Отговор: Избор на климатик '2019
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Tatyana, този модел, може и да се справи с Вашите условия. Но, аз бих препоръчал да обърнете внимание на още две машини: Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai и Gree GWH12YD-S6DBA1A (LCLH) Amber.
Благодаря за предложението, май и аз стигам до извода, че ще трябва да корегирам бюджета. Бюджета не е нещо с което няма да се справим, но по-важно е веднъж като изберем, после да сме спокойни и да се радваме на безпроблемна и комфортна работа. В този смисъл, ако трябва да избера измежду:
1. Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai
2. Fujitsu General ASHG14LUCA
3. Fujitsu General ASHG12LTCA
... или нов бюджет до 2000 лв
Честно казано като че предпочитам нещо от среден или по-висок клас, макар и да трябва да се плати малко повече (до колкото четох тук КМТ 14 и ЛМЦ 14 са по скоро по базово ниво, за GREE чета само хубави неща, но като ли пак предпочитам по Маркова машина, може би разчитам на повече комфорт така)
Цитат:
dimjek
Tatyana, един път споменавате, 80 м3 и втори път 80м2?
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Съжалявам за грешката dimjek, правилното е 30 м2 и 80м3 - сгрешила съм в предния си пост - съжалявам ще го поправя
Отново благодаря за помощта на всички!
След корекцията на бюджета:
Hitachi RAK-50PPB Performance
General-Fujitsu ASHG14LUC
Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W Premium (с малък заем от комшията)
Tatyana, след "корекцията", ще Ви дам съвет за Toshiba RAS-B16PKVSG-E Shorai, Mitsubishi Heavy Industries SRK45ZSP-W~SRC45ZSP-W Standart, Hitachi RAK-42RPD/RAC-42WPD Performance.
Re: Избор на климатик '2019
Забелязах,че от предлаганите климатици винаги предлагате General Fujitsu,а не Fuji Electric,а нали уж били идентични и всички твърдят,че нямало кой знае каква разлика ?
Отговор: Re: Избор на климатик '2019
Цитат:
Kusmetliq
Забелязах,че от предлаганите климатици винаги предлагате General Fujitsu,а не Fuji Electric,а нали уж били идентични и всички твърдят,че нямало кой знае каква разлика ?
Разлика няма никаква
Цитат:
geshh
Здравейте,
От няколко дена разглеждам форума и се опитвам да събера мнения и отзиви за различни климатици. В крайна сметка, реших да попитам и аз :)
---
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: апартамент
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?: И за двете, като най-вероятно ще е за по няколко дена в месеца, тъй като не живея постоянно там.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: ~18m2, ~45m3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид): ПВЦ, Двоен стъклопакет, 4 сезона
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 4.2m2
· изложение нa пoмeщeниeтo: югозападно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?: 5 от 8, вътрешен апартамент с тераса
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н: спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Апартамент в панелен блок
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Ловеч
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23-25 лято, 21-24 зима
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? За момента - не. Най вероятно ще се сложи скоро външна7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Компютър
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Около 1100лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Зима (-15), Лято (40)
Благодаря предварително!
Поздрави и хубав ден
Здравейте,
след четене, писане с хора от форума и разглеждане на оферти, реших и аз да вдигна малко бюджета на около 1300лв (с монтажа).
Последните модели, които разглеждам по-задълбочено са:
Fujitsu Genеral ASHG12LMCA
Hitachi RAK35PED
Hitachi RAK25PRD
Fuji Electric RSG12LMCA
Като за момента клоня към Fujitsu Genеral ASHG12LMCA.
Смятатели, че е адекватен избор в този ценови диапазон + че ще се използва за по 3-4 дена месечно ?
Поздрави
Цитат:
geshh
Здравейте,
след четене, писане с хора от форума и разглеждане на оферти, реших и аз да вдигна малко бюджета на около 1300лв (с монтажа).
Последните модели, които разглеждам по-задълбочено са:
Fujitsu Genеral ASHG12LMCA
Hitachi RAK35PED
Hitachi RAK25PRD
Fuji Electric RSG12LMCA
Като за момента клоня към Fujitsu Genеral ASHG12LMCA.
Смятатели, че е адекватен избор в този ценови диапазон + че ще се използва за по 3-4 дена месечно ?
Поздрави
Първия и последния който сте споменали са едни и същи.
Благодаря много на Aleksandars и Kasap. Имам препоръките и сега следва да видя конкретните модели и какво е налично на пазара с цени. Разбира се ще се опитам да си изградя и мнение за фирмата която ще монтира - дано да случа на професионалисти...
Когато финално реша кой от посочените модели ще е (след сериозен тур по пазара), ще дам обратна връзка - какво и как съм избрала...
Благодаря още веднъж на всички в този чудесен форум!
Как е по-добре с директна твърда връзка или с контакт-щепсел, за да знам каква подготовка да направя преди монтажа!?
Според мен, на твърда връзка е по добре, но ако линията е на отделен предпазител.
Цитат:
Tatyana
Благодаря много на .....
...
....
Когато финално реша кой от посочените модели ще е (след сериозен тур по пазара), ще дам обратна връзка - какво и как съм избрала...
Благодаря още веднъж на всички в този чудесен форум!
Дано повече участици във форума се поучат от вашите постове!
Питаш, получаваш професионален съвет, съобразяваш се с него и даваш обратна връзка.
И всичко това с нормален тон.:thumbup
Здравейте,
предстои ми обзавеждане на ново строителство апартамент в Пловдив и за две от стаите искам да купя климатици, но нямам никаква идея какво и къде да гледам.
Стаите са с размери 9кв.м. спалня и 20кв.м. дневна, с височина 2,50м., но не са поставени все още подовите настилки и евентуално окачени тавани. Всички стени са изолирани мисля с 10см. външна изолация, включително таванната плоча. Дограмата също е някаква изолираща, но не разбирам и не мога да кажа каква е. Изложенията са север на спалнята и юг на дневната, а искам да ползвам климатиците за охлаждане и отопление.
Има монтирани стойки за климатици и тръби за дренаж, а искам да купя и монтирам климатиците, за да са вградени в стените тръбите и кабелите им.
Моля за съвет и насока, какво и къде да погледна, или препоръка, ако някой се занимава с такава техника, да се свърже с мен за оглед и да действаме.
Благодаря предварително и поздрави!
Цитат:
tony34al
Според мен, на твърда връзка е по добре, но ако линията е на отделен предпазител.
И къде според теб ще включи енергийния монитор за следене колко гълта гадината? :-memnon Дали ще си купи като твоите?:Drinks: