Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
radostinr
Гледах и в унгарски сайт за MIDEA MS11MU-09HRFN1 ки с външно тяло 38кг Днес ходих до фирмата продавач, но беше малко преди края на работното време и не можаха да ми кажат със сигурност дали имат в склада. То се почнаха едни: "То това бяха първите бройки.. ама тези май са 31 кг. Ама май свършиха. Ама може и да е останала някоя последна бройка от големите. Ама утре ще ми кажат със сигурност..." Ще видим утре. Взема пък да се окажа късметлия и да я има и да е от масивните.... Ех, че се замечтах :)
Продавачката искаше да ми пробута 12-ка с външно тяло 30% по-леко от 9-ката. Решил съм, ако я няма тази Мидея, която търся, да си взема едно самурайче втора употреба.
Едва ли ще намериш F модела на Оазис в България или MS11MU-09HRFN1 , това е най-високия клас инвертори на Мидеа независимо какво пише по нашите сайтове и в Мидеа бг. (каквото и да значи това) . Модела с F в сгнатурата в цял свят се продава с външно тяло както е по сервизно и каталог MOC-09HFN1 или 38 кг. , 1200гр. фреон , EEV и капилярки като MHI , двоен топлообменник , компресор Тошиба DA110S1C-30FZ и COP 5,05 това не е секретна информация има я в изобилие на всякакви езици . И въпреки това в Б-я се внасят всякакви орязани конфигурации .
Цитат:
ivan74
Radostinr, не се занимавай с Оазиса. Срещал съм го с три вида външни тела. 1000 левовия диапазон с включен монтаж, най-топлещ е Change12.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Срещу още 100лв взима още по топлещия и икономичен 12LLCC.
Цитат:
VeleV.Klima
Срещу още 100лв взима още по топлещия и икономичен 12LLCC.
Само да не яде "дървото" с LLCB[emoji3]
LLCC и LLCB много различни ли са?
Цитат:
milanov
LLCC и LLCB много различни ли са?
Малко
1. жилищно апартамент
2. За охлаждане и отопление
3. Каква е:16 кв. спалня, външна изолация тухла, ПВЦ дограма, изложение югозапад. Една външна стена.
Важно е да е тих, стаята е малка и топла.
Мерси !
Цитат:
agam
1. жилищно апартамент
2. За охлаждане и отопление
3. Каква е:16 кв. спалня, външна изолация тухла, ПВЦ дограма, изложение югозапад. Една външна стена.
Важно е да е тих, стаята е малка и топла.
Мерси !
Хубаво е да добавиш и с какъв бюджет разполагаш за случая.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
ponyasd
Къв е тоя Ханзол бе,различен ? Телевизорите знам че се правят едните за Швейцария и Западна Европа а другите за сиромашта,ама и климатиците ли /
Явно и климатиците....
Sent from my Sony Xperia Z3
Цитат:
ponyasd
Къв е тоя Ханзол бе,различен ? Телевизорите знам че се правят едните за Швейцария и Западна Европа а другите за сиромашта,ама и климатиците ли /
Не само телевизор и клими ,а повечето техника .
Дори колите за източна Европа са с друго качество .....това последното го знам на 200%
За Швейцария стоката са с най-голямото качество от цяла Европа .
Защото там имат държава и закони !
Както и контролни органи ,които следят за тези неща.
Глобите за вносителите са толкова големи ,че те не си правят експерименти!!!
Цитат:
ponyasd
Добър вечер како Сийке! Всяка нова техника внесена тук е произведена като за нашият мат`рял. Мога да дам много примери. После нЕкои се кълнат, че няма да купят втора употреба, читава техника и се нашиват с "топ модели" made exclusive for Illientzi. Че и се пъчат и заклеймяват "клошарите".
Цитат:
gerhar
Ами познай . Пример : Грее Хансол 12ска по всички сервизни на всички езици е с троен топлообменник както писах на няколко пъти , даже имаше и снимка на тройния такъв , това не е секретно . Но в Б-я се продава с двоен и точка така ми се обясни . Сега какъв Хансол са си купили клиентите , след в сервизните не съществува такъв ? Стига толкова че е голем смЕх.
Такива си ги поръчват вносителите. Този номер не минава с по-реномираните марки.:)
Мислех да не пиша повече по този въпрос но си задайте въпроса , защо непрекъснато се водят спорове за работата на една и съща марка и модел сякаш а съвсем различни климатици(а може ида са ) . Всичко се обяснява с монтажа .
Цитат:
SPSt
Добър вечер како Сийке! Всяка нова техника внесена тук е произведена като за нашият мат`рял. Мога да дам много примери. После нЕкои се кълнат, че няма да купят втора употреба, читава техника и се нашиват с "топ модели" made exclusive for Illientzi. Че и се пъчат и заклеймяват "клошарите".
Много емоции влагаш в някакъв тъп уред, ако ще и за отопление. Аз си поръчвам скъпата техника от Европа и заобикалям цялата простотия у нас. Климатиците, засега, не спадат към нея. Остави ги хората да си купуват това, което заслужават. Не им се бъркай. Или ще влязат в крак с времето, или ще учат японския :))
Мисля, че си разбрал, че не пиша само за климатици.
Цитат:
toto4ev
Такива си ги поръчват вносителите. Този номер не минава с по-реномираните марки.:)
Сигурно ли е за така наречените реномирани марки , защото примери много . Само че не са за коментиране в този раздел , може би в друг ако въобще има смисъл .