Здравейте!
Случая е следния.
След почистване на филтрите на климатика и стартиране, климатика не можеше да си вдигне капака и съответно да заработи. Тъй като климатика е все още в гаранция, звъннах на фирмата която го монтира. Техниците от фирмата, след като доидоха и го погледнаха казаха, че някакво зъбчато колело е загубило положение, и се започнаха едни опити за нагласяне. При опитите, климатика вдигаше капака до някакво положение и пак падаше. Опитвайки се, да нагласят положението на колелото доста грубо отваряха и затваряха капака(аз доста по внимателно го правя). След половин часови неуспешни опити от тяхна страна, и чудене дали да се върнат до офиса и да видят, как е положението на въпросното колело, забелязаха че, на едно място капака е счупен(малко счупване на детаил) .
Залепихме с тиксо капака в отворено положение, за да може да работи, и ми беше обещано, че ще бъде заменен гаранционно. След два месеца чакане, ми беше заявено, че капака не се поема гаранционно и трябва да си го заплатя/250лв./.
Та питането ми е, това ли е проблема и има ли някакво по евтино решение. Прилагам снимка на счупването.