Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте,
Варна 20квадрата продълговат нисък хол 6.5 х 3.2м, предимно вътрешни стени, едната къса цялата френски прозорец, южно изложение. Една педя греда на тавана през средата разделя свободното движение на въздуха.
Ще се отдава за гости, и понякога ще се спи на канапе под него, така че шумът е от значение. През екстремни температури каквито почти няма едва ли някой ще идва. Лятото яко пече, но се надявам да го контролирам с UVblock щори.
Бюджета е разтеглив според качеството но не ми се дават много над 2000лв.
Познати от бранша казват Fujitsu 12 LUCA, тук гледам ги одобряват но най-често се говори за MHI (25 в моя случай). Не ми станаха ясни разликите между ZM-S, ZMX-S, ZS-S моделите. И за трите варианта виждам препоръки, само разбрах, че ZSX-S са новите секси модели.
Да се заравям ли в Mitsubishi-тата или да се доверявам на LUCA-та, че сезона отече докато приключим ремонта. Утре поръчвам.
Благодаря за вниманието.
ZS-S е новия модел на ZM-S - Аз лично бих избирал между тези двата или луката. Не знам дали ZMX-S ще си заслужава по-високата цена при това спорадично ползване.
Цитат:
Познати от бранша казват Fujitsu 12 LUCA, тук гледам ги одобряват но най-често се говори за MHI
Довери се на познатите ти които са в бранша,никой не предлага на свои хора лоши машини.А това че се говори за Хеви във форума е малко по-друга история....
Хубави са хевитата Неца, средния клас в отношение цена/качество са доста добре. Факт е обаче, че високия клас са леко боси откъм екстри.
Здравейте. Търси се климатик за спалня 14м2 и височина 2.55 северно изложение, с дограма троен стъклопакет, ако е от значение 4/6/4 и топлоизолация на таваните с каменна вата. Ще се ползва главно за охлаждане, защото отоплението е на парно. Търся нещо по-скоро бюджетно, но не тип Aux или подобно. Пак казвам, че ще е главно за охлаждане.
Към момента гледам тези модели:
Тошиба
Хитачи
Panasonic
Daikin
И имам една питанка - скоро сложих в хола Fujitsu 12LUCA, който държа на 25 градуса. Постепенно се появява една миризма на оцет, която е трудно поносима - някакъв начин да я премахна?
Благодаря предварително!
Има да.Нарича се профилактика.
Колко е това скоро?
Вземи си Hitachi 25 RPC
Как го изключваш? При режим охлаждане се изключва от Coil dry!
Ако е купуван нов климатика на 10 дни ползване трябва да мирише на ново, независимо как го вкл. или изкл.
- - - - - - - - - -
Единият ми климатик, МХИ-то си миришеше на ново 2...3 месеца, като влезеш в стаята се усещаше влажен въздух от непрекъснатото вкл./изкл., но си миришеше на ново.
- - - - - - - - - -
Lucky Luciano, да нямаш нещо нова мебел/мокет/килим/ в стаята и да си мислиш, че идва от климатика.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Ако е купуван нов климатика на 10 дни ползване трябва да мирише на ново, независимо как го вкл. или изкл.
- - - - - - - - - -
Единият ми климатик, МХИ-то си миришеше на ново 2...3 месеца, като влезеш в стаята се усещаше влажен въздух от непрекъснатото вкл./изкл., но си миришеше на ново.
Г-н Миланов как да я усетим тази миризма,когато си купуваме нов климатизатор?
Чисто нов, пред мен го разопаковаха. Произведен е февруари миналата година, което не мисля, че е някакъв проблем. Изключвам го нормално? Нищо ново няма, след или непосредствено преди климатика слагано. От него си мирише, но не знам защо. Подобна миризма имаше преди години един Панасоник, който беше на края на живота си и просто не работеше нормално, но този си работи, все пак е чисто нов, а и когато го позасиля - си охлажда много и т.н. Снощи го пуснах на 20 и когато се върнах беше стигнал 23 градуса, което мисля е нормално?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
Г-н Миланов как да я усетим тази миризма,когато си купуваме нов климатизатор?
Е, хайде сега. Битова техника като я извадиш от кашона на какво мирише... смесица от пластмаса .....
Лъки,чест и почитания,благодаря за отговора!
Между другото очаквах Отговорът от друг специалист.
Викинг, моля обръщайте повече внимание на пунктуацията... :)