Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
chany
"Спестете и едни 500лв и и предложете MHI 20 ZMX-S - стария модел. Ще пее в това стайче и ще работи незабележимо и икономично. Предполагам и другите модели, които гледате, но те са по-скъпи. За цена, качество, комфорт и икономичност 20 ZMX-S е номер 1 за мен."
kokovox, мерси за отговора, но след като прочетох раздела за дадения модел във форума оставам с впечатление, че има недоволни от шум, който се появява в някои бройки?
Шумове има от всеки климатик. Няма как без да пукне пластмаса и без да се чуят извънземни звуци от циркулиращ фреон и тн. Идеята е да вземеш най-малкото зло и да намериш баланса за себе си. ZMX-S има огромно вътрешно тяло. За мен няма нищо по хубаво от това. Заставаш под климатика и те лъхва една широка, гореща въздушна струя, която те обхваща целия. Имам 7-ца ZMX-S и 12-ка Fujitsu LUCA и за мен ZMX-S работи много по-добре и комфортът е несравним. Стаите (15m2) са абсолютно огредални, така че работят в едни и същи условия.
p.s. Прочети отзиви за LG. Може да си харесаш нещо. Според мен това е скритата лимонка в климатичната техника и един от бъдещите лидери (освен ако USA не бомбардират Корейския полуостров с атомки в скоро време...). Корейците се справят все по-добре във всяка една област в последно време. Супер високотехнологична нация, която има и висок морал и стойностна ценностна система.
Благодаря Ви на всички за отговорите ако е "европейски" ще е srk 20zmx-s. Но попитах един търговец в града за тези параметри да ми предложи японски. Това са предложенията
Mitsubishi msz-gv224
Daikin f22stes
Fujitsu as-c22f
като ми предлагаха митсубишито най-много. При него ме притеснява външното тяло, което е 21 кг.? Дали си заслужава някой от трите модела повече от МХ SRK20ZMX-S?
babati, благодаря Ви за инфото, че сте доволен от 7- ца zmx-s в 15кв. стая, понеже днес един търговец ме убеждаваше, че за 12кв. ( понеже била северозапад) да сме вземели 9- ка!
Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk
Моля дайте отзиви за:
KAISAI FOCUS KWF/KED-12HRDI
Произведен в Полша.
http://www.klimatici-pleven.com/KAIS...WF-12HRDI.html
Цитат:
SPSt
:offtopic:С "високото си интелектуално ниво", можете ли да се сетите, защо професионалистите пишат все по-малко?
Сигурно за да има поле за действие на "специалисти-ентусиасти". Жалко само за хората, които разчитат на професионален съвет относно климатиците. Толкова по темата.
Да ви имам логиката - ще помогнем на човек като не му отговорим на въпрос. Ама верно ли си вярвате че помагате на някого?
Човек трябва да е много наивен да чака точен съвет от форум пълен с анонимници.
Аз питах на 6 места уж "специалисти" и ми казаха 6 различни неща. Аре сега кажете кой е по-специалист и кой не е и на кого да се вярва като "специалистите имат противоположни мнения за марки и модели?
Цитат:
chany
Благодаря Ви на всички за отговорите ако е "европейски" ще е srk 20zmx-s. Но попитах един търговец в града за тези параметри да ми предложи японски, това са предложенията
Mitsubishi msz-gv224
Daikin f22stes
Fujitsu as-c22f
като ми предлагаха митсубишито най-много. При него ме притеснява външното тяло, което е 21 кг.? Дали си заслужава някой от трите модела повече от МХ SRK20ZMX-S?
babati, благодаря Ви за инфото, че сте доволен от 7- ца zmx-s в 15кв. стая, понеже днес сдин търговец ме убеждаваше, че за 12кв. ( понеже била северозапад) да сме вземели 9- ка!
Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk
Според мен, тези японки не си заслужават - базови модели. ZMX-S e висок клас, макар и за европейски пазар.
Цитат:
Brunovan
Здравейте, предстои ми покупката на климатик. За кухня и хол в едно. Апартамента се намира в Пазарджик на последен етаж и ще се ползва за отопление и охлаждане. Стаята е 35 квадрата и около 85 кубика, прозорците са PVC с обикновен стъклопакет, изложението е югозападно. Искам да поддържа 23-24 градуса зимата и 25-26 лятото. Изолацията на тавана с гипсокартон и вата, а на външните стени с смесена но мисля че е прилична. В помещението има хладилни, климатик, телевизор, готварска печка и лаптоп. Сумата не е определена с точност но мисля до 1500 лв. Ще разчитал на климатика през цялото време- зимата до -10/-15, лятото до +40+42.
Обиколи магазините в Пазарджик за сумата която си подготвил ще вземеш добра машина.
Цитат:
Genadi80
Обиколи магазините в Пазарджик за сумата която си подготвил ще вземеш добра машина.
Решил съм да взимам К2У, но въпроса ми не е от къде да го купя, а за каква отоплителна мощност да гледам.
Цитат:
Brunovan
Решил съм да взимам К2У, но въпроса ми не е от къде да го купя, а за каква отоплителна мощност да гледам.
Нещо с 40 или 45 в името, висок клас на 200V и ....успех!
Цитат:
babati
Шумове има от всеки климатик. Няма как без да пукне пластмаса и без да се чуят извънземни звуци от циркулиращ фреон и тн. Идеята е да вземеш най-малкото зло и да намериш баланса за себе си. ZMX-S има огромно вътрешно тяло. За мен няма нищо по хубаво от това. Заставаш под климатика и те лъхва една широка, гореща въздушна струя, която те обхваща целия. Имам 7-ца ZMX-S и 12-ка Fujitsu LUCA и за мен ZMX-S работи много по-добре и комфортът е несравним. Стаите (15m2) са абсолютно огредални, така че работят в едни и същи условия.
p.s. Прочети отзиви за LG. Може да си харесаш нещо. Според мен това е скритата лимонка в климатичната техника и един от бъдещите лидери (освен ако USA не бомбардират Корейския полуостров с атомки в скоро време...). Корейците се справят все по-добре във всяка една област в последно време. Супер високотехнологична нация, която има и висок морал и стойностна ценностна система.
Бабати,при три Дайкина,един Фуджи и Санг,това при климатиците.При хладилници ЛГ,Горение Либхер и Зануси.
Звуците на зоопаркът е от хл Либхер и климатик Санг. За пукащи пластмаси??
НИщо лично!
Не винаги е виновна климата!
При един кофти монтаж и усукано тяло,за какво говорим?
Цитат:
Brunovan
Според мен, трябва да търсиш машина с номинал около 5!
Цитат:
chany
Благодаря Ви на всички за отговорите ако е "европейски" ще е srk 20zmx-s. Но попитах един търговец в града за тези параметри да ми предложи японски. Това са предложенията
Mitsubishi msz-gv224
Daikin f22stes
Fujitsu as-c22f
Мидеите от 500 лева са по 20 килограма.:BigGrin Ако ти го даде за 100-200 лева си заслужава, иначе не. Няма място за сравнение с zmx.
Благодаря много. И аз се бях насочил в тези граници, но друго си е да го чуеш и от други
Цитат:
Gibons
Благодаря много. И аз се бях насочил в тези граници, но друго си е да го чуеш и от други
За какво става дума? Не е лошо да се ползват цитати, за да се разбира на кого отговаряте. А и не виждам пост, в които да питате нещо.