Отговор: Избор на климатизатор '2020 година
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimitrin6405
Да така е прав си, но това е въпрос на инженерна стратегия при машините. Като гледам и двата ги дават да отопляват помещения до 20кв., това е по важното. Така че всеки има право да избира какво да си вземе.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Ами да стратегия е за заобикаляне на евровента.
Дочух още миналата година, че Дайкин не били доволни от сегашния начин на оценяване, та се очаква да се смени методиката по някое време.
..........
Palev, 09кгта е 2,8kW, но това не е от особено значение за характеристиките на машината, а заигравка с евровента.
Ще се радвам, ако тошибата работи на нивото на кгта, което малко ме съмнява, но не се знае, първия който си го купи ще сподели.
Цитат:
dimitrin6405
Ще се радвам, ако тошибата работи на нивото на кгта, което малко ме съмнява, но не се знае, първия който си го купи ще сподели.
Няма как да работи на нивото на KGTA. Тошибата хардуерно е доста олекотена.
Цитат:
the inquirer
Няма как да работи на нивото на KGTA. Тошибата хардуерно е доста олекотена.
Да това имах в предвид и аз, но не го казах.
Ейджа не е като шорая. Не сте го виждали на живо цял, камо ли разглобен и го нарочихте...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Забравяте много важна подробност. Една машина не е само хардуер.
Цитат:
rosswen
Забравяте много важна подробност. Една машина не е само хардуер.
Никой не е казал нищо лошо. Надяваме се да е една добра машина в този ценови клас, но всеки има съмнения докато не се докаже, че наистина е добра.
Цитат:
Aleksandars
Ейджа не е като шорая. Не сте го виждали на живо цял, камо ли разглобен и го нарочихте...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
От месец и половина ми виси на стената, за сега охлажда добре и комфортно спалня. Ще видим на отопление?
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Цитат:
ААТ
От месец и половина ми виси на стената, за сега охлажда добре и комфортно спалня. Ще видим на отопление?
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Кажи нещо повече за климатика, нов модел е и искаме да знаем повече - сподели,ако е възможно.
Цитат:
dimitrin6405
Кажи нещо повече за климатика, нов модел е и искаме да знаем повече - сподели,ако е възможно.
Имате ли друг климатик с който да го сравните? Имате ли ватметър за да кажете на какви минимуми работи?
Цитат:
dimitrin6405
Със сигурност нито ще топли повече нито ще стига минимума на кгта, но може да се окаже, че управлява по-добре турбината на вътрешния вентилатор и по този начин да създава по-малко шум.
П.П Боби, пелетен котел.
Никой не казва нищо лошо за машинага, но с 550 грама фреон и 500 вата компресор, за да си изпълни заданието в по-студено време ще работи на доста по-високи обороти.
KGTA има 900 ватов компресор и 750 грама фреон. При същите условия ще се справя без да се напъва.
Цитат:
the inquirer
Никой не казва нищо лошо за машинага, но с 550 грама фреон и 500 вата компресор, за да си изпълни заданието в по-студено време ще работи на доста по-високи обороти.
KGTA има 900 ватов компресор и 750 грама фреон. При същите условия ще се справя без да се напъва.
За кгта знам защото ми е на стената и се учудих, че тази Тошиба с тия параметри дето написа може да се равни на кгта, но все пак исках да го чуя, все пак са на почти една цена даже тошибата е малко повече.
Избор на климатизатор '2020 година
Цитат:
the inquirer
Не е съвсем така. 12-ката ми в спалнята (14.5м2) е с 600W компресор и едноредов ТО, като аналогът му на r32 е с 550гр. фреон. На -10 бачка с около 350-400W, и нисък дебит, без изобщо да си дава зор, за да поддържа 23гр. Как точно, 10-ката на Тошиба, със същия хардуер и по-висок максимум, ще вижда зор в същото помещение? За пореден път казвам, гледаш само от своята камбанария. Повечето помещения до 16-17м2, за каквито е предназначена тази 10-ка, нямат нужда от повече от 1-1.3kW топлоотдаване, на -10 -15.
Както [mention]bobivg [/mention] отбеляза, много е важно и управлението на турбината, дефрост алгоритми и т.н. Особено за малки помещения, в каквито се монтират коментираните машини.