Здравейте,
Изчетох множество теми за преработка на климатици в термопомпи, лошото е, че не попаднах на човек в София, който се занимава с това.
Регистрирам се и пиша.
Преди повече от 10 години си купих един японски климатик Тошиба ras-2256D, който се оказа много кораво парче. Дори при -20 градуса външна температура - успява да поддържа 22-24 вътре. При температури над -10 си работи фантастично и харчи малко. Лошото е, че не знам колко BTU е. Та, идеята е, че искам този климатик да го преправя в термопомпа, с която да загрявам вода само за отопление. Става въпрос за къща, с изолация със стиропор, изолация на тавани и висок клас дограма. Обща отопляема площ е около 130-150м2.
Тествах да поддържам температура на водата около 35-38 градуса и в къщата температурата е чудесна, не сме зиморничеви, та температурата става около 22-23 градуса в къщата. Единият ежат е с чугунени радиатори, другият с панелни. И на двете места е много приятно, за нас е чудесно. Тъй като ще поддържаме температура на водата около 35 градуса, очаквам и сметките за ток да не са гигантски за климатика.
Та, търси се човек, който да ми го преработи. Гледах, видеа, струвах, мислих, не мисля, че имам уменията да го направя.
За да не се счита като, че съм се регистрирал някой да си прави реклама, може да ми пишете ЛС или евентуално да си оставя телефона и да ми се обадите? Както е по-удобно за админите.
Приемам оферти и идеи!