Здравейте,
тъй като темата ми не покрива изцяло шаблона на дискусията "Избор на климатизатор 2021" , искам да задам въпроси за упоменатите машини, както и посочените - характеристики, поведение на климатика през зимата и други.
Климатиците са: Fujitsu General ASHG12KGTB, GREE GWH12YD-S6DBA1-I/GWH12YD-S6DBA1-O AMBER NORDIC WIFI 12 , Mitsubishi eLECTRIC MSZ-FH35VE 12 , lg F12KM-NSM/F12KM-U24 PRESTIGE NORDIC 12000
като ще трябва да избера 2 от тях или някой друг, предложен от вас. Показателите и особеностите, които ме интересуват са следните:
- Да топли при ниски температури
- икономичен
- тих(това се отнася предимно за този, който ще е монтиран в спалното помещение(22м2), за другия не е от особено значение)
- да има нисък минимум(да предположим , че това е малко относително , но като пример давам 2 хиперинверторни 12ки като при едната минимума при отопление пада до 130W, а при другата под 220 не. Монтирани са в стаи на един и същ апартамент.)
- да няма много или поне не шумни дефрости
- да няма много пукащи и темподобни бучащи звуци от вътрешното тяло при по продължителна работа
- общи впечатления и коментари от вас относно работата на машините
Пожелателни предимства:
- евентуално да има таймери за настройване
- да има добро насочване и голям градус на клапите за управление на въздуха
Силно съм заинтересован от мненията за LG-то и Mitsubishi-то като варианти за спалното помещение.
Не мисля , че е от особено значение климата за климатици от този клас, но все пак:
- място на монтиране Велико Търново
- дограма има
- кооперацията е без изолация
- обща отопляема площ 55м2 (спалня, всекидневна, коридор)
Благодаря