Отговор: Избор на климатик 2017
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
radostinr 
   Дойде време да направя антиреклама на въпросната фирма за  MIDEA MS11MU-09HRFN1  
Днес най-накрая ми казаха относно климатика- ами 30 кг. било външното тяло. Не както писаха 38. Дори и да не знаех разликата за буквата F, то самата разлика от обявеното и реалното подсказва, че нещата понамирисват.
Та фирмата е "ОХ Миро" ООД
Не бих я препоръчал на никой. Фирма, която е официален представител на Midea, а заблуждават в рекламите си за параметрите на техните климатици няма как да ме спечелят като клиент,  Та как мога да се доверя, че другото което кажат или напишат е така или не? :mad:  Разбирам от  вас колеги, че това е масова практика, но съм бесен от това. Дори и да харесам друг климатик при тях, но бих го взел от там. Важен е принципа. Ако си купя от там климатик, то това означава, че е сработил номера с подвеждащата реклама. 
Предлагам да има тема, в която както в друг форум за GSM апарати да се описват некоректните търговци. Така и ние ще сме по-внимателни с некоректните търговци, хем и фирмите биха се притеснили да не влязат в черния списък.

Варна е голям град,фирми за климатици много.Остави колегите тук да ти препоръчат машина за бюджета които имаш.Тази фирма която споменаваш не е вносител ,а само дистибутор,вносителя е друг но няма да споменавам името и за да не стане реклама
   Цитат:

milanov 
   small,как си нов във форума. :) От 2006г. си...или....:)

Имам регистрация в форума от 2006г но не съм влизал тук отдавна.Просто ме нямаше в България.:)
   Цитат:

radostinr 
   Предлагам да има тема, в която както в друг форум за GSM апарати да се описват некоректните търговци. Така и ние ще сме по-внимателни с некоректните търговци, хем и фирмите биха се притеснили да не влязат в черния списък.

Ако си беше направил труда да провериш, щеше да видиш, че има такъв раздел във форума и още повече, че има тема за Ох Миро.
 https://forum.setcombg.com/%D1%87%D0...%80%D0%BE.html

Аз лично бих взел едно Грее Чейндж 12 вместо Мидея
   Цитат:

ivan74 
   Radostinr, не се занимавай с Оазиса. Срещал съм го с три вида външни тела. 1000 левовия диапазон с включен монтаж, най-топлещ е Change12.

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk

Мерси за предложението. 
За мен ще ми е достатъчно Charge-9. 
Но не е ли малко слабо-енергоефективен?
SCOP-4.0
COP- 3.11 :yikes  ама това си е като конвекционален климатик !?
   Цитат:

radostinr 
   COP- 3.11 :yikes ама това си е като конвекционален климатик !?

Идеален е СОР-а, като на конвенционална Осака на Р22 от преди 12 години. ;)
   Цитат:

radostinr 
   Мерси за предложението. 
За мен ще ми е достатъчно Charge-9. 
Но не е ли малко слабо-енергоефективен?
SCOP-4.0
COP- 3.11 :yikes  ама това си е като конвекционален климатик !?

Добави още някой лев и си купи свястна машина.
  Математиците, сигурно ще реализира много голяма икономия с по-висок сор в 13 квадрата? Айде не ги разправяйте тука тия смехории....Нали и аз съм в подобно помещение и много добре знам за какво става въпрос...В най-големия студ  в 13 квадрата, едва ли ще плаща повече от 30-35 лв месечно....айде макс - 40лв…..
   Цитат:

preparatos 
   едва ли ще плаща повече от 30-35 лв месечно....айде макс - 40лв…..

:shocked: За такава стая повече от 10 не давам!
  Въпросът не е само до сметки, а и до комфорт.

Sent from my iPhone using Tapatalk
   Цитат:

preparatos 
   Математиците, сигурно ще реализира много голяма икономия с по-висок сор в 13 квадрата? Айде не ги разправяйте тука тия смехории....Нали и аз съм в подобно помещение и много добре знам за какво става въпрос...В най-големия студ  в 13 квадрата, едва ли ще плаща повече от 30-35 лв месечно....айде макс - 40лв…..

Имаше една тъпа тема, колко харчел климатика. Тези дискусии са за там, но понеже тук четат хора, още не решили какво точно да си купят, нека да знаят:
Хубава машина, при отопление на номинал в около 20 до 25 квадрата, има COP около 3,5 до 4, при външни температури около -5 до -10 градуса и стайна около 21 до 22. Харчи около 700W до 800W. Ниският клас машини имат COP около 2,5 до 3,5 при същата мощност, поради което не могат да стоплят до 21 или 22 градуса. Ако го направят, то COP пада още надолу. Сиреч, за денонощие преразходът на енергия при ниския клас ще е над 2,50лв. Освен това, твърде е възможно при външни температури около -10 и надолу изобщо да не може да стопли. Това са сметки при правилно изчислена за помещението машина, с капацитет около 12000 BTU. При всеки друг вариант със заиграване с размера на машините, преразходът ще е още по-голям, както и дискомфорта. За 13 квадрата, всеки да си сметне сам. Евтино отопление с климатици имаме при добра изолация на помещенията и достатъчно високи външни температури. От -2 градуса надолу, ножицата се увеличава. Нагоре всички машини са (почти) еднакви :)
  Дайте идея за климатик за спалня 11 квадрата, нова кооперация с външна изолация една външна стена етаж 2 в Пловдив. Бюджет 800-1200.Не държа на екстри, а да топли що годе и да не дрънчи брутално. Ясно е че ще е компромис но все пак.
  Японски модел на 100V.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
  Имате нужда от седмицата....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk