Отговор: Избор на климатик 2017
Значи разликата м/у двата по цени на майсторът ми са 150 лв в повече за Мицубишито - което пак ми влиза в отделеният бюджет. Въпросите са :
1. Вършат ли работа тези плазмени и йонизиращи филтри? Заслужава ли си инвестицията?
2. Те консуматив ли са или не се сменяват?
3. Как са дефростите при двата, кой се справя по интелигентно с тях?
Плазмата е много добра и не е консуматив.
Единственото което трябва да правиш е на 2-3 месеца да я изплакнеш с хладка вода.
Аз с дефростите проблем нямам. Колеги от форума казват ,че дефроствал на 2-3 часа или нещо такова.
За мен важното е ,че е тих и при дефрост и онн офф не ми шуми. Това е важно да е незабележимо.
Според мен климатика е добър .
За ЛТ нека някой имащ го да сподели .
Здравейте! Трябва да избера климатик, понеже ми омръзна от тези духалки. Помещението е 18м2 стандартна височина , ПВЦ, 2 -ри етаж, като може би вратата ще се отваря към коридора, който е 5,5м2
Набелязал съм няколко варианта и моля за помощ при избора
Hitachi RAK-35PEC/RAC-35WEC 1000лв с монтаж
Fujitsu ASYG12LMCE 1100лв - без монтаж
FUJITSU GENERAL ASHG12LLC/AOHG12LLC - 1100лв с монтажа
Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC -1200 лв с монтажа
Гледах Дайкин но ме отказаха защото много чести дефрости правели , но не разбрах за серията която гледах ли или като цяло. Ако има някой друго предложение да каже. Бюджета е 1200 лв с монтажа
Цитат:
Първоначално публикувано от
didaka13
Здравейте! Трябва да избера климатик, понеже ми омръзна от тези духалки. Помещението е 18м2 стандартна височина , ПВЦ, 2 -ри етаж, като може би вратата ще се отваря към коридора, който е 5,5м2
Набелязал съм няколко варианта и моля за помощ при избора
Hitachi RAK-35PEC/RAC-35WEC 1000лв с монтаж
Fujitsu ASYG12LMCE 1100лв - без монтаж
FUJITSU GENERAL ASHG12LLC/AOHG12LLC - 1100лв с монтажа
Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC -1200 лв с монтажа
Гледах Дайкин но ме отказаха защото много чести дефрости правели , но не разбрах за серията която гледах ли или като цяло. Ако има някой друго предложение да каже. Бюджета е 1200 лв с монтажа
Вземай Hitachi 35 RPC.
Sent from my Sony Xperia Z3
na$$ko , LT не дефроства по часовник , всичко зависи от това къде е монтиран ,какви градуси са зададени и колко се товари компресора .
т.е. интелигентен е дефроста
Благодаря! Мислех си най -вече за двете Хитачита, разбира се разликата между двата модела се вижда въпреки че като топлоотдаване не се различават май, което ме интересува нас/най-вече отоплението/. Притеснява ме само новия модел че не е тестван зимата . Мерси
Цитат:
didaka13
Благодаря! Мислех си най -вече за двете Хитачита, разбира се разликата между двата модела се вижда въпреки че като топлоотдаване не се различават май, което ме интересува нас/най-вече отоплението/. Притеснява ме само новия модел че не е тестван зимата . Мерси
Какво ново да има в новия? Същия като стария най-вероятно? Най много да е или същия или по зле. Като всичко ново във всяка една сфера.
Цитат:
ruuni9
Какво ново да има в новия? Същия като стария най-вероятно? Най много да е или същия или по зле. Като всичко ново във всяка една сфера.
Единият е серия Eco comfort,другия(новия) е серия Performance
Здравейте трябва ми малко помощ за климатик.
1. Стаята е в жилищно помещение.
2. Главно климатика ми трябва за отопление.
3. Стаята е 13м2 със стандартна височина. Има ПВЦ дограма със двоен стъклопакет. Прозоцера е някъде около 1.50 на 1.50. На първия етаж е и от долу има мазета. Помещението е детска стая, но няма да се обитава от деца.
4. В северозападна БЪлгария или по точно Град Видин.
5. Желана температура през зимата 20-22 градуса.
6. Има външна изолация от 8мм стереопор. Само една стена е външна. Като има стена която е залепена за хола който се отоплява отделно.
7, В помещението има само компютър който работи повече от 10 часа тъй като работя от вкъщи.
8, Максималния бюджет който съм предвидил с монтаж е 1100 лева.
9, Ще разчитам само на климатика да се отополява стаята през целята зима.
10. Нямам схема.
Нямам никакви идей за модели и като цяло не разбирам от климатици. Ще се радвам ако ми помогнете.
Един Сhange 12 си вземете.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
didaka13
Новия модел е като стария на тефтер, но с различна последна буква. Ако има някаква промяна би трябвало да е в софтуера.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
ruuni9
Най много да е или същия или по зле. Като всичко ново във всяка една сфера.
Глупости. Лесно се правят заключения ей така за спорта.
Здравейте,трябва да си взема климатик за стая в къща от 25 кв.м.Спрял съм се на три варианта:
FUJITSU ASY-G12LMCE
LG PM12SP.NSJ
FUGI RSG12LLCC
Имате ли отзиви за тях.
- - - - - - - - - -
Трябват ми основно за отопление
Цитат:
FERATA
Здравейте,трябва да си взема климатик за стая в къща от 25 кв.м.Спрял съм се на три варианта:
FUJITSU ASY-G12LMCE
LG PM12SP.NSJ
FUGI RSG12LLCC
Имате ли отзиви за тях.
От трите бих взел първия, също бих погледнал и
Hitachi RAK 35RPC
Ако се знае бюджета, може да се препоръчат и други модели. Също така малко информация за стаята, като изолация, изложение, уреди и местонахождение, би било добре.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Бюджет 1200-1300
Две външни стени без изолация и изолиран таван.
- - - - - - - - - -
Южно изложение