Отговор: Избор на климатик 2017
Мерси kokovox,
погледнах го. Но един пост преди моя се споменава за едно Hitachi, което е с по-добри енергийни покзазатели - визирам SCOP A+ 4.4 и консумация на ел.енергия 1.66kW. И е за 1900лв. с монтаж.
Разгледах и Fuijitsu Generel ASYG12LTCA, който е с още по-добри показатели - SCOP A++ 4.6 и конс. мощност от 0.910кW.
Моята идея е, като го сложа сега, да го пусна и да го спра април месец. И от тук предполагам че, енергийната ефективност и консумацията на ел.енергия ще са важни в моя случай. Ако греша, ме поправете.
Това, което го гледаш "мощност" и "консумация на ел. енергия", климатика няма да работи непрекъснато с такава мощност/консумация. Ще намалява, примерно на около 300W, ще увеличава, дори ще изключва....
да разбирам че е по-важно да гледам номиналната мощност при отопление. На ASHG18LFCA, ако не се лъжа е 6.3 kW, нали така? Той с двойно роторен компресор ли е или не?
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Тогава, след като си харесаш нещо, трябва да навиеш и поне още двама от твоя вход да си го купят.
Аз ще ги навия, ама вие ми помогнете да си избера климатик...
Цитат:
Braykov
Аз ще ги навия, ама вие ми помогнете да си избера климатик...
Общо взето каквато и 12ка да вземеш ще ти върши работа, 18ката, каквато и да е, е напълно безмислена. Сега, ако ти се дават повече пари - друг въпрос. Аз ти бях предложил модели - избора си е твой.
Цитат:
madjosan
да разбирам че е по-важно да гледам номиналната мощност при отопление. На ASHG18LFCA, ако не се лъжа е 6.3 kW, нали така? Той с двойно роторен компресор ли е или не?
Изчислете какви ще са топло-загубите на вашето помещение. После търсете климатик с подобен номинал. Най-важното е топло загубите да не са близки до максимала, че може да останете на студено като падне температурата навън. Разхода трябва да го сравнявате при еднакви номинали, а не при различни. Нормално е разходът да е различен при различно топло-отдаване. Хитачито при работа на 6.30 ще харчи повече, отколкото на 6.00.
1 Прикачен файл(ове)
:offtopic: Предварително се извинявам за ОФФ ,но я много яко и не издържах.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25382&stc=1
:lol::ole:))
Да , ама на втората данъка е 15 кинта, и какви неща могат да се правят отзад..., дето в първата забрави:lol:
...да разглобиш вътрешното барабар с външното...
Кръстника си търси втора Нокрия 14 с монтаж за Варна.Някой нещо да му се намира?
Цитат:
ccankov73
Кръстника си търси втора Нокрия 14 с монтаж за Варна.Някой нещо да му се намира?
lupara 12-ка за всички, които не съдействат за Нокрия 14-ка за Дон Вито :Drinks:
ccankov73, не искам да те разочаровам, но мисията на твоя кръстник е обречена на неуспех.
Aleksandars, благодаря за отговора,поне да не губим време да търсим.:)
Аз му препоръчах 18LFCA - става въпрос за стълбище плюс 2 малки площадки в къща,така че шума не го бърка и желаната температурата ще е 20-22С. Квадратура не можем да изчислим, но на око кубатурата е като на 2 стаи по около 15 кв.
Всичко е с 10 см външна изолация,тавани с 10 см вата.
12lt? Или 12luc те са различни де, според бюджета
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk