Здравейте. Имам стар климатик. На 10 години. На вилата е вече. Есента му сложиха фреон. Работи постоянно. От вчера външното тяло върти постоянно, а вътрешното не. Включва, изключва. Някаква идея? Или да мисля да купувам друг?
Здравейте. Имам стар климатик. На 10 години. На вилата е вече. Есента му сложиха фреон. Работи постоянно. От вчера външното тяло върти постоянно, а вътрешното не. Включва, изключва. Някаква идея? Или да мисля да купувам друг?
Ами щом не знаеш, даже, що за климатик имаш - трябва май да мислиш...
П.П - Напиши марка, модел, има ли индикации някакви, какво точно прави, иначе няма да получиш никакви смислени отговори. Това което си написал е в стил: Имам лека кола, не иска да пали - кажете нещо.
Модела е марката на зора. Индикация,все едно работи нормално. Аз написах, външното тяло работи без да спира, вътрешното не върти перката. А и е студен топлообменника му. Включва, изключва. Обаче не върти перката на вътрешното тяло.това е. Индикация, както обикновено, зелен диод.
Добре се. Какво да кажа друго? Той само то , което ви казвам прави.
Вероятно е краун спукан вероятно вьншно или вътрешено тяло излетял фреон и естествено няма топло. Друг варянт скапал компресора.
Краун е. Сетих се . Надявах се, че нещо му пречи да включи перката на вътрешното тяло.но ако е компресор... Ясно. Заминава си.
- - - - - - - - - -
Всъщност ако е компресор, заслужава ли си ремонта?
Не си струва ама не си взимай нов климатик от веригите.