Този пост е редактиран от bobivg; 27-06-19 в 22:45.
Нв ми се спори , ама какво означава Cu/AI и цифричките скобите и скед тях , х 1 .
За пореден път се помогна на човек който има въпрос за избор от два не много скъпи климатици . Аз поне опитах .
Браво, че опита, но не се сърди на другите, че не искат да препоръчат на човек нито едно от две дървета. Щом той, след задълбочено търсене и четене е стигнал до тези два конкретни модела и пита само за тях, би трябвало да няма нужда от потвърждение от други. Ето ти явно си запознат и му предложи модел. Дано си му помогнал и да остане доволен от машината.
Благодаря за мненията. @SPSt не съм правил задълбочено търсене, просто търся климатик за 1000лв с монтаж, който да ме охлажда, и както казах да топли през преходни сезони. Ако имаш някакво по-добро предложение съм абсолютно отворен да го видя.
straightup , за 1000лв с монтажа може да си изберете нещо "от торбата" знайни и незнайни марки .
Каквото и да вземете ще ви охлажда и топли в преходни сезони.
Аз лично бих добавил 2-300 лв и бих взел машина с по-добри показатели,
и можеща да топли и зимата - все пак и ТЕЦа се "чупи".
напр. Хитачи, Фуджи/тсу...
За какво да се сърдя и на кой ? Човека пита , давам отговор . Не по стар български форумен обичай на въпроса да се отговаря с въпрос или да му обяснявам какви по-хубави машини има за СУМА +50% и да се понапъне малко . Или ако събере още толкова за още една година може да си купи флагман на някоя марка. Преди 10-на години в този форум човек можеше да получи адекватно мнение за машина от всеки ценови клас и нямаше терминология "цепеница" . Просто си представете за момент че повечето хора си купуват това за което имат възможност .
И сега има прилични машини във всеки ценови клас , ама всичко което е под 1000 лева тук се нарича "цепеница . Между другото Mega преди години беше казал че всяка стая си има климатик , и всеки климатик стая , всичко е въпрос на правилно оразмеряване .
Герхар, всички машини в рамките на 1000 лева са едни и същи, само дизайна ги различава. И всичките стават за отопление в преходните сезони, стига температурата да не пада под +2°С и да не се ползват за отопляване по време на сън. Тези им специфики ги квалифицират като цепеници, тъй като всеки придобил ги ги напъва, за да види какво ще се случи. Включително и аз, когато ми попадне такова съкровище в стаята.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Поддържам мнението на Цанков. Ако все пак нямате възможност, прочетете тук във форума мнения за двата климатика и изберете по-малкото зло. От мен само един съвет-абстрахирайте се от марки и дизайн. Совите /марките/ на днешно време не са това което бяха, а дизайнът не топли или охлажда.
Додо , моите наблюдения коренно се различават от това , така че всеки си има своята истина стига да не я смята за меродавна .