Отговор: Re: Избор на климатик 2017
Здравейте, моля за малко помощ при избора на климатици за апартамент 80 кв.м ще се ползват основно за отопление първи етаж с външна изолация и хубава дограма под мен са гаражи.
1.Хол 26 кв.м(67.6 куб) предложиха ми daikin ftxm35m
2. Спалня 12 кв.м (31.2 куб) daikin ftxm25m
3.Детска стая 12 кв.м (31.2 куб) ftxm25m
Към тази марка ме насочиха в магазин били с нов хладилен агент R32.
Моля за съвет дали ще са достатъчно мощни за тези квадратури а и мисля с трите машини да се отоплява и коридор 6 кв.м.
Отворен съм и за други предложения в този ценови клас.
Благодаря
Отговор: Избор на климатик 2017
1. Мitsubishi electric-msz-fh35vemuz-fh35ve
2 и 3. Мitsubishi-electric-msz-fh25vemuz-fh25ve
Малко повече мощ имат от дайкините, както едните така и другите ще се справят без проблем с помещенията и коридорчето.
Този модел на Дайкин не е много подходящ за отопление, на няколко пъти хора писаха, че са недволни от честите и шумни дефрости. Погледни новите модели на Митсубиши Хеви.
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
Този модел на Дайкин не е много подходящ за отопление, на няколко пъти хора писаха, че са недволни от честите и шумни дефрости. Погледни новите модели на Митсубиши Хеви.
А някое фуджицу или друг модел дайкин.
Разлики има ли м/у мицубиши хеви и елек.
Нямат нищо общо. Ако се спреш на Фуджицу, то LTC е правилният избор. Бодни една 12ка в хола, за спалните обаче може би Хевито е по добрия избор, новите модели са доста по тихи (на хартия) от старите.
Да обобщим:
12ка Фуджицу ЛТЦ /35ца Електрик FH/35 ZS-S за хола
25ца ZS-S за спалните
Като първите 2 предложения за хола имат нужният запас и не би имало проблем да отопляваш и коридора. Електрика има плазма и повече глезотии, но спокойно може да минеш и без тях.
Значи да се отказвам от дайкините? иначе гледам , че имат коп а+++ или това е само на хартия.
За другите модели дали съм разбрал правилно
хол- фуджицу ASYG 12LTCA
за спалните MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZM-S
Привет, за пръв път пиша, но от половин година следя форума тъй като Ноември месец ми предстоеше закупуване на климатици и мненията тук определено ми помогнаха да се насоча правилно.
Нека споделя и първото си мнение.
Не бих препоръчал да слагаш климатик R32, тъй като се води лесно запалим и при евентуален пропуск в системата може да стане беля.
Малко инфо тук - The Dangers of R32 Refrigerant http://pioneerair.com.au/wp-content/...aikin-OHAS.png
Новите климатици на Митсубиши Хеви изглеждат доста добре. След като четох доста във форума и доста колеги препоръчваха като най-добър вариант за спалня SRK/C 25 ZM-S сложих в двете спални и съм изключително доволен. Сега е излезнал наследникът SRK/C 25ZS-S, който на хартия го дават още по-безшумен.
До колкото за хола една 35-ца ще ти е напълно достатъчна.
Значи се отказвам от дайкините.
Хол Мitsubishi electric-msz-fh35vemuz-fh35ve или Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S Premium
Спалните Mitsubishi Heavy SRK25ZS-S/SRC25ZS-S Premium или Мitsubishi electric-msz-fh25vemuz-fh25ve
Коя от двете марки ще е по- добре при отрицателни температури и дали ще има разлика в разхода на електричество м/у горните модели.
Гледам има не малка разлика в цените заслужава ли си тази разлика.
С електрика би следвало да получиш по голяма ефективност при определени условия на които спалните ти помещения не отговарят. При теб ще работи он/оф. Слагай Хевитата в спалните, за хола имаш по голям избор.
КоФти работа. Някаква идея за трети климатик започва да ми се върти.:BigGrin Някакви идеи......
Цитат:
milanov
КоФти работа. Някаква идея за трети климатик започва да ми се върти.:BigGrin Някакви идеи......
К2У да се родиш!:p За да си тъй после -:17:
Цитат:
milanov
Вземи някое GREE или Panasonic да видим какво ще пишеш.
Цитат:
milanov
Заповядай...
Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: MITSUBISHI MSZ-ZW227
Ще взема и аз да си купя един хипер,гига, мега,ултра К2У. Но няколко въпроса не ми дават мира: Защо в проценнтно отношение нови/стари е почти 75/25 ? Защо големи институции и хора,разполагащи с пари залагат на нови? Защо цените на к2у е наполовина са новите духалки?
Цитат:
milanov
Ако ще е на 220в. аз бих пробвал нещо от триото.То зависи и от сумата.