. Ако сложиш голяма машина, трябва да я ползваш само в големите студове на нисък вентилатор, за да имаш комфорт. През останалото време нямаш нищо.
Разбирам, тоест независимо от това, че на хартия топлоотдаването на SRK20ZSX-S е по-ниско от ASHG09LTC на практика Хевито би трябвало да се справя по-добре при големи студове?
И в същото време да е по-комфортно за тази кубатура?
Според Вас има ли вариант SRK20ZSX-S да дойде малко в големите студове или до 17 м2 си е идеално (да уточна спалните са 3 .. 13, 14 и 17 м2, за това го закръглих на 15 в първоначалния пост :) като желаната температура зимата е към 24 градуса за през деня и към 22 нощем)
Еди, лмц е за спалня за дрогирани или глухонеми. Колко по-скъпо би дошло едно хеви от среден клас, примерно 20zm-s или 20zs-s? Старият модел не поевтиня ли?
Здравейте,
ако може да ме насочите в избора на климатик между следните два (предимства и недостатъци):
1) Daikin FTXZ50N Ururu Sarara
2) Mitsubishi MSZ-FH50VE Zubadan
помещението е около 50кв., пвц дограма и изолация - външна и вътрешна.
Досега използвахме доста стара 12-ка Hitachi Ras5142ch, което се справяше перфектно и с отопление и с охлаждане на целия апартамент хола, коридор с чупка и спалнята в края на коридора
Додо, спи се без проблем, лично пробвано при 12 ЛМС.Друг е въпроса за личния праг на поносимост.Там божа работа.Иначе ЗМ и ЗС също са избор.А за тези 50 квадрата жилищна площ, бих си купил две машини.
Цитат:
tashev
Разбирам, тоест независимо от това, че на хартия топлоотдаването на
SRK20ZSX-S е по-ниско от
ASHG09LTC на практика Хевито би трябвало да се справя по-добре при големи студове?
И в същото време да е по-комфортно за тази кубатура?
Според Вас има ли вариант
SRK20ZSX-S да дойде малко в големите студове или до 17 м2 си е идеално (да уточна спалните са 3 .. 13, 14 и 17 м2, за това го закръглих на 15 в първоначалния пост :) като желаната температура зимата е към 24 градуса за през деня и към 22 нощем)
За тези стайчета всяка машина от този клас ще има голям резерв. Аз лично бих заложил на 3 20zmx-s, ако ги намерите. Ще спестите едни 1000лв, а откъм работа не знам дали ще намерите разлика. Ако сте решил за новия модел не ви трябва повече от 20ка. Както и на другия колега дето се чуди. Тези 20ки имат повече мощност от някои 12ки така че няма нужда от презапасяване.
Цитат:
kokovox
За тези стайчета всяка машина от този клас ще има голям резерв. Аз лично бих заложил на 3 20zmx-s, ако ги намерите. Ще спестите едни 1000лв, а откъм работа не знам дали ще намерите разлика. Ако сте решил за новия модел не ви трябва повече от 20ка. Както и на другия колега дето се чуди. Тези 20ки имат повече мощност от някои 12ки така че няма нужда от презапасяване.
Ясно, ами 7ца MHI ще е .. (ZSX или ZMX).
Не знам защо, но в повечето фирми, в които разпитвам имам чувството, че изобщо не са в час за параметрите на различните машини (особено за по-новите).
Като спомена новата ZSX и питам за 7ца всичките първо се чешат малко докато се сетят за какво става на въпрос и после твърдят , че 7ца не ставала и за баня .. трябвало 9ка казват :)
Аз не, че претендирам да разбирам нещо от климатици, но поне да чета документация мога ... и до колкото виждам тази 7ца наистина е с параметри, равни или надвишаващи на 9ки (и то от високите класове)
Та от там залитнах по 25ZSX и 9LTC ...