Отговор: Избор на климатик 2017
По отношение на охлаждането, наистина е така - духа до ниво пояс - тогава е от изключителна важност да е на място, където няма да има човек в обхвата на струята му. Що се касае до общата температура - аз това лято в най-големите горещини нямах проблем - охлаждаше доволно помещенията /изложение юг и запад, с пряко слънцегреене/, като съм само с обикновени алумин. щори, които се награват доволно.
Важният момент е, че наистина усещаш хладината на две нива - до кръста и над него :BigGrin ..... ама за 2-3 седмици охлаждане в годината, с/у 4-5м. отопление, едно леко неудобство се преглъща..., пак казвам - стига да е добре премислено местоположението на уреда.
ПП: Въздуха горе успява да го обърне - все пак говоря за стандартно стенно вътрешно тяло, сложено под прозореца - за толкова ниско, като от видеото едва ли ще се справи, а и не знам то дали не обръща посоката на засмукване и духане.
Все пак толкова ниско духащ обикновен климатик не ми се вижда правилно - ще вдига всичкия прахоляк право в носа на човек, а това е силно противопоказно - до ниво под-прозорец и клапи хоризонтални, до леееко наведени няма проблем с праха /освен ако помещението не се чисти, де.... :) / - внимателно съм го проверил във времето!
Не знам къде да поместя въпроса ви затова моля ме извините.
Става въпрос за старата Осака която имам.
След демонтаж и сега монтаж , почна да духа по-хладен въздух.
Мисля си ,че може от толкова години работа пък и от 3-4 демонтажа и монтажа дали не трябва да се дозареди.
Нещото което много ми харесваше при Осаката е ,че духа супер топъл въздух и след това спира .
Предполагам е така при всички конвенционалка.
Та въпроса ми е каква е нормалната температура която трябва да изкарва като градуси.
Да знам дали да викна пак момчето което ми го сложи.
Другото до колкото знам е с фреон R22 дали може да се намери от някъде или ако трябва допълване да източим стария и да сложим 410
Благодаря за отговорите
410 не е модерен вече. Сложете му R32.:lol:
- - - - - - - - - -
Нищо в този климатик не е предвидено за работа с друг тип фреон. Викнете момчето да го прегледа. А изходящата температура е малко относителна и зависи от няколко фактора, но предвид климата в момента в Пловдив трябва да постига м/у 50 и 60 градуса, при положение че е конвенционален на стария фреон и е топло времето. Проследи и дали изключва външния вентилатор от време на време.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
Не знам къде да поместя въпроса ви затова моля ме извините.
Става въпрос за старата Осака която имам.
След демонтаж и сега монтаж , почна да духа по-хладен въздух.
Мисля си ,че може от толкова години работа пък и от 3-4 демонтажа и монтажа дали не трябва да се дозареди.
Нещото което много ми харесваше при Осаката е ,че духа супер топъл въздух и след това спира .
Предполагам е така при всички конвенционалка.
Та въпроса ми е каква е нормалната температура която трябва да изкарва като градуси.
Да знам дали да викна пак момчето което ми го сложи.
Другото до колкото знам е с фреон R22 дали може да се намери от някъде или ако трябва допълване да източим стария и да сложим 410
Благодаря за отговорите
R22 се заменя с R422-D или R-407A, не може с друго.
http://www.klimatik.org/articles.php?article_id=9
Вероятно при някой от 4-те демонтажа-монтажа е намалял фреона или не е вакумиран ... или крановете изпускат при резбите.
По отношение на топлата струя - да, конвенционалните са така и на мен лично това много им харесва, но аз не съм критерий.
Хората тук се радват на струя със 70 вата консумация :)
Цитат:
Ventsislav Negentsov
Хората тук се радват на струя със 70 вата консумация :)
:offtopic: И какво лошо има, след като ми поддържа в стаята 22 градуса с консумация м/у 50 и 70 W. Имам и конвенционалка на R22 и топли много, но топлината не е така равномерна и постоянна. На инвертора е по-комфортно, а и го няма шума и променливата въздушна струя на конвенционалката.
Няма лошо, просто ставаше дума за вкусове и обясних на човека за моите.
[QUOTE=Ventsislav Negentsov;837318]R22 се заменя с R422-D или R-407A, не може с друго.
http://www.klimatik.org/articles.php?article_id=9
Вероятно при някой от 4-те демонтажа-монтажа е намалял фреона или не е вакумиран ... или крановете изпускат при резбите.
По отношение на топлата струя - да, конвенционалните са така и на мен лично това много им харесва, но аз не съм критерий.
Хората тук се радват на струя със 70 вата консумация :)[/QUOTE
Благодаря за отговорите на външното тяло пише R410A
Знам на 100 %,че е с R22 защото преди години е дозареждан.
Явно само лепенката е сменена.
За вакумирането е вакумиран ,но явно от многото сваляния и качвания е избягало някакво количество фреон.
За крановете ще се провери с сигурност.
Ще замеря температурата на въздуха и ако е под 50 градуса ще викна моя човек.
Не ми се искаше да го викам ако няма проблем и е само субективно.
За работата на конвенционалките и на мен повече ми харесва спрямо инверторите.
Можеби и затова ми харесва МИ FH всички казват ,че е с висок минимум ,но пък като работи духа топла струя.
Така ,че за всеки по нещо.
Аз не искам да ми работи на 100W и да ми духа хладна струя.
предпочитам да вкл и ИЗКЛ и да духа топло.
Здравейте,
предстои ми покупка на климатик и съм набелязал няколко модела, но имам нужда от съвет, тъй като не мога да взема решение, така че всяко мнение е добре дошло. Става въпрос за:
- стая със западно изложение
- 35м2, височина 2.70м,
- ПВЦ дограма (двоен стъклопакет) и външна изолация, ново строителство.
- стаята е хол + кухня
Бюджетът ми е около 2000лв, като търпи промени в рамките на 200-300 лева нагоре, ако е необходимо (препоръчително е и монтажът да е в крайната цена). В момента съм се спрял на няколко модела, след като поразпитах, но не знам кой да избера.
Daikin Comfort FTX50GV
Климатик DAIKIN FTX50GV от серия Comfort | Марси ПКМ
Fujitsu General ASHG12LTCA
Климатик стенен инверторен General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LTC - Bulclima
Fujitsu General ASHG14LUCA
Климатик стенен инверторен General Fujitsu ASHG14LUCA/AOHG14LUC - Bulclima
кой от тези 3-те би бил най-за предпочитане? Тази 12-ка на фуджитсу няма ли да бъде малка за тази стая ?
Благодаря!
Цитат:
Rafailiev
За крановете ще се провери с сигурност.
Ще замеря температурата на въздуха и ако е под 50 градуса ще викна моя човек.
Не ми се искаше да го викам ако няма проблем и е само субективно.
Изходящата температура се мени и зависи много от моментните външни/вътрешни условия.
Ако имаш под ръка ватметър, го закачи и му измери тока, който консумира. Ако консумира приблизително колкото стойностите написани на етикета, значи нямаш проблем и фреонът е колкото трябва.
При климатиците изходящата температура не е критерий за правилна работа.
Цитат:
stav123
Здравейте,
предстои ми покупка на климатик и съм набелязал няколко модела, но имам нужда от съвет, тъй като не мога да взема решение, така че всяко мнение е добре дошло. Става въпрос за:
- стая със западно изложение
- 35м2, височина 2.70м,
- ПВЦ дограма (двоен стъклопакет) и външна изолация, ново строителство.
- стаята е хол + кухня
Бюджетът ми е около 2000лв, като търпи промени в рамките на 200-300 лева нагоре, ако е необходимо (препоръчително е и монтажът да е в крайната цена). В момента съм се спрял на няколко модела, след като поразпитах, но не знам кой да избера.
Daikin Comfort FTX50GV
Климатик DAIKIN FTX50GV от серия Comfort | Марси ПКМ
Fujitsu General ASHG12LTCA
Климатик стенен инверторен General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LTC - Bulclima
Fujitsu General ASHG14LUCA
Климатик стенен инверторен General Fujitsu ASHG14LUCA/AOHG14LUC - Bulclima
кой от тези 3-те би бил най-за предпочитане? Тази 12-ка на фуджитсу няма ли да бъде малка за тази стая ?
Благодаря!
Fujitsu general 18 lfca
Или 14luca.
Цитат:
kokovox
Fujitsu general 18 lfca
Или 14luca.
+1 глас за 18 lfca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
Ickata Mekerov
Привет, моля за мнение търся климатик за детска стая, според вас кой измежду тези е най-добре...
Стаята е 12кв. 2.7 висока със 50 см зид без изолация със алуминиева дограма. Изложение северо-запад. Пловдив
Нито един от изброените....
може ли да ми препоръчате тогава :)
Цитат:
Jack Krauser
Изходящата температура се мени и зависи много от моментните външни/вътрешни условия.
Ако имаш под ръка ватметър, го закачи и му измери тока, който консумира. Ако консумира приблизително колкото стойностите написани на етикета, значи нямаш проблем и фреонът е колкото трябва.
При климатиците изходящата температура не е критерий за правилна работа.
Мерси jack ще ида да взема едно уредче ,че нямам и ще го видя.