Няма причина да са нови. С к2у избора ти ще е по-голям.
Преглед за печат
Няма причина да са нови. С к2у избора ти ще е по-голям.
А в допълнение да попитам според теб дали да правя първо дограма или да действам с окачения таван, както в момента планирам ?
Аз бих започнал с дограмата. Не за друго, просто мизерията покрай смяната ѝ е по-голяма...
Ако нямаш възможност, мятай климите и събирай капитал за ремонта - поне да мине наведнъж.
Satmar, за климите има бол спецове във форума, вкл Kasap, ще ти предложат каквото си трябва. Но аз бих ти предложил да помислиш върху следното: Климите са към довършителните работи, тъй да се каже. Така че отдели време и средства да завършиш строителните ремонти - изолации външни и вътрешни, дограми ако трябва само потягане щом са добре (има вариант и само смяна/монтаж на нови стъклопакети, но трябва око на специалист да види), и дотогава си карай със старото налично отопление. А после начисто слагаш машинките.
Само мнение, ти най-добре си знаеш приоритетите и парите :)
Успех!
А за охлаждане? Като всички останали си вее постоянно или и там са измислили нещо което да го прави по-малко веещ и шумящ от останалите?
С излъчване трябва ли да си близко до него, че да го усещаш по себе си или е по скоро като парно и си се разпространява навсякъде топлината? (Питам защото искам при отворени врати да затопля и коридорчетата евентуално)
Има ли някъде информация колко харчи/топли в KW само панела?
Нещото което го прави по-тих е огромната турбина и вътрешно тяло.
А панела се нагрява от фреон, така че ток не харчи.На отопление в режим “само лъчист” пак върти турбината на сканираща скорост (много слабо). Ако не ти стига имаш панел+вентилатор така че коридорите не ги мисли.
Като цяло ефекта е като от парно.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31921&stc=1
Щом милото не разбира кое от двете работи:)....
За да разбереш какво се опитваме да ви кажем отидете и вижте примерно Тошибата и нексурата .
Вътрешните тела. Едното как изглежда и колко е голямо и другото .
Отделно като дизайн на ДУ .
Нексурата е модерна и с красив дизайн ,а тошибата е като от преди 20 години . Лично мнение .
http://aeroklima.bg/458-thickbox_def...-e-bi-flow.jpg
https://p1.akcdn.net/full/265494583....25l-nexura.jpg
https://www.estetik-klima.com/wp-con.../04/nexura.jpg
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 13м2, 33м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); PVC + Ка
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4.5m2
· изложение нa пoмeщeниeтo; юг-изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? ет. 1 от два
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; детска стая
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 26/24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? външни стени 50 см. тухла + камък, неизмазани отвън таван - бетонова плоча към почти неотопляем етаж2
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? LCD TV, Laptop
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1000-1500 макс, с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/+40
Няма нужда да е хипер инвертор, задължително е да е тих и е добре да не духа много, но знам, че това с духането е относително.По принцип нямам излишни пари, затова съм дал такава финансова рамка, но няма нужда да стигаме максимума ;) Без втора употреба
P.S. Ако има някакви допълнителни филтри за пречистване на въздуха би било добре...
Благодаря за информацията, само да уточня: това, че се нагрява оф фреон не значи че вънка компресора не работи и не харчи ток. Основното потребление на ток не е от вътрешното тяло а от външното и за това беше въпроса ми колко харчи ако се използва само панела, и съответно колко KW енергия отделя за да може да се сметне до каква температура и/или квадратура би могло да бъде достатъчно. Това е информация която най-вероятно няма да я пише никъде, но може някой да е замервал потреблението при включен само радиантен панел при някакви външни и вътрешни температури (в идеалния случй, 7 градуса вън при зададена 24 вътре и тн... както ги посочват за всички климатици), за да може да се сравни със и без този панел. И отделената топлина даже и аз не съм много наясно как може да се замери, но сигурно има начин ))
Здравко. Едно Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZS-W ще ти покрие изискванията и тъкмо ще ти запълни бюджета. Даже може и да ти хартиса някой лев.
Предлагам го заради изискването: "Задължително е да е тих"
Малко е по-скъп от предложения от КАСАп.
Щом искате и някакво пречистване един Панасоник Етерия 7ца и сте готов.
Моя е 9 ка в същата стая , но в апартамент и на тих режим е незабележим.
От машините до 1500 лв май само етерията има йонизатор и куп други екстри
Mimojef, Mitsubishi Heavy SRK20ZS / SRC20ZS-S по какво точно се различава от Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZS-W , освен по една буква "S" вместо "W"
Само дето седмица няма откъде да намери....
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk