Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Ба си.Аз преди 10 и повече години отидох в банката и на другия ден кредита беше у мен, след 2 дена ми монтираха машините, написаха ми протоколите и фактурата и след седмица си получих обратно 20-те %.Тогава си спомням, че от тези 20%, малка част от тях покриваха цялата лихва за 2 години, другото чиста печалба беше.Нещата бяха прости и ясни, сега явно съвсем са огелпили нещата.
Много зависи и от самата банка, какви " допълнителни" условия ще сложи от себе си. Два пъти съм участвал по програмата и с "Райфайзен" всичко беше точно.....20% . С "ПроКредит" ...... допълнителни плащания за някакви си тяхни " измишльотини" и чисто връщаха ( по спомен ) 18%. А въприса е принципен, по закон 20%, но видиш ли гледат да те цакат, с тяхни вътрешни правила.
fantoms:
Потвърждавам за необходимостта поне още два апартамента от входа да имат монтирани климатици които отговарят на изискванията за енергийна ефективност.
Такива изисквания никой не ми е искал!
В ДСКаса ходих тогава, нищо допълнително не сложиха.
@nnnaaa, Mitsubishi MUZ-SF50VE и HITACHI RAK 50 RPC ще ви отвеят в тези 25 квадрата.FTXB е модела, който най-често подменяме поради недоволство при отопление през зимните месеци.От външни тела на FTXB и Midea мога да си направя ограда на вилата.Ако въпросните са ви го предложили след оглед на помещението потърсете друга фирма.Висок клас 25 или базова 35 ще ви свърши работа.
Здравейте, моля за съвет и помощ. Спрял съм се на марките мицубиши и фуджицу. Като ще ги ползвам за хол (25кв) и спалня (12кв).
Коя марка и модел за коя стая ще ми бъдат максимално полезни :)
Като аз си мисля фуджицу за хола и мицубиши за спалнята ?
Благодаря.
Sent from my iPhone using Tapatalk
А защо не си вземеш еднакви? Според мен е по добре машинките да работят по еднакъв алгоритъм, особено ако вратите стоят отворени.
Цитат:
chany
Много зависи и от самата банка, какви " допълнителни" условия ще сложи от себе си. Два пъти съм участвал по програмата и с "Райфайзен" всичко беше точно.....20% . С "ПроКредит" ...... допълнителни плащания за някакви си тяхни " измишльотини" и чисто връщаха ( по спомен ) 18%. А въприса е принципен, по закон 20%, но видиш ли гледат да те цакат, с тяхни вътрешни правила.
fantoms:
Потвърждавам за необходимостта поне още два апартамента от входа да имат монтирани климатици които отговарят на изискванията за енергийна ефективност.
Такива изисквания никой не ми е искал!
Както се пее в песента, "няма такава държава".
Програмата за Енергийна ефективност в сегашния ѝ вид е много трудно приложима за отделно домакинство, за разлика от предходни години по старите условия. Сега, ако живееш в блок и искаш да си вземеш климатик, то има изискване за поне двама от комшиите ти в секцията която живееш (примерно десните апартаменти на целия вход) да имат клими, отговарящи на програмата; не беше ясно как се доказва, че това условие е изпълнено - просто го декларираш; изискваха се снимки външен изглед на блока със секцията, където ти е апартамента. Ако решат да те проверят (изпращат човек на проверка да огледа) и се окаже, че всъщност не е баш така, то ти отказват ЕЕ.
Отделно трябва да представиш и съгласие на 50%+1 на етажната собственост, че са ОК да си монтираш климатик - т.е. ако входа е 8 ет. х 3 ап., то решение със съгласие на поне 13 апартамента. Всичките тези усилия за 20% възстановяване по ЕЕ.
Ако си в къща - едно/дву фамилна, то помощта е 10%.
Ако искаш да сменяваш дограма или саниране, то тогава е още по-весело - трябват ти поне двама комшии да намериш и те да правят същото заедно с теб.
По сегашната програма работят ОББ и Пиреос; има такси според размера на кредита. Лятото гледах за мен - за климатик (кредит) под 2 000 лв. (над тази сума таксата беше 120 лв) като махна такса 60 лв., ми излизаше чисто 15% помощта. Без да слагам разход за откриване на сметка и после закриването ѝ, както и без лихвата (7%) за дните докато ми изплатят ЕЕ. В крайна сметка реших, че въобще не ми се занимава с цялата процедура.
здравейте, имам нужда от нов климатик...
1. за търговска площ
2. за отопление
3. 30 квадрата 90 кубика
4.дървена дограма
5.прозорци 7 квадрата
6.външни стени
7. под теракот
8. обекта е стара къща
9. местонахождение лом
10.желана температура 20 21 градуса
11.няма изолация ,стени по 50 см.
12.две витрини
13.сума до 2000 лв
имам един hisense който постоянно прави дефрост на 30 мин при влажно и мъгливо време и не върши никаква работа ,искам климатик който не прави това и духа доста топло, спрял съм се на моделите nordic na fudjicu,ще ми вършат ли работа,може и други препоръки..., очаквам повече предложени за да мога да избера...
Благодаря предварително на всички който ще помогнат..
Виж Toshiba Suzumi 16/18
Daikin 50GV. Малко извън бюджета Fujitsu-General 18 LFCA.
Цитат:
KI_YOOU
Виж Toshiba Suzumi 16/18
Daikin 50GV. Малко извън бюджета Fujitsu-General 18 LFCA.
Не се ли оплакваха от този Дайкин, че също прави ненужни дефрости?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тошибите да.
Изпратено от ЖиСиЕм
iviar, за такъв бюджет и такива цели, двойноротерен компресор няма да намерите...Бих ви посъветвал да обърнете внимание на:
Gree GWH18QD-K3DNC2G (LCLH) LOMO Regular
Hitachi RAK-50PEC/RAC-50WEC Eco Comfort
Chigo CS-61V3A-W169AE2B
Те и други работи пишат в сервизните на сузумитата, а на практика трънки.
milanov, отварял ли си сузуми, та бръщолевиш глупости отново?!