Резултати от 1 до 8 от общо 8

Автоклиматикът ми не охлажда добре ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Автоклиматикът ми не охлажда добре ?

здравейте на всички.работата е там,че климатика не охлажда достатъчно.натискам копчето,компресора тръгва,чува се един странен звук откъм изпарителя(все едно е бил празен и се напълва).сигурно ще има мнения от рода "нямаш достатъчно количество фреон".тук обаче малко лаишки разсъждения...
    имаме херметично затворена система под налягане дори и в покой,т.е. когато не работи компресора.ако се наруши по някакъв начин херметизацията не би ли следвало да изтече всичкия фреон?(пробивал съм изпарител на хладилник-тотално спря да работи,фреона изтече)държа на това си мнение и очаквам някой да ме обори.
    като начало открих ,че не работи вентилатора който е пред кондензатора на климатика.оправих проблема,но климатика се държи по същия начин.тук възниква въпроса има ли степени тоя вентилатор и как трябва да обдухва,т.е. кога се включва 1ва и кога 2ра степен?а другия вентилатор?
    иска ми се преди да отида на специализиран сервиз да знам че съм направил това,което ми е по силите зза да избегна даването на пари в сервиза.
    3ти въпрос:възможно ли е някой от разните там пресостати и датчици или нещо по електрическата част да не работи,а в системата да си има фреон?
    и...ужврътката за топло/студено си работи...възможно ли е да не затваря топлото докрай, и да се смесват топъл и студен въздух?тук може би играе роля онзи тройник преди радиатора за парното?
    моля ви помагайте...

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:автоклиматик.защо духа слабо студено?

просто имаш малко фреон ,той при автоклиматиците се губи особено на 10+ годишна кола .. зареждането става на везна като на домашен климатик

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:автоклиматик.защо духа слабо студено?

По добре да отиде в сервиз за автоклиматици там ги зареждат на стенд няма смисъл да го испразват и да го зареждат с везна или да си играят 2 часа с манометри.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Авто-климатикът ми не охлажда добре ?

той стенда прави точно това - изсмуква наличния фреон и после се зарежда по табелката в коша точното количество ,някои имат и дозатор за масло

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Дайте някои адреси на проверени фирми в София, че и моя климатик на Опела се нуждае от тази операция.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Пролетта си правих климатика. Беше се разхлабило едно гумено уплътнение и фреона нещо изчезнал.
    Ходих на сервиз за климатици. Човека работи със стенд който проверява климатика на налягани и на вакуум, мери количеството масло и теглото на фреона който зарежда. Ако в системата ти има фреон - предварително го изтегля и след напълването вероятно ще доплатиш само разликата. Не се сещам какъв му е адреса - в Княжево, на излизане от София минаваш по едно шосе - павета, ако вече не са го асфалтирали.
    Гледаш отдясно един много висок стар тухлен комин. Е те там. Отиваш при комина. Аз там ходих, човекът е разбран и ми свърши работа.
    Даже се разбрахме след няколко дни да мина само за проверка за допълнителни течове и налягане.
    А, намерих в телефона си координатите - Автоклиматици ИРИС, Княжево 0888400993
    Може да се договориш предварително защото сега е сезона на климатиците. Аз като ходих пролетта нямаше още опашка за климатици.
    Иначе - сервизи за автоклиматици има на много места. Виждал съм по Младост, Горубляне.
    Дано съм ти помогнал.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

@vnedel4ev
    1. При запалване на двигателя след 15-20 сек. вентилатора започва да се върти на ниската степен задължително. 2 ра степен се включва по късно - зависи от натоварването, жегата навън.
    2. При липса на фреон, ниско налягане от загуби - пресостата не включва .Оттам и не сработва ел.магнитната муфа на компресорът и последния не работи. Това е с цел да не се потроши компресорът.
    3. На стара кола фреона изфирясва най-често от уплътнението на вала на компресорът. При дълго стоене на колата , невключване на климатика остта корозира и надира бързо уплътненеито. Не винаги доливането на фреон помага / уж системата напълнена да ама след месец -2-3 пак няма фреон. Фреона изчезва и от пробит, корозирал радиатор т.н. кондензатор /намира се най- отпред и солната луга му разказва играта.

4. Не споменаваш за каква кола става въпрос .На Опел им е болно място компресорът, а пък и ако колата е от Германия - нещата се сумират.
    Имам познати ,които ремонтират климатици във Варна.
    На кола от Италия -почти няма проблеми с климатиците. 14 год. 155 ца един път не е допълвана с фреон , но проблеми с ел часта имаше /датчик, реле , табло климатроник/

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

простете...колата е опел астра,97ма година.зимата го включвах няколко пъти тоя климатик,не при особено студено време.
    вентилаторите тръгват и двата при натискане на копчето за вкл на климатика,едновременно с компресора.
    като я взех колата(преди 2 год.и 3 мес.)пак не работеше климатика.тогава обаче при натискане на копчето никаква реакция отникъде по колата...тогава правиха нещо по компресора,силно се надявам да е от нещо друго,че тогава ме обръснаха 180лв
    ще ходя на сервиз...то се е видяло
    а ако не работи някой от пресостатите или другите датчици?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Fujitsu ASYB12LDC - нещо не охлажда добре
    От Simeon_ във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-10, 03:20
  2. Hitachi RAS/RAC-14KH2 - не топли и не охлажда добре
    От techno във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 41
    Последно: 06-01-10, 17:01
  3. Panasonic CS/CU-PE9DKE - не охлажда и не топли добре
    От vrangel67 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-09, 01:36
  4. Хладилник Мраз 270 - не охлажда добре
    От lkma във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-09, 17:49
  5. Хладилник Liebherr - не охлажда добре
    От daskala_63 във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 19-01-09, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе