Имам един Дайкин който духа много вяло, искам да го сменя с нещо по-читаво
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· хол
2. За отопление и охлаждане
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;22 кв.м 55 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa:Пвц , Троен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;5 кв.м
· изложение нa пoмeщeниeтo;юг- запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: 8-ми последен, панел, краен вход
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дневна
4. B ĸoя част на България (населено място) Русе
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лято 24/25 зима 24, на парно съм , зимата само при авария се ползва или в студените дни на есента и пролетта
6. Имa ли изoлaция: външни 2 стени на юг една и на запад една, на юг е прозореца / 4 сезона/, външна изолация 10 см, вътрешна 2.5 см, окачен таван
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - Телевизор 55 инча, мощен усилвател / грее/, мощен компютър / много вентилатори - лъха яко топло като се натовари/
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа около 2000 лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/40
Мерси за мненията
Здравейте,съфорумници,
предстои ми закупуването на нов климатик.
В момента има на промоция Hitachi RAK-35PSEW/RAC-35WSE 2299 лв. без монтаж,12-ка.
Въпросът ми е дали някой има впечатления от този модел?
Варна,изолация,24 м2,ПВЦ дограма ,5-ти но не последен етаж,за отопление.
на парно сме , дефакто само пролет, есен и през зимата при авария се ползва за отопление. Не знам това Gree какво марка е, не съм голям фен на неща с неизвестен прозход, по- скоро нещо да препоръчате с познато име Митцубиши, Фуджицо, Хитачи / имам Хитачи в спалнята - трепач е /, бюджета е ориентировъчен, дали ще дам 1999 или 2222 лв все тая
Щом сте доволен от Хитачи може да погледнете Hitachi RAK‐VJ35RHAE/RAC‐VJ35WHAE airHome 600
, Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W или Midea Oasis Plus Nordic - MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW
Този пост е редактиран от HRS9; 03-09-25 в 15:26.
HRS9,благодаря за съвета,просто проучвам за 12-ка и попаднах на това Хитачи на прфомоция (със 880лв свалена надолу цена???).Самата марка ХИТАЧИ вече няма същото качество спрямо преди,така ли да разбирам ?
За кое точно Хитачи говорите, че не става ясно?
това е старата Широкума ,модела след моя .. масивни топлообменници ,доста солидна машина е .. за 2200 лв е добра покупка
Здравейте, приятели,
Моля за помощ при избора на два киматика, които ще се монтират в:
- Две спални по 16 м2 (почти точни квадрати) с таван на височина 2.6м
- Северни
- На последен етаж на тухлена кооперация (под тавански стаи) и без отопление от съседката под нас (през зимата ползва южна стая)
- Без изолация
- Всяка с по около 4 м2 прозорци ПВЦ с двоен стъклопкет
- Ще се ползват целогодишно с желана температура около 24-25 градуса през цялото време
- Апартаментът се намира в гр. Разград (тежка зима с много ниски температури и горещо лято)
Въпреки относителните прилики, двете помещения са доста различни:
- Спалнята на възрастните е много студена: северната стена е външна а западната е наполовина външна, наполовина към изключително студения коридор на кооперацията.
В нея от две години има монтиран Panasonic CS-XZ25XKEW, който не се справя никак добре през зимата. Не му стига мощност дори при -5, -7 градуса, а ако е мъгливо и при -2. Той замени един японец на 100 волта 28-ца който също не се справяше с тази стая. За съжаление ни подведоха добрите ни впечатления от модела, които натрупахме, след като монтирахме година по-рано в същия апартамент в 22-23 квадрата хол ...... ама южен. Сега панасоника от тази студена стая ще смени един стар японец на 100 волта в южна трапезария 12м2 .
Детската спалня е съвсем различна. Има остъклена (винкел) тераса пред северната /външна стена/ а останалите три стени са вътрешни за блока - две към съседни стаи на същия апартамент и една стена към съседи.
В него от 5 години до вчерашния ден работеше успешно National X255A. За зла беда, вчера имахме малка конфронтация с него - реши да прави някакви софтуерни магарии /може би защото не е ползван с оригинално дистанционно/ и ..... му видях сметката.
Относно бюджета:
- За студената стая ми е тегав изборът. Трябва нещо с голям максимум и вероятно нагревател да помага за размразяването. Добре е да е тих, но не е решаващо. Икономията на ток НЕ ми е приоритет. Важното е да топли. Не робувам на марки.
Т.е. не ми се дават над 2000 с монтажа. Не съм сигурен дали е удачно да пробвам с 12-ка или да не рискувам и да вземам директно 18-ка.
- За детската топла спалня мощността мисля няма да е проблем и 12-ка ще свърши работа. Икономията НЕ е приоритет. Вероятно е полезно да е по-тиха машината. Климатикът стои на малко по-дългата страна в края на стаята и би било добре да има добро странично насочване на струята. Тук не ми се дават над 1800 с монтажа.
Този пост е редактиран от HRS9; 06-09-25 в 06:09.
Satmar, избийте си фантазиите за 18ка. Трябва читава 12.
Fujitsu Nordic е точно за такива помещения. Има достатъчно дебит и запас. Въпреки, че по ред причини не съм фен на Fujitsu, Nordic сериите са доста сериозни.