там е работата ,че може и по малко да го ползваш .. на късмет е .. преди години в офиса имахме конвенционална мидея ,12HR - култов модел ,10тина години работи без ремонт няма втулка да притрака ,няма лагер на мотора да замине .. малко повечко ток харчеше но това е нормално .. по същото време си купих Хитачи Широкума ,струващо около 3000 лв за 9ка ( аз го взех по евтино но цената му си беше 3000 лв навсякъде ) .. на втората година хвърли лагери на мотора на турбината и се оказаха китайски от 15 цента вътре ... още си работи това Хитачи де ,а Мидеята я свалихме работеща и я оставихме до кофата за смет някой може и да я ползва още .
Ето ти още храна за хейт.
"Ползвам климатика от половин година и мога да дам само положителни отзиви. Стаята в която е монтиран е 12 кв. и се справя много добре на топло и студено. Много тих, има различни степени на въздушния поток. Показва на колко градуса е настроен, честотата (да се чете като количеството) на фини прахови частици, за спалня е много добре, въздуха е чист, няма миризми. Външното тяло и то е безшумно. Много изчистена линия и би паснал на всякакъв интериор."
Ако знаеш как да си пуснеш субтитрите и автоматичният превод.
Тука е показано какво става ако си тупаш килимите близо до него.
И да сигурно с отделен пречиствател на въздуха е по-добре, ама не всеки иска едновременно да му работят две духалки, а и не всеки го бърка прахта еднакво.
Самата идея за пречистване е добра,но не знам защо ми се вижда малко неясно с какъв вид филтър става(HEPA/IFD ..или...).сменя ли се и на колко време и на каква цена.
https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika/lg-ap09rt
Не знам какъв е филтъра и защо са решили да го кръстят магнитен. От клипчетата като материал ми прилича на някаква синтетика която не е много гъста. Няма как да е хепа, защото е по цялата повърхност, а за да преодолееш хепа филтър си има съпротивление което би било доста трудно с вентилатора на климатика да го преодолееш. Филтъра се мие, не се подменя.
Сигурно е IFD ф-р щом се мие,което за климатик е по-добре.HEPA иска по-голямо духане ,от там и потрбление и шум.
А пък и ще е доста скък(обикновено за 6 месеца).
Трябваше да го обяснят на страницата,за такива като мен дето ги домързя да прочетат упътването(вероятно там е написано).
п.с. Само че IFD също има недостатък,произвежда малки количества озон,и мисля,че ако е такъв изпълнението му трябва да бъде като в HAIER JADE,т.е да се мести с моторче и да се пуща само по желание.Пред другото време стои настрана от възд. поток.
Този пост е редактиран от inches9; 18-01-22 в 19:36.
Не търся конфронтация искам да кажеш, се обосновеш, защо това е най-голямата екстра, а не пречиствателя. Ясно е че няма да е като отделен. Явно имаш някаква информация.
А оня лакващия те специалист по COP-овете да го питам това добре ли е за тест на базова машина с екстри или трябва да се тества с 1KW и -5-7 външна?
Tbiv (Bivalent Temperature) -10 °C
COP @ Tbiv (Declared coefficient of performances at bivalent temperature condition) 2.71
Ph TBiv (Heating capacity at bivalent temperature) 2.5 kW
Моята гледна точка е, че предназначението на климатика е... хм, ми да климатизира Всичко останало попада в графата - дребни глезотии. Ако имам нужда от йонизатор, овлажнител или пречиствател, бих си ги набавил под форма на отделен уред и наличието им или отсъствието им в климатика, не би оказало влияние върху избора ми. Предпочитам специализиран инструмент, който да ми служи десетилетия, пред швейцарско ножче, което да се счупи на втората година. Определено за мен е най-важна хладилната част, а гаранцията в случая е заявка за качествено изпълнена такава. Макар и параметрите да не са впечатляващи.
LG S12EW.NSJ / S12EW.UA3 - 1300лв с безплатен монтаж
Buyer Model Set (Indoor / Outdoor) Unit S12EW.SSJ (S12EW.NSJ/S12EW.UA3) Factory Model S3-W12JA33A.EC6GEES (S3NW12JA33A.EC6GEES/S3UW12JA33A.EC6GEES) Capacity Cooling Min ~ Rated ~ Max kW 0.890 3.500 4.040 Btu/h 3,039 11,950 13,794 kJ/h - - - Cooling (T3) Min ~ Rated ~ Max kW - - - Btu/h - - - Heating Min ~ Rated ~ Max kW 0.890 4.000 5.100 Btu/h 3,039 13,658 17,414 kJ/h - - - Heating -7 °C Max kW 3.000 Power Input Cooling Min ~ Rated ~ Max W 200 1,080 1,400 Cooling (T3) Min ~ Rated ~ Max W - - - Heating Min ~ Rated ~ Max W 195 1,050 1,600 Running Current Cooling Min ~ Rated ~ Max A 1.10 4.70 6.00 Cooling (T3) Min ~ Rated ~ Max A - - - Heating Min ~ Rated ~ Max A 1.10 4.70 7.00 EER W/W 3.24 (Btu/h)/W 11.07 (kJ/h)W - EER (T3) W/W - (Btu/h)/W - SEER - 6.6 COP W/W 3.81 (Btu/h)/W 13.01 (kJ/h)W - SCOP - 4 P design C / P design H kW 3.5 / 2.5 Energy Label Grade Cooling / Heating - A++ / A+ Annual Energy Consumption Cooling / Heating kWh/year 186 / 875 Weighted ERR (Btu/h)/W - WW - Power Supply Ø, V, Hz 1, 220-240, 50 Available Voltage Range V 187 ~ 276 Power Factor Cooling / Heating % 97.0 / 97.0 Moisture Removal l/h 1.30 Indoor Air Flow Rate Cooling, SH / H / M / L m³/min 12.5 / 10.0 / 7.5 / 4.2 Heating, SH / H / M / L m³/min 13.0 / 10.0 / 7.2 / 5.6 Sound Pressure Level Cooling, SH / H / M / L / SL dB(A) 45 / 41 / 35 / 27 / 19 Heating, SH / H / M / L dB(A) 45 / 41 / 35 / 27 Sound Power Level dB(A) 59 Dimensions (W × H × D) Net mm 837 x 308 x 189 Shipping mm 909 x 383 x 256 Weight Net kg 8.7 Shipping kg 11.5 Exterior Color Code - Munsell 7.5BG 10/2 (RAL 9016) Outdoor Air Flow Rate Max m³/min 27.0 Fan Motor Speed Cooling, Min ~ Max rpm 230 ~ 1000 Heating, Min ~ Max rpm 230 ~ 1000 Sound Pressure Level Cooling, Rated dB(A) 48 Heating, Rated dB(A) 50 Sound Power Level dB(A) 65 Dimensions (W × H × D) Net mm 717 x 495 x 230 Shipping mm 837 x 530.5 x 317 Weight Net kg 26.000 Shipping kg 27.800 Max. Fuse Size A 15.000 Exterior Color Code - Munsell 9.54Y 8.34/1.31 (RAL 9001) Operation Range Cooling °C DB -10 ~ 48 Heating °C DB -10 ~ 24 Heating °C WB -10 ~ 18 Circuit Breaker A 15 Power Supply Cable No. × mm² 3 x 1 Power Supply to Unit - Outdoor Power and Communication Cable No. × mm² 4 x 1 Piping Size Liquid mm ø 6.35 Gas mm ø 9.52 Connections Method Indoor / Outdoor - Flared / Flared Drain Hose Size O.D, I.D mm 21.5, 16 Between Indoor
& OutdoorPiping Length Min / Standard / Max m 3 / 7.5 / 15 No Charge m 7.5 Max. Elevation Difference m 7 Piping Connection Heat Insulation - Both liquid and gas pipes Refrigerant Type - R32 Pre Charge kg 0.700 Additional Charge g/m 20 Control - Electronic Expansion Valve Global Warning Potential - 675 t-CO₂ eq - 0.473 Defrost Method - Reverse Cycle Tool Code (Chassis) Indoor / Outdoor - SJ / UA3 Compressor Type - Twin Rotary Model - DST102MAA Motor Type - BLDC Oil Type / Maker - PVE (FW68D) / IDEMITSU Oil Charge cc 280 O.L.P. Name - - Manufacturer / Country of Origin - LG Electronics / China Fan(Indoor) Type - Cross Flow Fan Motor Output W 30 Fan(Outdoor) Type - Propeller Fan Motor Type - BLDC Motor Output W 43 Motor Insulation - Class E Motor Enclosure / Ingress Protection - TEAO / IPX4 Heat Exchanger Evaporator Material, Tube / Fin - Cu / Al (ø x Row x Column x FPI x L) x Qty. #1 (ø 7 x 2 x 15 x 21 x 616.8) x 1 (ø x Row x Column x FPI x L) x Qty. #2 - (ø x Row x Column x FPI x L) x Qty. #3 - (ø x Row x Column x FPI x L) x Qty. #4 - Corrosion Protection - PCM Fin Type - Slit Condenser Material, Tube / Fin - Cu / Al (ø x Row x Column x FPI x L) x Qty. #1 (ø 7 x 2 x 22 x 18 x 667) x 1 (ø x Row x Column x FPI x L) x Qty. #2 - Corrosion Protection - Gold Fin Type - Corrugate
Category Function S12EW.SSJ S3-W12JA33A.EC6GEES Air
FlowAir Supply Outlet 1 Airflow Direction Control (Left & Right) Manual Airflow Direction Control (Up & Down) 6 Steps Auto Swing (Left & Right) X Auto Swing (Up & Down) ○ Fan Speed Steps (Fan / Cool / Heat) 6 / 6 / 6 Natural Wind (Auto Wind) ○ Jet Cool / Jet Heat (Power Wind) ○ / ○ Comfort Air ○ Air
PurifyingPrefilter (Washable) ○ Deodorizing Filter X Micro Dust Filter X Allergy Filter X Plasma Air Purifier (Ionizer) X Installation Drain Pump X Reliability Hot Start ○ Self Diagnosis ○ De-ice Control (Defrost) ○ Dry (Dehumidification) Operation ○ Convenience Auto Changeover ○ Auto Operation (Artificial Intelligence) X Auto Cleaning (Coil Dry) ○ Auto Restart Operation ○ Child Lock ¹ X Forced Operation ○ Group Control ¹ X Sleep Mode 7hr Timer 24hr (On/Off) / 7hr (Off) ○ / X Timer (Weekly) ¹ X Two Thermistor Control ¹ X Low Ambient Operation ○ Overheating Protection ○ Low Heating X Voice Control X Outdoor Silent Mode ○ Mosquito Away X Smart Diagnosis ○ Indoor Unit Display Type Number Display Indoor Unit Display Light On/Off Energy Display ○ Air Quality Indicator (Dust Sensor) X Energy
SavingEnergy Saving X Energy Control Active Energy Control Gen Mode X Individual
ControlWired Remote Controller (Premium) ² X Wired Remote Controller (Standard) ² X Wired Remote Controller (Simple with Mode Selection) ² X Wired Remote Controller (Simple without Mode Selection) ² X Handheld Wireless
Controller(See Remote Controller Section) AKB74955603 Setting Temperature Range (Cooling) 18~30 °C (64~86 °F) Setting Temperature Range (Heating) 16~30 °C (60~86 °F) CAC
Network
FunctionGeneral Central Controller (Non LGAP) X Network Solution (LGAP) X Dry Contact ² X PDI (Power Distribution Indicator) ² X Outdoor Unit PI 485 ² X Special
Function
KitWi-Fi ² Embedded Water Level Sensor Connection ² X Wind Baffle Kit ² X Sump Heater X Sheath Heater ² X Crank Case Heater X Smart Inverter Monitoring System (SIMs) ² PSWMOZ3 Others Mode Lock Cooling Only or Heating Only DRED (Demand Response Enabling Device) X
Да се похваля, напазарих Hisense KA35XR0EG. Днес е 999лв. в Зора. Отделно монтаж 220лв. Вътрешното не е голямо, но външното е 33кг. Ще видим какво куче ще излезе. Минимума му е 190вт. на охл/отопление. 0.80кг. фреон. 5г. гаранция с профилактика.
P.s. Модела много ми мирише на Cooper and hunter Supreme Continental.
Този пост е редактиран от corsairman01; 18-11-22 в 19:43.
Честито! И аз мислех да взема един цепеняк Star-Light ACT-09WIFI, и вместо това поръчах една Midea Xtreme Save 9000 BTU, Wi-Fi намален на 750лв.
Този пост е редактиран от its large; 18-11-22 в 17:40.