Отговор: Избор на климатик 2017
"Ще взема и аз да си купя един хипер,гига, мега,ултра К2У. Но няколко въпроса не ми дават мира: Защо в проценнтно отношение нови/стари е почти 75/25 ? Защо големи институции и хора,разполагащи с пари залагат на нови? Защо цените на к2у е наполовина са новите духалки?"
1. В по-малките градове - липса на предлагане и подръжка . Като питах при нас направо ме отрязаха -"забрави за части, не им разбираме"
2. Големите институции(наистина големите) не се топлят с моносплитове , а тези които имат много пари обиновенно не разбират нищо и им е все тая колко харчи климатика. Които разбират - има нови за японския пазар ,ама цените...
3. Пазарна икономика
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivelin1980
Ще взема и аз да си купя един хипер,гига, мега,ултра К2У. Но няколко въпроса не ми дават мира: Защо в проценнтно отношение нови/стари е почти 75/25 ? Защо големи институции и хора,разполагащи с пари залагат на нови? Защо цените на к2у е наполовина са новите духалки?
/offtopic
Вкъщи огромната част от техниката е втора употреба, но задължително добри модели от доказани производители. Аз лично съм се убедил, че най-добре да се купуват само и единствено топ моделите ако искаш да разчиташ на дълга, безпроблемна употреба на даденият уред - минимум 10 години. Всичко друго си е малко тото мен ако питате. Естествено най-новите върхови модели са на нечовешки високи цени и няма как простосмъртният българин като мен да си ги позволи и затова предпочитам да си купя стар, но качествен уред пред нов, но нисък или среден клас. Говоря за всякакъв вид домакински уреди продавани в магазини тип маркети и полиси.
Обаче, когато реших да си купя климатик и през ум не мина да потърся варианти втора употреба и взех нов - и аз не знам защо. Сега, разбира се горчиво съжалявам като чета за какво иде реч, нооо "това е положението, Минке".
Мисълта ми е, че ако можеш да си го позволиш - няма лошо да вземеш чистак бърсак топ моделче климатик, но ако си с ограничен бюджет трябва да се замислиш и върху К2У, задължително!
И аз съм така, но започнах с климатиците. :)
Moниторът ми е върхов за времето си модел,телевизорите също,купени са от Швейцария втора ръка.Топ модели както каза по горе колегата,невероятно качество,нямащо нищо общо със сурогатите по нашите магазиниКупих си един нов хладилниик Зануси от ТП,който точно един месец след изтичането на гаранцията от 2 години изгоря.Сменихме му компресора с някакъв марков ,втора ръка.Още работи вече 10 години.
Ако бях от Пловдив,на 1000 % щях да си избера топ модел японски климатик,па макар и втора ръка,и то без да се влияя от ничие мнение.Но съм на 400 километра само и няма как.Макар че мой градски,си купи от там преди няколко години 3 митсубишита ,на които и до ден днешен им се възхищаваме всички на работата.
Цитат:
ponyasd
Ако бях от Пловдив,на 1000 % щях да си избера топ модел японски климатик,па макар и втора ръка,и то без да се влияя от ничие мнение.Но съм на 400 километра само и няма как.
Ма к'во ти пука бе, поне не живееш в България! :thumbup
Последно като минавах през Силистра още си беше в БГ...
Има една графа, живее в, вземете си я попълнете за всеобщото благо на форума.
В къщи единствено колите са ми втора ръка. Но те, така или иначе стоят на пътя.:p
Не бих си купил никога нещо за в къщи, което не съм разопаковал лично.
Цитат:
dimkaraganchev
Не бих си купил никога нещо за в къщи, което не съм разопаковал лично.
И аз така си мислех, ама разума казва друго! Особенно при климатичните системи.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Аз не бих си взел климатик стар на 15 години на цената на нов. Залагам на това и имам климатици на 15-18 години конвенционални, които си работят без проблем. Ако го вземеш на 15 години дали ще изкара още 10 ? Под въпрос е според мене. Ако бяха хубави нямаше да ги изхвърлят хората. Само ние си мислим, че сме надхитрили всички. Било то с коли , клими ,печки, перални и така.
[QUOTE=dragodream71;808216]Аз не бих си взел климатик стар на 15 години на цената на нов. Ако го вземеш на 15 години дали ще изкара още 10 ? Под въпрос е според мене. Ако бяха хубави нямаше да ги изхвърлят хората. Само ние си мислим че сме надхитрили всички.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако прочетеш из темите назад, ще видиш при вноса от Япония на клими втора употреба как стоят нещата! Не ги изхвърлят, че им има нещо, а защото такива са им законите за енергийната ефективност! Специално за климите след 3 или 5 години беше, са задължени да ги сменят с нови! Моите като ги взех 13-14 годишни, изобщо не са на цената на нови. С тези параметри които имат, нов ще е най - малко 3-4 пъти по скъп!:)
Това обяснение ми прилича на обяснението на всички автоджамбази. Една баба я е карала . . . . . ! Всеки си взема решение сам за себе си, но нека бъдем честни ако заплатата беше 2000 лева друга песен ще се пее. Така , че да не плюем новите и да не хвалим старите.
[QUOTE=dragodream71;808227]Това обяснение ми прилича на обяснението на всички автоджамбази. Една баба я е карала . . . . . !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Така е, прав си!:punk:
Цитат:
ivan74
И аз така си мислех, ама разума казва друго! Особенно при климатичните системи.
И с другата домакинска техника, нещата стоят по подобен начин. Има коренна разлика в техниката за източноевропейски и западноевропейски пазар. Лично съм се убедил с принтер, кафеавтомат, пералня. Всичките са за европейски пазар, висок клас, с фулекстри и работят перфектно. За японските климатици дума няма да отварям-който има очи ще види, който има уши ще чуе. За другите има Техно магазини. Да си ползват със здраве новите придобивки.....или поне докато изтече гаранцията. След това-пак нови.