А кое има смисъл?
Преглед за печат
Heavy Industries SRK/ SRC 20 ZMX-S
Здравейте,
Трябва ми климатик от нисък до среден клас или иначе казано възможно най-евтиния, който да става нещо от него. Все пак не искам да взимам някакви китайски боклуци. Ще се ползва в всекидневна стая 25кв чиста площ с източно изложение. Стаята е вътрешна почти цялата на 3 етаж. Понеже това ще е първа зима в която ще се живее там предпоалгам, че няма да е изобщо много студена. В един магазин вече ми предложиха някакъв дайкин 12 000 - за 1099лв с монтажа в София.
Какво бихте ме посъветвали да взема в този случай?
бтв - търся монтажник да монтира 3 климатика в София ако някой има идея ? Питах по разни фирми, но ако не купиш климатик от тях цените са ....
Какво е мнението за Gree GWH12QB-K3DNC2D LOMO, като нискобюджетен т.е по-евтин за помещения в които няма да се спи. Трябват ми два за кухнята и хола. Даже в хола може да се сложи 9ка, защото е 14 м2, поне така си мисля аз. Не разбирам много, но параметрите му са доста добри, има и дефрост система. Имам такава 24ка, която беше монтирана на наш обект и предимно охлаждаше лятото помещение от 40 кв, а зимата помагаше на локално парно. Цената също ме устройва, като инвестицията не е дългосрочна до пенсия. Моето мнение и общо-взето така практикуваме с техниката, на всеки 4-5 години сменяме, все пак технологиите напредват и трябва да сме в крак. Какво е вашето мнение? Моля помагайте! Трябва да взема решение до 10-15 дни и да поръчвам хорото.
Или ми дайте препоръки, какво да монтирам, като по-евтини, но надеждни и добри поне клас А+.
Топлеща машина за малко пари е грии, но се насочете към серията Change , и слагайте 12-ките защото разликата в цената е малка а 12-ката е с двоен топлообменик на външното тяло докато 9-ката е единичен.
Към delyandamyanov:
Заложете на Gree Change или Daikin FTXV, което е същото нещо, ребрандирано като Daikin и без нагревателя на външното тяло, който на 90% е вероятно да не ви трябва. LOMO е по-нисък клас - няма EXV клапан за регулиране на изпарението, а е само с капилярна тръба, и е с едноредов топлообменник, вместо двуредов. А цената е почти същата, дори Дайкина мисля, че в момента е най-евтин.
Ако е за отопление вземи серията Change, аз сложих предния месец 2x12 Change.
Моля за съвет трябват ми два климатика един за спалня 13.5 кв.м височина 2.40м тухлен апартамент 2ри етаж пвц дограма изолация на тавана. 2рия е за хол трапезария и кухня които са със свод голям и са общи общо 30кв.м , Отново пвц дограма и изолация на таваните и северната стена само тавана на кухнята няма тя е 6кв.м от общите 30кв.м .Бюджет 4000-4500лв. Предпочитам MITSUBISHI ELECTRIC . Ако не се включвам в цената ако може по големия да е на тая марка а другия предложете мнение
Лаик съм относно тези неща - клапанчета, капилярни тръби ... Разглеждах Дайкин и ми хареса ниската консумация на електроенергия, но от мненията които прочетох, е, че Дайкин вече не е онова, което е била като марка, както Мерцедес вече не онова, което е бил преди ... години. Доста четох и започвам да давам заето, но има един проблем. В хола няма място за монтаж на стенно тяло и трябва да е подов тип. В кухнята е нещо подобно, но там може да се монтира на една от стените в ъгъла, където е масата и ще е малко некомфортно, когато се храним и ... Обмислям и в кухнята да бъде подов тип, но там вече влизаме в други ценови диапазони и все пак съм склонен да загърбя цената за сметка на удобството, защото все пак няма да е приятно на никой, да му духа, когато се храни. Може ли да се монтира подово тяло с външно като за стенно тяло? Допадна ми Грий Чейндж наистина добри параметри. Продават и само вътрешни тела подов тип, но не знам, дали е удачно да се заменят телата и дали е възможно? Иначе GREE GEH12AA-K3DNA1B е най-евтиния вариант и следва Daikin FVXS35F/RXS35K. Първият ще ми върши ли работа и дали наистина клас А+? Спрял съм се на 12ки, въпреки, че едното помещение е само 14 м2, а и разликата в цените не е голяма.
- - - - - - - - - -
Сега, докато мислех изникна следния въпрос - може ли да се монтира стенно тяло по-ниско т.е. под прозореца и да има същата ефективност? Може да звучи глупаво въпроса, но както писах по-горния пост - лаик съм и за това питам.