Отговор: Избор на климатизатор '2024 година
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
-охлаждане, отопление.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa всекидневна; 20 м2 / 50 м3
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa спалня;15 м2 / 37,5 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); двоен стъклопакет , К стъкло
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe всекидневна 4 м2
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe спалня 7 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa; 7-ти от 9
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент НС
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23/26
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? -10 см на фасадата, таван - вата 10см. , тухлени стени.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - всекидневна- хладилник, фурна, абсорбатор, съдомиялна, тв
спалня - тв
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - до 5500-6000 лв с монтаж двата.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зима минус 15 градуса.
Жилището е с по една външна стена на стая.
Избрани към момента климатизатори:
всекидневна - Тошиба Едже, 13-ска
спалня - Тошиба Дайсейкай 9 , 10ка
По - мощни съм загледал заради желаната температура зимата , без значение колко е външната. Стенни , защото няма място за подови , колкото и да ми се иска.
Най- вероятно ще се спи и в двете стаи.
Ако може и други предложения , но единствено за Тошиба и Дайкин.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mcea
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa всекидневна; 20 м2 / 50 м3
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa спалня;15 м2 / 37,5 м3
до 5500-6000 лв с монтаж двата.
Ако може и други предложения , но единствено за Тошиба и Дайкин.
Два Daikin Perfera FTXM20A+RXM20A
Или за всекидневната Daikin Perfera FTXM25A , а за спалнята Daikin Perfera FTXM20A.
mcea, аз ще Ви посъветвам за следните варианти:
За всекидневната Toshiba RAS-B10S4KVDG-E DaiSeiKai 10 WOOD + Toshiba RAS-B10N4KVRG-E Haori за спалнята.
И другата комбинация: Daikin FTXM25A~RXM25A BluEvolution Perfera + Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera
Цитат:
HRS9
SRK / SRC 15 ZTL-W Mitsubishi Heavy Industries може да погледнете тази петичка
Точно нея съм набелязал но нямам никъкви отзиви как работи :)
Цитат:
Boooom
Живеем в "Рая на 12-ките" така че сигурно малко хора я имат, все пак 90% от търговците ненавиждат малките машини и винаги съветват: "ДА ИМА ЗАПАС".Имайте впредвид, че машината е с висок минимум, по спомен 7-цата беше с 0.21 на отопление.
Цитат:
Boooom
Работи чудесно...
Цитат:
HRS9
Живеем в "Рая на 12-ките" така че сигурно малко хора я имат, все пак 90% от търговците ненавиждат малките машини и винаги съветват: "ДА ИМА ЗАПАС".Имайте впредвид, че машината е с висок минимум, по спомен 7-цата беше с 0.21 на отопление.
Иска ми се да има нисък минимум явно ще търябва да е някой японец но такива малки не виждам да се продават!
Цитат:
Boooom
Иска ми се да има нисък минимум явно ще търябва да е някой японец но такива малки не виждам да се продават!
То там трябва да има най-много с оглед големината на жилищата, в Едо 30 кв. м се води лукс тъй като струва около 10 830 долара за квадрат.
Цитат:
HRS9
То там трябва да има най-много с оглед големината на жилищата, в Едо 30 кв. м се води лукс тъй като струва около 10 830 долара за квадрат.
Не виждам на нашия пазар 5-ци даже и 7-ци са рядкост най вероятно не ги внасят тези малките!
7цата на Перферата си е с нисък минимум ~ 100-120W. Пък и за кухня не е “страшен” он-офф-а. Виж, за спалня е друго.
Абе на Дайкина и 300W да му е минимума - голям праз. Хич не се долавя.
Цитат:
ccankov73
7цата на Перферата си е с нисък минимум ~ 100-120W. Пък и за кухня не е “страшен” он-офф-а. Виж, за спалня е друго.
Освен ще взема 7-ца ако офи много ще отварям вратата да топли коридора,чудя се дали има някоя 7-ца със аспирация
Има, но на друго напрежение....
Цитат:
Aleksandars
Има, но на друго напрежение....
Може ли модел и от къде да се закупи?