Отговор: Избор на климатик '2018
bbozhanov, според мен, посочения от Вас модел изобщо не е подходящ за Вашето помещение. Предвид условията които сте упоменали, Ви е необходима машина която да отдава 2,2~2.5 kW номинално в режим отопление. Лошото е, че такива модели са рядкост. Обърнете внимание на:
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S Premium
Daikin FTXP20K3~RXP20K3 или Daikin FTX20J3~RX20K Comfort
Японски модел на 100V
:offtopic:бихте ли ми препоръчали фирми за монтиране на климатици(и съответно за продажба на такива)на които все пак да им имаме някакво доверие за качеството на услугите им,знам че е субективно(но все пак),става въпрос за София.
послеслов--знам че на темата не и е мястото тука,но не можех да намеря такава подобна във форума,ако има дайте препратка.
Sniper писах ви на лични към кого да се обърнеш.
Здравейте. Един приятел си търси климатик за спалня която е около 19кв.м. или около 54куб.м. Бюджетът е около 1200-1300лв. За сега си е набелязал Fuji Electric RSG12LMC обаче тук четох някакви отзиви, че бил шумен. Аз поразгледах и други варианти като Daikin FTXV35AV1B/RXV35AV1B, Daikin FTX35J3/RX35K, Mitsubishi Electric MSZ-DM35VA/MUZ-DM35VA, Mitsubishi Electric MSZ-WN35VA/MUZ-WN35VA. Ще съм благодарен, ако дадете някакви отзиви или други предложения.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Sniper писах ви на лични към кого да се обърнеш.
:offtopic: Не знам, какво си писал, но имай предвид, че много фирми вече отказват да монтират на хора от форума...
:offtopic:Не знам за монтажи, но имай в предвид, че много хора вече се отказват от ползването на климатици...
Цитат:
milanov
:offtopic:Не знам за монтажи, но имай в предвид, че много хора вече се отказват от ползването на климатици...
Сигурно затова читавите колеги миналата година се убиха от работа, че и тази не са спирали, въпреки никаквата зима.
Цитат:
Kasap
:offtopic: Не знам, какво си писал, но имай предвид, че много фирми вече отказват да монтират на хора от форума...
Като гледам сега, как гласят нещастника, който е монтирал ТОВА ХТАЧИ ,ги разбирам колегите..!
1 Прикачен файл(ове)
... И на тези бая клими монтирахме. Дори и на цяла ферма.
Цитат:
павлов
айде препоръчайте на човека...някакъв климатик,че умря от студ горкия:D,аз няма да се включвам защото според някои...съм нямал ценз за тая работа:D.това форум за климатици ли е или геймарски компютри?:D.послеслов--бате търси някаде другаде съвет,щото тука аз още чакам.прочаках си годините:D:D:D
:offtopic: Всички чакат със затаен дъх най-после да се включиш и да посъветваш сам себе си. Някакси не върви да даваш съвети и да чакаш другите на теб да избират машини. Или се бъркам и едното няма нищо общо с другото?
Здравейте!
Имам нужда от съвет при избора на климатик.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
- жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- за охлаждане и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
- 22 m2
- 57.2 m3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
- петкамерна ПВЦ с КА стъкла
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
- 3.38 m2
· изложение нa пoмeщeниeтo;
- запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
- трети етаж от осем
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
- хол с усвоена тераса, в която е изградена кухня без преграда между двете. В помещението се спи често
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
- панелен апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
- София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
- в диапазона от 23 до 26 градуса особено важно за зимните месеци
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
- в момента с външна топлоизолация 4 см от фибран, която след няколко месеца ще бъде заменена от поне 6 см стиропор защото ще бъде саниран по програмата за енергийна ефективност
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
- хладилник, телевизор, микровълнова фурна, лаптоп и кухненска печка
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
- до 2100 лв. с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
- за отопление до -20 градуса
- за охлаждане не е от голямо значение
Като цяло се насочвам към General Fujitsu ASHG09LTCA/AOHG09LTC и General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LTC. Моля за мнение предимно за тези двата, но бих разгледал и други предложения, в случай че не съм се насочил правилно.