Отговор: Избор на климатизатор '2024 година
Цитат:
Първоначално публикувано от
mariesome
Здравейте. Търся препоръки за 3 климатизатора за всезонна употреба, за апартамент в гр. Бургас, 3 етаж (висок първи жилищен). 2,7м височина на помещенията. Нова ΠBЦ дограма, тpoeн cтъĸлoпaĸeт, северозападно изложение.
Хол/кухня 33м2 (5м2 прозорец/врата) - фурна, микровълнова, миялна, котлон, хладилник side-by-side, вграден кафеавтомат, аспиратор, тв
Спалня 17,5м2 (4м2 прозорец/врата) - тв, лаптоп
Детска 14,5м2 (3м2 прозорец) - тв, лаптоп
Бюджет- около 5,500лв без монтаж
Има предварително изграден тръбен път, около 9м е за най-отдалеченото вътрешно тяло (детска), 6м (спалня) и 5м за хол
Предполагам има изолация...
Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W Diamond + 2х Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM, малко е над бюджета, но според мен е 35-ца Diamond ще е по-удачна от Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W PREMIUM.
MITSUBISHI ELECTRIC AY42VGK + 2х MITSUBISHI ELECTRIC AY25VGK, също много удачен и комфортен вариант но малко над бюджета.
Hitachi RAK-VJ42PHAE airHome 600 + 2х Hitachi RAK-VJ25PHAE airHome 600 като вариант близо до бюджета
Здравейте.Трябва да се изберат два климатика,които да "стават".Аз съм фен на Mitsubishi Electric,но са ми малко скъпи за дадената ситуация.Първият е за село-за възрастна жена.Стая от къща около 20м2.PVC дограма-без изолация.Вторият е за апартамент-стая 12м2 с изолация 10 см външна и 5 см вътрешна.Търся цена-качество и донякъде икономичност.Машина,която ще работи безотказно както на студено,така и на топло.Мислех си тези Mitsubishi-та ниския клас с тези леки външни тела дали ще вършат работа?.Цена за климатиците нямам.Ще ми се нещо надеждно.Ако няма по-евтино ,ще купя MHI Premium в краен случай.Благодя на отговорилите.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
Моля за мнение за поставяне на климатизатори. Климатиците в Стая 1 и Стая 2 ще се ползват постоянно, като ще отоплят/охлаждат и прилежащия коридор, за тях търся висок клас, издръжливи и енерго-ефективни машини. Стая 3 за момента е под въпрос(ще се ползва много рядко) - за нея бих искал 2 варианта - висок и среден клас.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - за охлаждане и отопление
3. Kaĸвa e:· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - Стая 1 - 22кв.м./55куб; Стая 2 - 10кв.м./25куб. Стая 3 - 13кв.м./33куб. · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - алуминиева, нямам инфо за стъклопакета. · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - Стая 1 - 5,12кв.м./ Стая 2 - 4кв.м./Стая 3 - 4кв.м.· изложение нa пoмeщeниeтo; - северозапад· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти 3-ти етаж, непоследен· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; - всекидневна и 2 спални· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Бургас
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 24/24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - има изолация, не знам точна дебелина.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - в Стая 1 ще се ползват кухненски уреди - хладилник, фурна.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - Нямам определен бюджет, търся висок клас, издръжливи и енерго-ефективни машини.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - зима до -10, лято + 40(за жалост може и повече)
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42061&stc=1
Цитат:
pavel1985
Здравейте.Трябва да се изберат два климатика,които да "стават".Аз съм фен на Mitsubishi Electric,но са ми малко скъпи за дадената ситуация.Първият е за село-за възрастна жена.Стая от къща около 20м2.PVC дограма-без изолация.Вторият е за апартамент-стая 12м2 с изолация 10 см външна и 5 см вътрешна.Търся цена-качество и донякъде икономичност.Машина,която ще работи безотказно както на студено,така и на топло.Мислех си тези Mitsubishi-та ниския клас с тези леки външни тела дали ще вършат работа?.Цена за климатиците нямам.Ще ми се нещо надеждно.Ако няма по-евтино ,ще купя MHI Premium в краен случай.Благодя на отговорилите.
Достатъчно мощни и по-евтини варианти които да се справят с 20м2 в къща без никаква изолация, при наиститина студено време, и особено ако и другите помещения не се отопляват.
Crystal Quartz CHI-12H-KA, Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH, Gree Airy GWH12AVCXD-K6DNA1A
За 12м2 изолирана стая в апартамент - Daikin Siesta ATXF20E или Mitsubishi Heavy SRK20ZTL-W Smart Plus.
- - - - - - - - - -
Цитат:
ppanchev
Моля за мнение за поставяне на климатизатори. Климатиците в Стая 1 и Стая 2 ще се ползват постоянно, като ще отоплят/охлаждат и прилежащия коридор, за тях търся висок клас, издръжливи и енерго-ефективни машини. Стая 3 за момента е под въпрос(ще се ползва много рядко) - за нея бих искал 2 варианта - висок и среден клас.
Стая 1 - 22кв.м./55куб; Стая 2 - 10кв.м./25куб. Стая 3 - 13кв.м./33куб.
Стая 1 - ако имате възможност за подов - Daikin Perfera FVXM25A9+RXM25A, ако не - Daikin Perfera FTXM25A+RXM25A (35-ци ако има по-големи топлозагуби)
Стая 2 - Daikin Perfera FTXM20A+RXM20A, макар че помещението е прекалено малко и на практика без външни стени, но варианта с Daikin Siesta ATXF20E+ARXF20E е доста по-нисък клас.
Стая 3 - Daikin Siesta ATXF20E+ARXF20E(Daikin Perfera FTXM20A+RXM20A)
Стая 1 - Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W Diamond(Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W Diamond)
Стая 2 - Mitsubishi Heavy SRK15ZTL-W Smart Plus
Стая 3 - Mitsubishi Heavy SRK20ZTL-W Smart Plus(Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM)
Тъй като това изглежда като по-старо строителство(алуминиева дограма, нейзвестна изолация) и е възможно да има по-големи топлозагуби, ако е така изберете по-мощните варианти.
Цитат:
Ivanskin
Достатъчно мощни и по-евтини варианти които да се справят с 20м2 в къща без никаква изолация, при наиститина студено време, и особено ако и другите помещения не се отопляват.
Crystal Quartz CHI-12H-KA, Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH, Gree Airy GWH12AVCXD-K6DNA1A
За 12м2 изолирана стая в апартамент - Daikin Siesta ATXF20E или Mitsubishi Heavy SRK20ZTL-W Smart Plus.
- - - - - - - - - -
Стая 1 - ако имате възможност за подов - Daikin Perfera FVXM25A9+RXM25A, ако не - Daikin Perfera FTXM25A+RXM25A (35-ци ако има по-големи топлозагуби)
Стая 2 - Daikin Perfera FTXM20A+RXM20A, макар че помещението е прекалено малко и на практика без външни стени, но варианта с Daikin Siesta ATXF20E+ARXF20E е доста по-нисък клас.
Стая 3 - Daikin Siesta ATXF20E+ARXF20E(Daikin Perfera FTXM20A+RXM20A)
Стая 1 - Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W Diamond(Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W Diamond)
Стая 3 - Mitsubishi Heavy SRK20ZTL-W Smart Plus(Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM)
Тъй като това изглежда като по-старо строителство(алуминиева дограма, нейзвестна изолация) и е възможно да има по-големи топлозагуби, ако е така изберете по-мощните варианти.
Благодаря за отговоря. Няколко вметки:
1. Ново строителство е, висок клас. Просто не съм на 100% сигурен за изолацията.
2. Кои са "по-мощните" варианти? Конкретно 35-тицата в т.1 ли визирате?
3. Имайки предвид информацията по т.1, то препоръката ви същата ли би била?
Цитат:
ppanchev
Благодаря за отговоря. Няколко вметки:
1. Ново строителство е, висок клас. Просто не съм на 100% сигурен за изолацията.
2. Кои са "по-мощните" варианти? Конкретно 35-тицата в т.1 ли визирате?
3. Имайки предвид информацията по т.1, то препоръката ви същата ли би била?
Няма да има нужда от "по-мощни" варианти.
Стая 1 - Подов Daikin Perfera FVXM25A9+RXM25A или стенен Daikin Perfera FTXM25A
Стая 2 - Daikin Perfera FTXM20A, и Daikin Siesta ATXF20E ще е достатъчен, но е много по-нисък клас.
Стая 3 - Daikin Siesta ATXF20E или Daikin Perfera FTXM20A ако желаете по-висок клас
Стая 1 - Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W Diamond
Стая 3 - Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM
Цитат:
ppanchev
Здравейте,
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - за охлаждане и отопление
3. Kaĸвa e:· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - Стая 1 - 22кв.м./55куб; Стая 2 - 10кв.м./25куб. Стая 3 - 13кв.м./33куб. · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - алуминиева, нямам инфо за стъклопакета. · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - Стая 1 - 5,12кв.м./ Стая 2 - 4кв.м./Стая 3 - 4кв.м.· изложение нa пoмeщeниeтo; - северозапад· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти 3-ти етаж, непоследен· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; - всекидневна и 2 спални· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Бургас
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 24/24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - има изолация, не знам точна дебелина.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - в Стая 1 ще се ползват кухненски уреди - хладилник, фурна.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - Нямам определен бюджет, търся висок клас, издръжливи и енерго-ефективни машини.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - зима до -10, лято + 40(за жалост може и повече)
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42061&stc=1
Малко ъпдейт. Оказа се, че трябва да сложа мултисплит система. Препоръчаха ми 3 варианта - Mitsubishi (MXZ - 3F68VF), Daikin(3MXM68A) и Toshiba(RAS-3M26G3AVG). Daikin e с най-високата цена, Toshiba е с най-ниската цена. Голяма ли ще бъде разликата от гледна точка на енерго-ефективност? Коя бихте ми препоръчали и какви са доводите?
Благодаря предварително.
Toshiba RAS-3M26G3AVG + RAS-M10PKVPG-E DaiSeiKai + RAS-B10E2KVG-E Yukai + RAS-B10E2KVG-E Yukai - 5950 лв.
MHI SCM60ZS-W + SRK20ZS-W Premium + SRK20ZS-W Premium + SRK25ZS-W Premium - 5583 лв.
Daikin 3MXM52A9 + CTXM15R Perfera + CTXM15R Perfera + FTXM25R Perfera - 7215 лв.
Здравейте,
предстои ми покупка на климатик 12-ка. Ще отоплява всекидневна, помещение 33 кв.м., височина 2.30 м. Къща във Варна, добра вътрешна и външна изолация, висок клас дограма. Спрял съм се на следните модели:
Fujitsu ASYG12KGTF/AOYG12KGCB AI SENSOR WIFI
Gree GWH12YD/S6DBA1 AMBER II NORDIC
Fujitsu ASYG-12KMCEN/AOYG-12KMCEN AIRSTAGE NORDIC 2024 WIFI
Ще съм благодарен на мнение от по-запознати.
Fujitsu ASYG-12KMCEN/AOYG-12KMCEN AIRSTAGE NORDIC - този ми е препоръчан от човек в бранша, въпроса е дали ще има полза от него спрямо Варненския климат.Fujitsu
ASYG12KGTF/AOYG12KGCB AI SENSOR WIFI - този е моят личен избор, погледнато откъм цена, марка, характеристики, икономия. Но човек който се занимава с монтажи ми намекна, че не били толкова качествени.
Gree GWH12YD/S6DBA1 AMBER II NORDIC - този ме изкуши откъм цена, характеристики и показатели за икономия. За марката не съм съвсем сигурен, голям производител, масово продаван продукт, но е "Китаец" спрямо конкурентите от Япония и славата която им се носи.
Благодаря
Кои са конкурентите от Япония? От изброените няма произведен в Япония. И КМС май е по-нисък клас на марката от KGT. Как така според монтажника е с по-лошо качество КGТ.
Сигурно са имали предвид евентуални проблеми с четирипътен и т.н.
Sent from my Vivo X100S using Tapatalk
Ти нали беше писал, че има нов KGT с оправен четирипътен. Само KGT ли е имал подобни проблеми от сериите на "трите марки", че не помня от темите за триото. Иначе ако KMC е шумно колкото LMC не е от най-комфортните.
Цитат:
atanasivanov
Ще отоплява всекидневна, помещение 33 кв.м., височина 2.30 м. Къща във Варна, добра вътрешна и външна изолация, висок клас дограма.
Fujitsu ASYG-12KMCEN/AOYG-12KMCEN AIRSTAGE NORDIC - този ми е препоръчан от човек в бранша, въпроса е дали ще има полза от него спрямо Варненския климат.Fujitsu
ASYG12KGTF/AOYG12KGCB AI SENSOR WIFI - този е моят личен избор, погледнато откъм цена, марка, характеристики, икономия. Но човек който се занимава с монтажи ми намекна, че не били толкова качествени.
Gree GWH12YD/S6DBA1 AMBER II NORDIC - този ме изкуши откъм цена, характеристики и показатели за икономия. За марката не съм съвсем сигурен, голям производител, масово продаван продукт, но е "Китаец" спрямо конкурентите от Япония и славата която им се носи.
Gree GWH12YD/S6DBA1 AMBER II NORDIC - не му се надявай да е много икономичен.
Fujitsu ASYG12KGTF/AOYG12KGCB AI SENSOR WIFI - актуалния модел е General Fujitsu ASHH12KGTG/AOHH12KGCG, не съм сигурен че ще се справи с 75м3 в къща, трябва найстина да имате много добра изолация.
Fujitsu ASYG-12KMCEN/AOYG-12KMCEN AIRSTAGE NORDIC - актуалния модел е General Fujitsu NORDIC ASHG12KMCEN/AOHG12KMCEN, този модел е подходящ за найстина зимни условия, с продължителни отрицателни температури.
Ако имате найстина хубава изолация Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W PREMIUM ще е подходящ.
Варианти които да са найстина икономични са Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W Diamond или Hitachi RAK-XJ35RHAE airHome 800
Други подходящи варианти са MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY42VGK и Hitachi RAK-VJ42PHAE airHome 600
Цитат:
atanasivanov
Здравейте,
предстои ми покупка на климатик 12-ка. Ще отоплява всекидневна, помещение 33 кв.м., височина 2.30 м. Къща във Варна, добра вътрешна и външна изолация, висок клас дограма. Спрял съм се на следните модели:
Ще съм благодарен на мнение от по-запознати.
Благодаря
Имах предвид японски бранд, китайски бранд, ясно ми е че са произведени в китай, но има значение и производителят. Иначе в къщата имам монтирани и истински Японски климатици Corona и Sanyo.
- - - - - - - - - -
Да, имаше предвид, че е имало дефект и не е сигурен дали е оправено в новите модели.
В новата серия KGTG проблема е отстранен...
Sent from my Vivo X100S using Tapatalk