Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
То момчето се притеснява да не се разболее. Няма страшно ако избереш правилната машина, което впрочем не означава да се изкихаш с една чанта пари, ще си спиш комфортно и непробудно. Препоръчвам ти Тошиба Мирай, супер тих и много нисък минимум гаранция за здрав сън.
Главно за детето се притеснявам аз. Такова е разположението, че климатиците трябва да са над леглата...
Препоръчайте още някой подобен модел на Тошибата и къде мога да ги видя в Пловдив.
Мислех и за някакъв подов вариант, но не знам кое е по-добре. Ясно е, че в коридора няма да е, така че търсим варианти за спалните.
Цитат:
Lucky Luciano
Главно за детето се притеснявам аз. Такова е разположението, че климатиците трябва да са над леглата...
Няма за какво да се притесняваш много деца са отгледани на климатик. А разположението над леглото е възможно най-правилното :)
Климатици над леглата... горките дечица.
Цитат:
Jack Krauser
Климатици над леглата... горките дечица.
Що, да не слизат нощно време да ги папкат?
Виждал съм климатик монтиран в коридор. Върши работа за охлаждане. Дори е добре, че е индиректно. Зависи все пак от формата на коридора и разположението на стаите. Разбира се вратите трябва да са отварени постоянно.
Оставяме настрана евентуални трудности с монтажа, разходи за ток, шум ...
Цитат:
Lucky Luciano
Препоръчайте още някой подобен модел на Тошибата и къде мога да ги видя в Пловдив.
Мислех и за някакъв подов вариант, но не знам кое е по-добре. Ясно е, че в коридора няма да е, така че търсим варианти за спалните.
Писах ви на лично къде в Пловдив може да видите изложени няколко модела на Тошиба и др.климатици и да получите нужната информация.Няма как да стане с Мирайчето да охладите коридор+2спални.
Цитат:
milanov
Малко пояснение, усеща се ако си сложиш ръката непосредствено до крилото. На дивана, легнал или седнал - никакво веене.
Здравейте, моля да ми предложите климатик който да отговаря на следните особености:
1.Обем на помещението 50-кб.м. ;
2.Изложение ЮГ;
3.Дограма ПВЦ;
4.Една външна стена;
5.Материал на стената тухла , няма изолации само мазилка;
6.Ще се ползва за отопление и за охлаждане;
7.Желани температури охлаждане: 20-22 гардуса , отопление: 25-28 градуса ;
8.Максимална цена 1500-лв;
9.Като възможност да показва температура и режим на вътрешното тяло (не единствено на дистанционното);
10.Интересува ме модел , който ще го портъся в последствие дали се предлага тук;
В момента в същото помещение има мидеа на около 7-години 8000 бту , но тази зима едвам поддържаше 23-градуса(дограмата до момента е още дървена). Учудващо, но за цената и времето се държи доста добре.
Здравейте, търся съдействие за климатик за пенсионер
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
Жилищно помещение
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
За целосезонно ползване.
3. Kaĸвa e: a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
23кв.м., 2.60 височина.
Дограмата е PVC с двоен стъклопакет.
врата ориентировъчни размери 190х70 и прозорци са 2бр 150х150 и 150х70 на стена южно изложение. Единствена външна стена на стаята.
Всекидневна в апартамент.
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?
Северна България - Ловеч
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
21-22 градуса през зимата и 24-26 през лятото.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
Няма изолации на стените за момента. Апартаментът е панелен.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Да. Плазмен телевизор, компютър.
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop.
като за пенсионер с максимално ограничен бюджет от порядъка на 850-950 лв с поставянето.
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
Под -15 се случва рядко да пада , а лятото отива до към 40 от тази страна на блока.
Цитат:
necata2
Писах ви на лично къде в Пловдив може да видите изложени няколко модела на Тошиба и др.климатици и да получите нужната информация.Няма как да стане с Мирайчето да охладите коридор+2спални.
Не искам с Mirai да охлаждам стаите и коридора. Питах дали е възможно и ако е, да ми препоръчате модели.
Цитат:
KI_YOOU
Малко пояснение, усеща се ако си сложиш ръката непосредствено до крилото. На дивана, легнал или седнал - никакво веене.
Само този модел е така, друг някой да ми препоръчаш да видя. Така и така ще разглеждам...
С какъв бюджет разполагаш, каква е площта на стаите? Дограма/изолация?
Вимакс имат два магазина в Пловдив. На гооглето излизат бая окичени стените.
Възможно е, стига да не е много голям коридора. Имам двама познати с такъв монтаж. Доволни са.
Цитат:
FRTCM
дали се предлага тук;
Къде е това тук?