Здравейте двоумя се между тези 2 климатика. Става въпрос за детска стая 13м2, тухла, изолирано. Ще се ползва за отопление и охлаждане. Град Пловдив.
Panasonic CS-Z09SKEM/CU-Z09SKE
Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZS-S
Здравейте двоумя се между тези 2 климатика. Става въпрос за детска стая 13м2, тухла, изолирано. Ще се ползва за отопление и охлаждане. Град Пловдив.
Panasonic CS-Z09SKEM/CU-Z09SKE
Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZS-S
Аз бих избрал 20-ката на хевито. Но един оглед от компетентен човек ще е най-полезен за избора, като вземат предвид условията и Вашите желания.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
а дали си заслужава да се инвестират 500лв повече за модела:
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZSX-S
Имат ли избиване тези пари от по-ниската консумация?
Заслужава си. Високият клас са с по-добри компресори, по-добра ефективност, по-добър комфорт и хардуерът на цялата моделна линия като размери е почти еднакъв.
За 13 квадрата си заслужава, таратанци! И то, в Пловдив. Плаче си за 20-ка.
Този пост е редактиран от avenger; 06-06-17 в 18:09.
Не е по-добре. Писано е по въпроса.
Не го слушай Додо. При сходна цена винаги вземай по-мощния. Хардуерът им е почти еднакъв и едва ли ще усетиш голяма разлика. При по-слабия софтуерът ограничава компресора.
Относно това, дали си струва допълнителни 500 лева за високия клас, според мен си струва. Средният клас имат малко висок минимум и при преходни сезони ще ти работи като конвенционалка. Гореспоменатият Панасоник също е с по-нисък минимум от средния клас на мицубиши, при преходни сезони(пролет-есен) ще работи по-комфортно, с по-малко спирания.
Нещо не схващам какво пишеш. Високият клас на мицубиши zsx-s, до колкото знам, почти цялата линия са с еднакъв хардуер като компресори, размери на телата и т.н. Разликата би трябвало да е софтуерна.
Средният клас zss за който питаш в темата са с други компресори, имат сравнително висок минимум и хардуерно са подобни на старата серия zms.
То добре да взема 20zsx-s, ама не ги намирам никъде в БГ. Ако знаеш някъде където може да се поръча в Пловдив пиши.
Този пост е редактиран от avenger; 06-06-17 в 18:10.
Може, само че при MHI не се усеща...