Отговор: Избор на климатизатор '2020 година
Здравейте.Ще помоля за съвет при избор на климатик.
Жилищно
Отопление и охлаждане
15 кв.м, 40куб.м
ПВЦ, двоен стъклопакет.
3.50 кв.м. прозорци
Западно изложение,1 външна стена
3 етаж
детска
Апартамент
Провадия
Лято 25,Зима 27 гр.
Външна изолация стиропор 5 см.
Компютър,телевизор
Около 1500лв
От -15 до +40
Благодаря предварително.
За 1539лв. има PANASONIC CS-Z25VKEW с безплатен монтаж.
Май Панасониците не обичаха да работят на тея Т.Не че не могат.
Svetlana Y:
Hitachi RAK-25PED/RAC-25WED Dodai
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium
Gree GWH09AEC-K6DNA1A G-Tech
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Electric MSZ-AP25VG
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
Май Панасониците не обичаха да работят на тея Т.Не че не могат.
Че то коя марка обича да работи на такава температура?
С тази изолация и 27 задание каквото и да му бъде препоръчано ще дефроства като лудо на 30мин. в най добрия сучай.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Че то коя марка обича да работи на такава температура?
С тази изолация и 27 задание каквото и да му бъде препоръчано ще дефроства като лудо на 30мин. в най добрия сучай.
Явно не си си тествал машините на по високи градуси.
На мойте две европейски хитачита съм им задавал и 28-29 при минус 8 външна и мъгла,външното се заскрежава силно но си дефростват на 50 мин.
За япончето няма да казвам нищо ,понеже там дефрост миналата зима видях само един път.
:Drinks:
Пробва съм всичко :thumbsup:
Пиша образно. 27 си е цифра. Човека си е за акумуираща печка или преоразмеряване за 1500лв.
Китайската ми 18-ка в 20м2 с яка изолация прави 30С за 15мин. и си ги държи без проблем и в гъста мъгла.
:Drinks:
Здравейте,
Може ли да препоръчате модел климатик подходящ за следните условия:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa: отопление от време на време (като дойдат децата на гости)
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: 20кв./ 52куб.м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: PVC, троен стъклопакет;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 4.3 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo: юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: 4-ти етаж от тухлен 5-етажен блок
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo: детска стая;
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe: апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата): Габрово
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa: 22гр.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa: без изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви: няма
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 1300 с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe: -10гр
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли: стаята е с една външна стена на юг без изолация и врата към коридор от 4 кв.м.
Блгодаря предварително!
General Fujitsu ASHG12KPCA
Gree GWH12ACC-K6DNA1D (LCLH) Fairy
Hitachi RAK-35PED/RAC-35WED Dodai
Здравейте на всички!
Моля, Aleksandars, когато има възможност, и най-вече желание, да ми помогне в избора на климатик за следнтие особености на дома ми:
1. За жилищно помещение (апартамент);
2. За охлаждане и отопление;
3. 21 кв.м./52.5 куб. м., дървена, двойна (2 крила) стара дограма, - 6 кв. м.,северозапад, 4 етаж (междунен) с 2 външни и 2 вътрешни (топли) стени,всекидневна;
4. София;
5. 22/24
6. На 2-те външни стени има коркова изолация (3 мм) отвътре;
7. Хладилник с фризер (вградени в кухненска мебел) електрическа печка с фурна (рядко се използват), LED-телевизори десктоп-компютър, без монитор, вързан към телевизора;
8. 1700-1800 лв. с монтаж;
9. В София… -10/+37
10. Нямам схема.
Важно уточнение е, че в сградата има ТЕЦ и така или иначе вертикалните тръби на общата инсталация няма да се изключват зимата!
Предварително благодаря и желая здраве!
General Fujitsu ASHG09KGTB
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E Shorai Edge
Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD Performance
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W Premium
Panasonic CS-Z25VKEW~CU-Z25VKE Etherea
В подобна стая в къща сложих Fujitsu ASYG 12 KGTA. Държи се добре. Цената с монтажа също влиза в бюджета ти. За тебе и 9-та би свършила работа.
Благодаря и на двама ви за бързата, точна и коректна информация, каквато вече рядко има из нета :)
Да сте здрави!
Въпреки липсата на изолация, кофти дограмата и изложението, смятате, че 9-ка (10-ка на Тошиба) и съответно 25-ца - ще се справят добре и за отопление?
Вероятно "изхвърлянето" с по-голям може да ми създаде повече проблеми, защото ще се включва и изключва, но от друга страна се притеснявам да не "мъча" по-малкия климатизатор и затова се допитвам до вас.
Ще разгледам предложените модели и ще реша :)
Още веднъж благодаря много!
Ами тези машини имат по добър хардуер от масовите набедени "12"-ки....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Вярвам, затова исках твоето мнение, без да се обиждат колегите/съфорумците ти :)
Би ли съкратил предложенията, до поне 2 (Хитачи със сигурност не искам), защото така още повече съм объркан, защото всички са с нещо посвоему хубави и вече съвсем не знам кой да избера... Ти, лично, през преполовената 2020 година какво би взел за себе си, което да е здраво и актуално занапред? Това ще ми е достатъчно, за да приключим темата, да поръчам климатизатор с монтаж и да спра да занимавам форума със себе си :)
Благодаря!