здравейте на всички.работата е там,че климатика не охлажда достатъчно.натискам копчето,компресора тръгва,чува се един странен звук откъм изпарителя(все едно е бил празен и се напълва).сигурно ще има мнения от рода "нямаш достатъчно количество фреон".тук обаче малко лаишки разсъждения...
имаме херметично затворена система под налягане дори и в покой,т.е. когато не работи компресора.ако се наруши по някакъв начин херметизацията не би ли следвало да изтече всичкия фреон?(пробивал съм изпарител на хладилник-тотално спря да работи,фреона изтече)държа на това си мнение и очаквам някой да ме обори.
като начало открих ,че не работи вентилатора който е пред кондензатора на климатика.оправих проблема,но климатика се държи по същия начин.тук възниква въпроса има ли степени тоя вентилатор и как трябва да обдухва,т.е. кога се включва 1ва и кога 2ра степен?а другия вентилатор?
иска ми се преди да отида на специализиран сервиз да знам че съм направил това,което ми е по силите зза да избегна даването на пари в сервиза.
3ти въпрос:възможно ли е някой от разните там пресостати и датчици или нещо по електрическата част да не работи,а в системата да си има фреон?
и...ужврътката за топло/студено си работи...възможно ли е да не затваря топлото докрай, и да се смесват топъл и студен въздух?тук може би играе роля онзи тройник преди радиатора за парното?
моля ви помагайте...