Отговор: Избор на климатизатор '2020 година
Kaleya, за това помещение и двете машини са напълно достатъчни. Монтирали сме и от двете в такива стаи и оплаквания от липса на комфорт няма. Шума е индивидуално понятие за всеки потребител, така че не мога да кажа колко децибела биха Ви дразнили и колко не. Като гледам как описвате монтажите, на 100% сте се насочили към определена фирма и точно там ще допуснете грешка. От София сте, а за там има към кой да се обърнете. Гарантирано всичко с монтажа ще бъде изпипано качествено.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tosco
На мен ми направи впечатление между тези два климатика разликата в килограмите на външните тела. Почти идентични параметра, а 10 кг разлика. Поради защо?
Aleksandars, благодаря за мнението Ви! Все още само разглеждам и проучвам, не съм се насочила към конкретна фирма. Бихте ли ми дали съвет за коректни фирми в тази област в София на лично съобщение?
Цитат:
tosco
На мен ми направи впечатление между тези два климатика разликата в килограмите на външните тела. Почти идентични параметра, а 10 кг разлика. Поради защо?
Поради това, че на единия (35ZS) външният топлпобменник е по-голям, което има немалко значение за ефективността на една машина.
DAIKIN имат 15-ки точно за такива помешения (CTXM15N), но са в комбинация с мутисплит. :) кофти!
Избор на климатизатор '2020 година
Цитат:
mimojef
DAIKIN имат 15-ки точно за такива помешения (CTXM15N), но са в комбинация с мутисплит. :) кофти!
Според мен и 20-ка като твоята ще се впише добре. Хеви и Фуджи не са най-подходящите машини за такива малки стаи.
Заръчах Фуджицуто, другия Четвъртък ще монтират. Като събера впечатления, ще пиша...
Защо се спряхте точно на него? Някак си не е логично човек да предпочете машина с външно тяло 25 kg пред машина с външно тяло 34.5 kg. Останалите разлики няма смисъл да ги коментирам....Със здраве да го ползвате.
Сигурно защото в момента това фуджицу се намира на 1300 лв . с монтаж , разликата всеки може да я сметне . А за човека двата климатика са еднакви , така беше писал и заради и той не може да разбере защо трябва да даде едни 600 лв . отгоре , та така , парите се изкарват трудно .
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
отопление и охлаждане
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 17кв./ 52куб.м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - алуминиева обикновена ;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 3.6 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - втори етаж в къща под неотопляем таван
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - xoл;
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - Къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23-24гр.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - без изолация с окачен таван
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - до около 1400 с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - -10гр
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - стаята е с една външна стена на изток без изолация и врата към коридор ок.3 кв.м. Към момента се отоплява с 12 конвенционалка като до нула гр. се търпи , след това става некомфортно.
Предложенията са около : Gree 12 Bora , Daikin 35 FTXC , Fujitsu 12 KMTA , мога да рискувам и с някой утвърден Китаец - Chigo, Kaisai, базово ME или каквото може да свърши работа .
Цитат:
gerhar
Сигурно защото в момента това фуджицу се намира на 1300 лв . с монтаж , разликата всеки може да я сметне . А за човека двата климатика са еднакви , така беше писал и заради и той не може да разбере защо трябва да даде едни 600 лв . отгоре , та така , парите се изкарват трудно .
Ей тъй кат стане...
Аз по начало се бвх засилил към Хевито 12. Човека дет ще го монтира ми предложи КМТА-то, с предтекст че доста от него са сложили и са безпроблемни и малко по-кофти от ХевитУ. То се засили да ми пЕсти тез 400 лева.
Цитат:
tosco
Ей тъй кат стане...
Аз по начало се бвх засилил към Хевито 12. Човека дет ще го монтира ми предложи КМТА-то, с предтекст че доста от него са сложили и са безпроблемни и малко по-кофти от ХевитУ. То се засили да ми пЕсти тез 400 лева.
Не се кахъри толкова. Не си загубил нищо. Фуджитсуто което си поръча не е лошо. Просто като им научиш косурите ще те е яд повече ако беше да дадеш с 600лв. отгоре.
Монтирано в хол , може и да не намери кусури за 400 лв . + в цената . Друг е въпроса че за 20 кв. едно Хеви 25zs на същата цена като това Фуджицу да е заспало . То може да не е късно
Чак пък да се кахъря...
Най - много да го сменя.