Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18
Like Tree8Одобрявам

Проблем с капака на GENERAL 12 LTCA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Проблем с капака на GENERAL 12 LTCA

Здравейте!
    Случая е следния.
    След почистване на филтрите на климатика и стартиране, климатика не можеше да си вдигне капака и съответно да заработи. Тъй като климатика е все още в гаранция, звъннах на фирмата която го монтира. Техниците от фирмата, след като доидоха и го погледнаха казаха, че някакво зъбчато колело е загубило положение, и се започнаха едни опити за нагласяне. При опитите, климатика вдигаше капака до някакво положение и пак падаше. Опитвайки се, да нагласят положението на колелото доста грубо отваряха и затваряха капака(аз доста по внимателно го правя). След половин часови неуспешни опити от тяхна страна, и чудене дали да се върнат до офиса и да видят, как е положението на въпросното колело, забелязаха че, на едно място капака е счупен(малко счупване на детаил) .
    Залепихме с тиксо капака в отворено положение, за да може да работи, и ми беше обещано, че ще бъде заменен гаранционно. След два месеца чакане, ми беше заявено, че капака не се поема гаранционно и трябва да си го заплатя/250лв./.
    Та питането ми е, това ли е проблема и има ли някакво по евтино решение. Прилагам снимка на счупването.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: Проблем с капака на GENERAL 12 LTCA

Пускай жалба в КЗП и не се занимавай с тея прошляци. Какво си виновен, че пантите са направени от трошлива евтина пластмаса.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Виж в гар.карта какво пише: БЕЗПЛАТНОТО ГАРАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ НЕ ВКЛЮЧВА:
    4. Механично счупени и/или деформирани пластмасови детайли - лицев панел, турбина на вътрешно тяло, перка на външното тяло,
    1. Почистването на инсталацията, филтрите на вътрешното тяло, отпушване на кондензен маркуч.

Направи следното изгаси климатика затвори капака така че да щтракнат закопчалките и тогава го пусни. При включен климатик не винаги зацепва реиката и капака не се вдига изцяло.
    Alexi и Aleksandars харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Пробвано е, и не става. Вдига капака до някъде и пада. После към обяд пак ще пробвам че, сега е много студено, ама надали ще има ефект.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Изронен е някои зъб на колелото и реиката а може и редуктора в мотора.

Sent from my K012

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Благодаря за отговорите Ви Г–н Велев, а възможно ли е въпросното счупване да е проблема. И дали може да се подмени въпросната част от капака, а не целия.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Въпросът е при това първаночално почистване, ПРЕДИ капакът да спре да работи/да се вдига кой го е правил това почистване- вие или техници на фирмата.

Ако са техници на фирмата са отговорни независимо дали ще е по гаранционна отговорност, по рекламационна законова отговорност или поради непозволено увреждане.

Ако вие сте си го счупили то тогава вие плащате.
    SPSt одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Той без пари тоя капак ,250 лв ..

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Въпросът е при това първаночално почистване, ПРЕДИ капакът да спре да работи/да се вдига кой го е правил това почистване- вие или техници на фирмата.

Ако са техници на фирмата са отговорни независимо дали ще е по гаранционна отговорност, по рекламационна законова отговорност или поради непозволено увреждане.

Ако вие сте си го счупили то тогава вие плащате.
    Нямам си на идея, кой го е счупил. Но е факт, че двама „техници“ половин час го „напъваха“ климатика и чак тогава видяха, че има счупване. Вероятноста те да са го счупили не е никак малка.

- - - - - - - - - -

Климатика го имам от две години и по един и същи начин отварям капака при почистване на филтрите. Никога преди това не е имало проблеми. Сега се сещам че, при въпросното почистване, докато капака седеше отворен имаше токов удар у нас. Това го споделих с техниците но те го отхвърлиха като възможност за повреда.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Той без пари тоя капак ,250 лв ..
    Той че, безбожно скъп така е. Ама на мен безумно ми се струва да го сменям целия при положение че, само една малка част е счупена.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Нали това се изтъква като преимущество на европейските модели ,има части има .. за панасоник моторче 380 лв .. капак за фуджицу 250 лв .. с 3 месеца доставка ..
    SPSt одобрява това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ако на мен ми оферират проклетия капак за 250 лева, бих си купил цялото вътрешно тяло, комплект. Би ми излязло доста по-изгодно. За нова машина от висок клас си заслужава, дори да е фуджицу. А има 3D принтери, можещи да помогнат при дребни счупени детайли.
    justify одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Аз относно дженерал съм имал поръчка за вътрешна платка и мотор и то за чужди климатици които бяха отказали да ги обслужват колеги пратаката я получих след два дни. Просто трябва да се свали капака и да се огледа внимателно механизма къде е проблема. Дори и да е изронено колело може да се направи има машини сега.

Sent from my K012
    justify одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Аз относно дженерал съм имал поръчка за вътрешна платка и мотор и то за чужди климатици които бяха отказали да ги обслужват колеги пратаката я получих след два дни. Просто трябва да се свали капака и да се огледа внимателно механизма къде е проблема. Дори и да е изронено колело може да се направи има машини сега.

Sent from my K012
    Е добре де, за Пловдив има ли маистор, който би се наел да го погледне и да се види някакво по евтино решение. Климатика си работи, ама ми е много грозно да седи капака залепан с тиксо. То се е видяло, че повече няма да опра до фирмата монтирала климатика.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Ако на мен ми оферират проклетия капак за 250 лева, бих си купил цялото вътрешно тяло, комплект. Би ми излязло доста по-изгодно. За нова машина от висок клас си заслужава, дори да е фуджицу. А има 3D принтери, можещи да помогнат при дребни счупени детайли.
    И на мен ми мина това през акъла. Но пиша с надежда, ако наистина това е проблема, някои от специалистите тук да е сменял капак и да има останали части.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

От къде извадихте цена за капака? Аз дори си мисля че няма да го има като резервна част.

Sent from my K012

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    От къде извадихте цена за капака? Аз дори си мисля че няма да го има като резервна част.

Sent from my K012
    Толкова ми казаха от фирмата.Нямам на идея имали го като част и колко струва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Зловещо тракане Fujitsu LTCA
    От Berzerker във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 21
    Последно: 06-01-17, 22:42
  2. General ASHG 12 LTCA - изщракване във вътрешното тяло
    От mehanotehnika99 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 14-08-15, 23:02
  3. General ASHA12LEC, General AWHZ14LB - Nocria, Toshiba RAS-13SKVP Daiseikai 6
    От Mendeleev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 33
    Последно: 19-06-12, 22:42
  4. Сваляне на капака на FTXG?
    От tokata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 1
    Последно: 12-08-11, 23:22
  5. HSU-12RD03 - търся капака на клемите
    От ewgeny във форум Климатици Haier
    Отговори: 0
    Последно: 14-10-10, 17:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе