Здравейте,
Предстои ми покупка на два климатика (най-вече за отопление през зимата, не толкова за охлаждане през лятото) за всекидневна и спалня. Всекидневната е с размери 27,5 кв.м. (около 70 куб.м.), а спалнята 15,5 кв.м. (около 40 куб.м.). Живея в кооперация с добра външна изолация. Апартамента е изцяло вътрешен със западно изложение. Пропуснах да спомена, че апартамента е в София. В този ред на мисли съм се спрял на следните двойки климатици:
-Toshiba Super Daiseikai V 10 PKVP-E за спалнята и Toshiba Super Daiseikai V 13 PKVP-E за всекидневната
-Mitsubishi Heavy SRK 20 ZJX-S за спалнята и Mitsubishi Heavy SRK 35 ZJX-S за всекидневната
-Mitsubishi Electric MSZ-FD25 VA за спалнята и Mitsubishi Electric MSZ-FD35 VA за всекидневната
-Hitachi 18 SX8 за спалнята и Hitachi 25 SX8 за всекидневната
Честно казано съм най-впечатлен от показателите на "Хитачито". Искам да питам някой има ли впечатления от него. И като цяло коя двойка климатици бихте ми препоръчали. Също така според мен има значение, че "Тошибата" и "Хитачито" са японски, докато "Мицубишитатат" са тайландски. Безкрайно ще съм благодарен на всеки, който изкаже мнение.