А! Че ела да видиш и моите тогава! Не че нещо офят или дефростят... :Drinks:
Преглед за печат
Това трябва да е Big_Rosso друг няма кой да е, но се загуби нещо и май още си чака отговора от Тошиба.
Здравейте! Предстои ми покупка на климатици. Трябва ми един, който ще се ползва в помещение хол+кухня 24кв.м, и други два за детска и спалня по 12кв.м. Изложението на всички стаи е северозапад, ново строителство с изолация.
Благодаря!Прикачен файл 31198
Може ли да отговорите на въпросите от началото на тази тема?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Зависи с колко пари разполагаш иначе една 12 и една 9,но както казва алекс трябва да погледнеш началото на темата.
Благодаря на всички за съветите!
И аз съм на мнение, че в конкретния случай бих получил повече полезна информация из форумите... Най-малкото, публикуват се сервизни ръководства от които може да се добие доста информация за дадена машина, споделя се опит и т.н.
За да получите компетентни съвети и правилна информация, е необходимо да отговорите на въпросите:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? И за двете, но повече за отопление.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;24кв.м, 12кв.м и 12 кв.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
· изложение нa пoмeщeниeтo; северозапад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, втори, ако не броим гаражитеocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
24кв.м - хол+кухня
а другите помещения са спалня и детска
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?ПЛОВДИВ
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?стаите са разположени една до друга,има външна изолация, ще приложа схема на жилището
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? В 24кв. Помещение има кухненски уреди/ел.печка, хладилник, микровълнова.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? За З трите стаи горе долу 4000-4500 с включен монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. помещенията са малки и особено детската и спалнята са почти запълнени с мебели
Прикачен файл 31213
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium
General Fujitsu ASHG12KMTB + General Fujitsu ASHG07KMTB + General Fujitsu ASHG07KMTB
General Fujitsu ASHG09KGTB + General Fujitsu ASHG09KPCA + General Fujitsu ASHG09KPCA
Toshiba RAS-B13PKVSG-E Shorai + Toshiba RAS-10BKVG-E1 Mirai + Toshiba RAS-10BKVG-E1 Mirai
Hitachi RAK-35RPD/RAC-35WPD Performance + Hitachi RAK-25PED/RAC-25WED Dodai + Hitachi RAK-25PED/RAC-25WED Dodai
Благодаря за бързия отговор. Четох доста из форума и за хола като че ли се спях на General ASHG12KGTB, а за другите две стаи обмислях 12ки LMC пак на General, но от написаното от вас стигам до извода, че 9ки ще вършат работа. Според вас LMC или KTB?
ASHG12KGTB е по висок клас машина от KTB и LMC. Ако поставите 12-ки в тези помещения, ще направите груба грешка. За Вашите малки помещения, седмици са напълно достатъчни. Ако държите на 12-ка за всекидневната, помислете за комбинацията от ASHG12KGTB + ASHG07KMTB + ASHG07KMTB. Доверете ми се, напълно достатъчни са Ви.
Благодаря!
- - - - - - - - - -
А има ли разлика между GENERAL и Fuji Electric?
Разликата е в надписи и вносител. Иначе хардуерно и софтуерно са еднакви.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте поредна зима се грея на климатици и съм много доволен. Въпроса ми е за мнение относно следния модел fujitsu general ASHG09KXCA/AOHG09KXCA NOCRIA X 9000BTU. В нас имам 2 броя fujitsu LTCA 9000BTU и знам, че са железни коне и при -22 са бълвали жега и сме стояли на топличко. Сега ще се местим в ново жилище 100кв.м като ще има 4 стаи. 2 спални около 17м2 всяка и за там ще си сложа двете LTCA 9000btu. Кухнята и дневното помещение са около 25-27м2 всяко като между тях ще има директна връзка с обединяване на коридора( няма да има врати). Общото пространство около 55м2. Гледам на нокрията и дават за 9000btu препоръчително 31м2 да топли и тук се двоумя, дали да са 2х9000btu нокрия х или 2х12000BTU нокрия х за тази квадратура от 55м2? Другото гледам,че на норкията и дават до -15 работа дали ще е проблемна ако температурите паднат до -20 примерно?