Отговор: В търсене на супер компактно вътрешно тяло, без значение на модел, марка, състояние
Допълнение...Започна да става студено и обикновено през деня отварям прозореца в спалнята независимо колко е студено. Днес го включих да затопля и погледнах температурата-беше 10 градуса в стаята. За няма и 15 минути достигна зададените 21 ( след като затворих прозореца:) ) и си ги поддържа . Навън беше 7 градуса и 87% влажност. Не знам дали е добре ,но мен ме устройва. Стаята ми е доста голяма и зле изолирана,но по принцип обичам да спя на хладно. Ако температурите паднат под нулата може да го държа на 16 градуса.Но засега се справя чудесно за парите си :)
Отговор: В търсене на супер компактно вътрешно тяло, без значение на модел, марка, състояние
stainway, привет и тук :) То явно душа не трае :) Как на 21 градуса бе човек, ти си станал скандинавец :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Terko
stainway, привет и тук :) То явно душа не трае :) Как на 21 градуса бе човек, ти си станал скандинавец :)
Той може да има впредвид че се охлажда, а не че се топли?:yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от
ruuni9
Той може да има впредвид че се охлажда, а не че се топли?:yahoo:
Имам в предвид,че от примерно от 10 градуса до 21 затоплянето става много бързо. А да се спи на над 20 градуса не го разбирам, не е и полезно. Може и да съм станал скандинавец, но обичам комфорта и за мене в спалнята не трябва да е много топло. Имам си и хубави леки и топли завивки. Главата на студено, краката на топло :) Факт е,че това малко климатиче си върши работата ,за която е купено другото е семантика:) Ето и на български оптималната температура за сън е 15 градуса http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4828
Но в крайна сметка всеки да прави каквото му е приятно:) Не налагам мнение, просто споделям впечатления.
Информацията за температурата за комфортен сън е непълна. Силно зависи от изолационните свойства на матрака и вида на завивките. Ниските температури могат да бъдат подходящи за сън върху стар обикновен дюшек, но мъчение при спане върху нов измислен матрак, с топлопроводимост почти равна на тази на метал. Същото е и спането върху издънен марков пружинен. Тогава завивките нямат значение, а температури под 22 градуса в стаята, стават мъчение :)
Нещо не разбрах, какво общо имат последните постове със заглавието на темата?!
Последните няколко дни преобърнах интернет да търся вътрешно тяло не по-широко от 730мм.
Искам да поставя климатик и във втората спалня, която е по-малка и C&H Veritas CH-S07FTXQ беше логичния избор, но за съжаление не ги предлагат вече и тук.
Идеята ми е да преместя CH-S07FTXQ в по-малкото помещение и на негово място да има достоен заместник.
Nordic EVO II CH-S09FTXN-E2WF WiFi също е под 730 и ще са ти от един прозводител всичките.
1 Прикачен файл(ове)
За съжаление размерите са сгрешени на сайта-иначе ако наистина беше 721 мм бих го взел без да се замислям , но в действителност е 792мм:(
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27454&stc=1
http://www.cooperandhunter.bg/shop/i...BLEEDS_3mm.pdf