Страница 39 от 44 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 652
Like Tree216Одобрявам

Избор на климатизатор '2025 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Отговор: Избор на климатизатор '2025 година

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Е то ако ще се гледа мощност за ниска цена,мисля че няма кой да бие Амбър 12
    Fujitsu NORDIC ASYG12KMCEN е по-добрия избор.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Nov 2025

Здравейте, моля за съдействие

• досега съм се отоплявала на парно, вярно ли е, че подовите климатици не се усещат, че "духа" и че има климатик, защото търся максимален комфорт.
    • спалните са една до друга и в 50% от времето ще стоят отворени, мога ли да монтирам само 1 тяло на стената срещу вратите им - вратата на спалня 1 се пада точно срещу стената, вратата на спалня 2 се пада вдясно от стената.
    • всекидневната не е разделена от коридора и общо формират 37кв. Има ли смисъл при скъпо климатично подово тяло да се постави и инфраред подово отопление?
    • Къде във всекидневната би било най-удачно да се постави (под прозорците очевидно не е вариант, заради френскостта им)
    • разбира се, приемам и предложения за конкретни марки и модели, които да са - максимално безшумни, максимално недухащи, максимално топлещи, максимално икономични. Wifi и други модерности не ме интересуват. Цената е без значение, но да кажем до 3500 на тяло.

1. вид помещение· жилищно;
    2. основно за отопление
    3. · ĸвaдpaтypaтa - Спалня 1 12.5кв/ Спалня 2 15.8кв/ Всекидневна 28.5кв + коридор 8.5кв, тъй като няма преграда (общо 37кв)
    · вид нa дoгpaмaтa/стъклопакета - двоен, петкамерна с всесезонно стъкло
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - в дневната са френски 10.8кв, за спалните са обикновени, може би 4-5кв
    · изложение - всички стаи са изток/лек югоизток, отстояние от отсрещна сграда 50м
    · етаж 5, среден апартамент
    4. град - Варна (за познаващите града - комплекс Сити парк юг + новият)
    5. жeлaнaтa тeмпepaтypa - 24-26 градуса зимата
    6. изoлaция въшни стени бетон с гипскартон, вътрешни стени щендерна конструкция двустранно с гипскартон
    8. бюджета - няма значение, предвидени са изводи за мултисплит система на терасата

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Е то ако ще се гледа мощност за ниска цена,мисля че няма кой да бие Амбър 12
    Има, как ще няма.... Alpin ASW-35HENI/ASW-35HENO Hyper Max
    Ivanskin одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Има нещо гнило в данните на тоя Алпин.Коп на минимум 3,2 ??,на максимум 3,1 ,на номинална 4,2 а как става после Скоп 5,1 ?Аз не бих си сложил климатик ,със коп на минимум 2,5 и 3,2 .Не искам да хваля амбър,ама неговия коп е доста по добре,и външното му тяло е 45,5 кг.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Snouwhite за инфраред забравете. Това нещо съм го тествал и е абсолютен боклук. За максимален комфорт Daikin Perfera подови.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Щом цената е без значение помисли за мулти на Дайкин с 3 подови тела. Иначе на терасата къде ще денеш 3 външни? Да ги окичиш на фасадата може и да не разрешат…
    HRS9 одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Snouwhite Виж публикацията
    Здравейте, моля за съдействие

• досега съм се отоплявала на парно, вярно ли е, че подовите климатици не се усещат, че "духа" и че има климатик, защото търся максимален комфорт.
    • спалните са една до друга и в 50% от времето ще стоят отворени, мога ли да монтирам само 1 тяло на стената срещу вратите им - вратата на спалня 1 се пада точно срещу стената, вратата на спалня 2 се пада вдясно от стената.
    • всекидневната не е разделена от коридора и общо формират 37кв. Има ли смисъл при скъпо климатично подово тяло да се постави и инфраред подово отопление?
    • Къде във всекидневната би било най-удачно да се постави (под прозорците очевидно не е вариант, заради френскостта им)
    • разбира се, приемам и предложения за конкретни марки и модели, които да са - максимално безшумни, максимално недухащи, максимално топлещи, максимално икономични. Wifi и други модерности не ме интересуват. Цената е без значение, но да кажем до 3500 на тяло.

Отговори на въпросите:
    1.Вярно е, че подовите климатици осигуряват голям комфорт, а тези на Дайкин осигуряват максималния. Все пак обаче да се твърди, че не духа и няма климатик не е вярно тъй като противоречи на реалността и на принципа на работа на тази техника.
    2.При това разположение само с едно вътрешно тяло за спалните няма да стане,ако си представяте едно тяло монтирано на стената на килера тръбния път ще бъде много дълъг а и подозирам, че няма да стои естетически добре. Две вътрешни под прозорците са оптималното решение.
    3.Не виждам никакъв смисъл от инфраред подово при монтаж на подови вътрешни тела.
    4.На този въпрос е много трудно да се даде отговор(поне според мен), идеята при подовите( а и не само) вътрешни тела е да им се осигури максимално свободно пространство ПРЕД тях за да могат да работят адекватно и ефективно, от друга страна част от комфорта се изразява в това тялото да не духа директно към хората в помещението. Логично при това разположение възниква нужда да се направи компромис с едно от двете, а и прокарването на тръбния път също не е за подценяване. Най-добре е да се обсъди с монтажния екип, стига обаче той да е от доказани професионалисти а не от поредните "дупкаджии". Лично аз бих го разположил на стената в ляво от масата, така тръбния път ще дойде в повечко и евентуално ще духа в гърба или краката на седящия там човек, но пък има най-много свободно пространство и ще бъде на едно ниво с антрето и банята.
    5. Подовите машини на Дайкин са най-добрите на пазара и покриват всичките ви изисквания и най-добре е да изберете тях. Имате нужда от 1 вътрешно 12 000 BTU за всекидневната и по едно 9 000 BTU за за спалните, като за малката спалня може да се сложи и 7 000 BTU тъй като има такъв модел наличен САМО за мултисплит система. Относно външното тяло трябва да се избере много внимателно, за което пак съветвам консултация с доказан професионалист, тъй като повечето хора, които пишем тук сме любители и ползватели но не и професионалисти.

- - - - - - - - - -

Има нещо гнило в данните на тоя Алпин.Коп на минимум 3,2 ??,на максимум 3,1 ,на номинална 4,2 а как става после Скоп 5,1 ?Аз не бих си сложил климатик ,със коп на минимум 2,5 и 3,2 .Не искам да хваля амбър,ама неговия коп е доста по добре,и външното му тяло е 45,5 кг.
    Скопа като коефициент е пълен Т***К. Той ще бъде един в Петрич и коренно различен в Русе, отделно от това всяка година температурите са различни макар и в някакви допустими уж подобни граници, което пак влияе на този коефициент.КОП-а на минимум и максимум е нормално да бъде по-нисък от този на номинал. Аз също харесвам Амбъра( въпреки, че силата на тази машина изобщо не се вписва в Българските климатични условия), но се оказва, че и голяма част от неговите данни не са точно както ги пише, за което има свидетелство в темата за модела( което не прави машината лоша, но все пак не е коректно от страна на производителя).
    Този пост е редактиран от HRS9; 15-11-25 в 02:48.

10. Novice
    Тук е от
    Nov 2025

Благодаря за отговора! Виждам обаче множество DAIKIN-и, предлагани от множество фирми. В сайта на DAIKIN ме препращат към оторизирани партньори - mmc.bg klimaticite.bg termos.bg megaelectronics.bg. Можете ли да ми кажете кой е най-читав откъм гаранция и подръжка (предвид удължената гаранция до 60м при ежегодна профилактика).
    Също, относно т.4, ако разположението за хола e вляво от прозореца на оставащата малка част стена без да има мебели отпред (диванът ще се премести по-към телевизора), малката спалня ще е със спалня посредата, а не както по скица с две отделни легла - тогава може ли да се сложи на лявата стена, най-откъм прозореца?

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Snouwhite Виж публикацията
    Благодаря за отговора!
    Относно оторизираните партньори не мога да кажа, тъй като не съм професионалист в областта и нямам опит с гореспоменатите фирми(BOBIVG може да каже ценна информация по темата). Относно "множеството" Дайкини става въпрос за следния модел Daikin FVXM35A/RXM35A Perfera за хола и 2xDaikin FVXM25A/RXM25A Perfera за спалните - това е ако за всяка стая се слага отделна сплит система. Ако изберете варианта с мултисплит, вътрешните тела пак остават същите 1 x FVXM35A и 2xFVXM25A( като за мултисплит има вариант за вътрешно тяло CVXM20A за малката спалня) докато външното може да бъде например Daikin 3MXF68A9( относно външното тяло, според мен, консултацията с доказан професионалист е абсолютно задължителна, тъй като мултисплит системите са по-специфични и изискват по-внимателно планиране). По т.4 ако остават поне 80 сантиметра широчина на стената е възможно да се монтира вътрешното тяло там, за спалните при всички положения най-добре ще бъде да са под прозорците(освен ако и там не са френски).
    Този пост е редактиран от HRS9; 17-11-25 в 14:28.
    Snouwhite одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Snouwhite, пишете на Георги Венков за монтажа. Иначе HRS9 ви е написал модела. Изберете отделни, а не мултисплит ако може. https://m.facebook.com/profile.php?i...ion__open_user
    Snouwhite одобрява това.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

ММС са срещу Пикадили парк - опитай там.
    Snouwhite одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2002

Здравейте, моля за съвет при избор на климатици за 2 стаи

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    стая 1- за охлаждане и за отопление в междинните сезони или ако се наложи /има отопление на газ/
    стая 2- за отопление и за охлаждане, ще се налага да охлажда още една стая в която няма възможност за поставяне на климатик /стая 3/, климатика ще е насочен към вратата за другото помещение.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; стаите са със скосени тавани, опитал съм се точно да изчисля кубатурата
    стая 1 - 15,0 м2 / 35,7 м3
    стая 2 - 13,4 м2 / 32,1 м3
    стая 3 - 12,6 м2 / 29,9 м3

· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸ лoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    pvc дограма с троен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    стая 1 - 4,4 м2
    стая 2 - 3 м2
    стая 3 - 3 м2

· изложение нa пoмeщeниeтo;
    стая 1- югоизток, югозапад
    стая 2- северозапад, североизток
    стая 3- северозапад, югозапад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти:втори етаж от двуетажна къща
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;стая 1-детска, стая 2 -кабинет , стая 3-спалня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? -къща
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Ямбол
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято 25-26, зима 22-23
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? има външна изолация 10см.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? компютър и в двете стаи
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? до 2500 с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зима -10, лято 36
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Насочих се първоначално към два Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W, но като четох по темите се притесних от това, че имат шум от вътрешното тяло, както и че не са подходящи за по малки помещения. Очаквам вашите предложения. Благодаря предварително
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Много правилно сте се насочили, действайте смело. Много е възможно да спрете и газовото отопление в стая 1.
    Този пост е редактиран от HRS9; 19-11-25 в 17:16.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от GuRu Виж публикацията
    Насочих се първоначално към два Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W, но като четох по темите се притесних от това, че имат шум от вътрешното тяло, както и че не са подходящи за по малки помещения. Очаквам вашите предложения. Благодаря предварително
    MITSUBISHI ELECTRIC AY25VGKP ще е по-подходящ за охлаждане и отопелние в преходните сезони, а и има актвино въздухопречистване(Plazma QuadPlus)
    stanlee одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Здравейте, единият ми климатик Samsung 9 ка се развали след 13 г.вярна служба,и явно ще трябва да се сменя.Стаята е Южна спалня във гр.Варна,апартамент,тухлен,среден етаж,със живеещи под,над мен и отстрани.Стаята има една външна стена към терасата,със външна изолация 6 см стиропор.Като цяло стаята е топла,при цял ден изключен климатик и минусови температури,не пада под 18-19 гр.През годините,се убедих че неми трябва мощен климатик, през повечето време сегашния работеше на тих режим и на минимума си ,който беше.210 вата.Какво може да ми препоръчате от сегашните модели,което да има реален минимум поне 200 в на отопление, ако може и по малко и ниски дебити и шум,поне на тих режим.Относно мощност,смятам че 2,5 кв номинал и 4 максимал ще са достатъчни.Ако може и да не дефроства по време под 0 гр. ще е бонус.Нямам определен бюджет,но по скоро търся нещо максимално бюджетно,което до отговори на нуждите ми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 44 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 17:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе