Отговор: Избор на климатик '2018
  Щом плазмените филтри са много по - добри в такъв случай наистина MHI отпадат от избора ми. Ако Уруру е толкова добър тогава, може да се замисля за комбинация с по - евтин климатик в спалнята, където и без това лятото е сравнително хладно, а зимата, не обичаме да спим на много топло. Този Flash Streamer на Daikin FTXM също ли е такава активна система? 7-цата дали ще се справи? Виждам, че го дават за 12кв. То щом има слънце в детската температурата моментално се покачва. Там отоплявахме без проблем с ADAX 1.5kw и то без да работи нон стоп или на висока степен.

- - - - - - - - - -

rosswen именно тези характеристики на MHI ме насочиха към тях. Въпроса е, че освен че сме с малко дете, жена ми има разни пролетно есенни алергии от време на време, а освен това имаме и куче. Ето защо си мисля, че комфорта ще е по - голям с по - хубави филтри.
  mitko1234, в такъв случай, аз бих взел Уруру-то, имайки в предвид проблемите на жена Ви. Иначе, моят 4 годишен син е отгледан на климатик без плазма, не смятам че е проблем, ако няма алергии и т.н. Новата ми машина в детската е уж с йонизатор, но честно казано не усещам някаква разлика. Това, разбира се не значи, че няма, просто не е осезаемо.
  Кой климатик си сложил в детската с йонизатор и не се усеща.
  Мислех, че си сложил нещо ново и не си го добавил в подписа.:)
  Има и трети вариант,с мощен пречиствател и овлажнител както е при мен,но най-си е добре да  си го има в машината по-компактно е.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0848b656ac.jpg

Изпратено от моят  Galaxy S6 с помощта на Tapatalk
  milanov, стига толкова. Дай, Боже, скоро да не ми се налага да сменям, вече всичките ми помещения са оборудвани. :) Вариянтът на Недко също ми допада, ако човек държи много на пречистването, а харесва друга машина без такова.
  Има ли място и хилядарка, третият вариант мисля, че е най-удачен от към обработка на въздуха.
  В интерес на истината отначало тръгнах с идеята точно за подов климатик, но се отказах заради липсата на филтри. Освен това за тази квадратура подовите опции не са много и като добавим пречиствател цената идва като на Уруру-то, а и мястото ми по - скоро стига само за подов климатик, не и за допълнителен пречиствател, все пак като го видях така на снимка, ще го помисля още малко :).
  Още една идея за спалня-Samsung AR09MSPXBWKNEU -има си и плазма йонизатор -Virus Doctor и много други екстри. А и е изключително тих.
Flash streamer на Daikin FTXM мисля върши същата работа като на Ururo .

ccankov73 звучи много добре, но ми се вижда малко екзотика така японски климатик, а и аз съм от Варна. Ще направя не малка инвестиция и определено много държа на гаранционно и следгаранционно обслужване. СЪщо така ще минавам през енергийна ефективност, така че това е допълнителен критерий.

stainway този Samsung AR09MSPXBWKNEU звучи много добре. Не съм запознат с климатиците на марката, a във форума препоръките се въртят основно около MHI, ME и Toshiba. За Flash Streamer си напълно прав. Еднакъв е при Уруру-то и FTXM. Това което научих обаче, е че не работи на първа степен на вентилатора. Трябва да е на поне втора, а при мен в малките стаи повечето от времето предполагам ще работят на първа, което малко обезмисля екстрата. Това дали е просто технологична нужда от минимален дебит при всички плазмени филтри и по - конкретно дали е така при този на Samsung и на ME?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
mitko1234 
   . Това което научих обаче, е че не работи на първа степен на вентилатора. Трябва да е на поне втора, а при мен в малките стаи повечето от времето предполагам ще работят на първа, което малко обезмисля екстрата. Това дали е просто технологична нужда от минимален дебит при всички плазмени филтри и по - конкретно дали е така при този на Samsung и на ME?

Интересно това пък от къде го научихте? Пише ли го някъде? В инструкцията на Тошиба пише, че при "тих" режим ефектът от плазменото пречистване е по-слаб. Явно това се дължи на по-малкият дебит на турбината в този режим. Интересно как и защо мислите, че ще се изключи за първа степен? Ами ако вентилаторът е на "авто" и работи с дебит като за първа степен?
  Докато търсих по - подробна информация за характеристиките на FTXM20 в сайта на един от вносителите попаднах на един коментар, който казва следното:
  Цитат:

Много тих и икономичен. Материала на вътрешното ако се нацапа, много трудно се почиства, грапав е ! Флаш стримера работи само на минимум втора скорост на вентилатора. Както знаете това е инвертор и когато достигне температурата намалява на минимум вентилатора и поддържа температурата само или спира напълно. Това значи, че флаш стримера почти не може да се ползва освен ако не го включите на вентилатор, което е малко тъпо зимно време. Така ,че пречистването на въздуха е малко куха екстра. В режима на вентилатора auto почти никога не работи.