Отговор: Избор на климатик 2017
Всички колеги от форумите се събират.
Измислете такова събиране.
Поне нещо за Пловдив да измислим.
Това няма общо с темата,но е необходимо.
Въпросът е към Сашо ,кото модератор да мисли.А и пловдивската група е сериозна!
Сашо,ще чакам отговор за моето предложение,много сме участниците във форума от Пловдив.
А между другото много хора,такива като мен,които нямат нищо общо с климатици/професионално/ пишат в темата.
Ако уредиш такава среща ще е супер.
Е няма колеги от Пловдив,които да ме подкрепят!?
То като гледам,99% от пишещите в раздела са Пловдивчани.Сбирка обаче няма да има,щото се разваля магията на форума.Всеки един си е изградил за останалите участници някакъв виртуален образ асоцииран с постовете им,и като се сблъска със суровата действителност нещата със сигурност ще претърпят някаква деформация .Несъотвествието на виртуалните с реалните образи ще породи разочарование,затова за*би..
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Вие сериозно ли пуснахте климите на топло?В къщи в момента е 26.4 гр. ,а отвън 15.8гр.
Не е за отопление още, ама пусти мерак...:)
Каква ви сбирка? То,във форума някои прегряват,а на живо ще е чудо.Мерене на КОП-ове,СКОП-ове. Вадене на термометри,ватметри и други работи в сантиметри ! Сашо и Мега- рефери. От една страна- запенени К2У притежатели .Насреща им- прекараните европейци. Накрая-яли,пили,малко се посбили и проблемите не решили !
Времето е хубаво .Излезте малко на въздух,а климите има кой да ги мисли.
Цитат:
milanov
Няколко поста по нагоре за предния модел. /То това да е само с медец да го намажеш, от вчера съм открил сезона и си припомнам някои неща./ 8-цата, миналата зима що народ изрева с успиването, само дето не ги изкараха, че си измислят и се втелясват, после официално от тошиба ги подкараха наред с 'преконфигурирането'.
Прав е началника да не се притесняваш, нали си го взел твоят само за охлаждане.
Е,като съм го взел за охлаждане,докато ми пуснат парното,пак ли духалките да включвам?....:):)
2 Прикачен файл(ове)
Добър ден .Бих желал да ми дадете съвет и мнение каква машина да си закупя.
1.Машината ще се ползва за жилищно помещение .
2. ще се ползва целогодишно и за отопление и за охлаждане .
3. 20 квадрата със височина на тавана 2.40 м помещение мансарда ,дограма ПВЦ -стъклопакат четири сезона близо 4 квадрата прозорец и врата към терасата
изложение Ю-З ,
помещението е всекидневна с малък кухненски бокс
4. населено място Асеновград
5.около 1500лв
6. изолация външна 10см , под самия покрив навсякъде 10 см стиропор ,на таваните подпокривното помещение 25 см минерална и камена вата навсякаде изолирано
7. има хладилник телевизор
8. -25/ 45 ,измерена от мен вътрешна температура през миналата зима 6 градуса ,през лятото 34
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24397&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24398&stc=1
serkedjiev, помещението ви е добре изолирано, което е в плюс за Вас и за машината която ще изберете. Ако бюджета който сте посочили включва и монтаж, може да погледнете следните модели:
Toshiba RAS-137SKV-E3 AvAnt
Toshiba RAS-10PKVSG-E Shorai или Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
General Fujitsu ASHG12LMCA Energy Plus 2
Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Performance
Panasonic CS-TZ35TKEW~CU-TZ35TKE
Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD
Сега някой ще каже, защо съм поставил в списъка двете 10-ки. Ами защото смятам, че предвид параметрите които имат, ще се справят със задачата.
Ако бюджета който сте определили не включва монтаж, можеда обърнете внимание на RAS-13PKVSG-E Shorai или RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus, както и на ASHG12LUC. Има и по евтини бюджетни решения, но не мисля да акцентирам върху тях. Всяка една от посочените машини си има плюсове и минуси, но ако тези които Ви продадат машина са коректни, ще Ви ги споменат преди да вземете решение.
Цитат:
ponyasd
То като гледам,99% от пишещите в раздела са Пловдивчани.Сбирка обаче няма да има,щото се разваля магията на форума.Всеки един си е изградил за останалите участници някакъв виртуален образ асоцииран с постовете им,и като се сблъска със суровата действителност нещата със сигурност ще претърпят някаква деформация .Несъотвествието на виртуалните с реалните образи ще породи разочарование,затова за*би..
Надзърни в рибарските форуми да видиш там, какви организации се правят - турнири, състезания сред природата....Риболова е цяла магия....
Тука монтажниците, например, могат да спретнат едно състезание за най-бръз монтаж с една ръка, защото, нали другата е заета с телефона....:BigGrin
Цитат:
preparatos
... Тука монтажниците, например, могат да спретнат едно състезание за най-бръз монтаж с една ръка, защото, нали другата е заета с телефона....:BigGrin
Може и монтаж с ръце в з.......ка, но трябва да поканим една-две други фирми известни с добрите си монтажи. ;)
Здравейте!
Имам нужда от съвет каква машина да си купя.
1.Машината ще се ползва за жилищно помещение .
2. ще се ползва целогодишно и за отопление и за охлаждане .
3. помещението е кухня с малък кухненски бокс(3 кв.) на терасата която е затворена и изолирана, 20 квадрата с височина на тавана -2.60 м. Етаж 2 от 3, западно изложение,само външни стени никой не отоплява от съседите ,дограма ПВЦ -стъклопакат четири сезона близо 3 квадрата прозорец и врата към терасата
4. населено място Видин
5.около 800-1000лв с включен моонтаж, може да се вдигне малко бюджета ако има смисъл
6. изолация външна 10см
7. има хладилник,печка и телевизор
8. Желана температура лято:23-24, зимата:20-21С
9.Трябва ми много тих климатик, който да не се усеща/чува като работи
Благодаря предварително!
Колеги, ще съм ви благодарен за съвет относно избор на климатик за:
-детска стая 11кв./26куб.
-една външна стена с прозорец с врата към тераса,южно изложение,1-ви етаж,Пловдив
-нова сграда с ПВЦ дограма и 8см. изолация
-ще се ползва за отопление и за охлаждане
-до 1500-1600лв. с монтажа
имам набелязани три модела:
MITSUBISHI MSZ-SF25VE
MITSUBISHI Heavy SRK25ZS-S
Panasonic CS-Z09SKEM ETHEREA
приемам и още предложения!
п.с. Чудя се дали и MITSUBISHI Heavy SRK20ZS-S няма да се справи без проблем и има ли нужда от девятката?!
Ако искаш машина която да отговаря на всичките изисквания си приготви към 2000лв. За да не си капо и предвид бюджета можеш да погледнеш Gree Change 12ка.
Цитат:
chelekov
Колеги, ще съм ви благодарен за съвет относно избор на климатик за:
-детска стая 11кв./26куб.
-една външна стена с прозорец с врата към тераса,южно изложение,1-ви етаж,Пловдив
-нова сграда с ПВЦ дограма и 8см. изолация
-ще се ползва за отопление и за охлаждане
-до 1500-1600лв. с монтажа
имам набелязани три модела:
MITSUBISHI MSZ-SF25VE
MITSUBISHI Heavy SRK25ZS-S
Panasonic CS-Z09SKEM ETHEREA
приемам и още предложения!
п.с. Чудя се дали и MITSUBISHI Heavy SRK20ZS-S няма да се справи без проблем и има ли нужда от девятката?!
20-ката на MHI Ви е напълно достатъчен.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
PlamenG, изискванията Ви не се препокриват с бюджета....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
integrale
Здравейте колеги,
Дойде време да заменя стария ми климатик - инверторна Мидея на 8години! Като цяло мидеята работи, но прекалено дълго размразява зимата, харчи много ток и като цяло с нея реално се мръзне :) Ще ползвам климатика предимно за отопление в 25кв помещение на 2ет. с външна изолация и западно изложение . Търся нещо от високия клас, с минимални размразявания и наистина да топли! WiFiто е плюс! Не разбирам от климатици но искам да ми предложите нещо истинско и ефективно ( защо не хиперинвертор )
Благодаря предварително !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колеги , явно уикендово не сте обърнали внимание на молбата ми :) И така някой... ?
Sent from my iPhone using Tapatalk