Резултати от 1 до 10 от общо 10
Like Tree7Одобрявам
  • 3 Post By Mega
  • 1 Post By Mega
  • 1 Post By zillion
  • 1 Post By Gena_bs
  • 1 Post By Icata69

Мнение за магазин за климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

Мнение за магазин за климатици

Здравейте!

Извинявам се, ако не пиша в правилния раздел, но не съм сигурен къде да си задам въпроса.

Искам да купя този модел климатик DAIKIN Perfera W FTXM42A/RXM42A, който намирам на значително по-ниска цена в магазин klimagarant.

Това което ми пречи, е че почти няма отзиви за този магазин и ми се струва леко подозрително да е такава разликата в цената.

Интересува ме, дали някой тук е чувал за този магазин или е купувал от там. Има ли вероятност това да не е оригинален Daikin, а някаква реплика?

Благодаря ви за вниманието !

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Мнение за магазин за климатици

Всеки колега, може да ви продаде климатик без монтаж на ниска цена. Взимате и се опрвяте след това. Важното е, кой и как ще ви направи монтажа. Тези магазини са така наречените кашонджии, ако нямат собствени монтажни групи. Сериозните монтажни фирми не предлагат монтаж на машини купени от такива магазини, или ако предлагат монтажа е със 50 или 100% оскъпяване. Като при проблем, отивате да палите свещи.
    Gena_bs, Palev и Danzki харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

При опит да отворя сайта им, антивируса извади съобщение, че това е fake online shop.
    Може и да е фалшива аларма, ама аз бих имал едно на ум.

@Mega,
    Написаното от теб отнася ли се и за големите вериги (технически и зарзавачийски) и в каква степен?
    Имам предвид качеството на монтажа и гаранционното обслужване.
    Този пост е редактиран от Mega; 28-03-25 в 11:16.

5. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

Ммда, ще пропусна, прекалено е съмнително.
    Благодаря ви за споделеното мнение

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Извинявам се, в бързането бях писал в поста на Gena-та.

Доколкото съм запознат да, те имат същия интерес да продават бройки, без ангажименти. Не знам да имат собствени монтажни групи. Много трудно се поддържат собствени монтажни групи, защото малко или много бизнеса е сезонен, а разходите по персонал постоянни. Работят с въшни фирми на принципа най-ниска цена. Може и да греша, не ги следя, с колеги си говорим. Неслучайно нямат висок клас машини, поне аз не съм виждал. Наскоро една позната си взела LG от промо и без свян ми се обажда да и оправя монтажа, защото беше потресаващ. Отказах и разбира се, след дъжд качулка. След като подали жалба в магазина, онзи пуснал жалба в полицията, че го заплашвали с убийство и ги подкараха тях, вместо монтажника. Поне можеше да ме пита преди да купи.

Това са снимки (снимките по-долу) от ПЛАТЕН монтаж на климатика купен на черен петък с екип на веригата!

Този пост е редактиран от Mega; 28-03-25 в 18:06.
    Gena_bs одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Извинявам се, в бързането бях писал в поста на Gena-та.

Доколкото съм запознат да, те имат същия интерес да продават бройки, без ангажименти. Не знам да имат собствени монтажни групи. Много трудно се поддържат собствени монтажни групи, защото малко или много бизнеса е сезонен, а разходите по персонал постоянни. Работят с въшни фирми на принципа най-ниска цена. Може и да греша, не ги следя, с колеги си говорим. Неслучайно нямат висок клас машини, поне аз не съм виждал. Наскоро една позната си взела LG от промо и без свян ми се обажда да и оправя монтажа, защото беше потресаващ. Отказах и разбира се, след дъжд качулка. След като подали жалба в магазина, онзи пунсал жалба в полицията, че го заплашвали с убийство и ги подкараха тях, вместо монтажника. Поне можеше да ме пита преди да купи.

Това са снимки от ПЛАТЕН монтаж на климатика купен на черен петък с екип на веригата!

MEGA, снимките си ги изтървал някъде :-)
    Mega одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Известно ми е, че нямат собствени монтажни групи.
    Виждал съм един монтаж в жилище на приятел от миналото лято. Нямам идея коя е била фирмата - нито лепенки, нито контакти.
    Не бяха поставили пластмасовите преходи (в комплекта на Arielli) на кабелните канали и отвора в стената.
    Липсваше и защитният капак на крановете на външното тяло. Дали са го забравили или "икономисали" не разбрах. А беше на удобно място монтирано тялото.
    Както и системата 12BTU беше захранена по "класическият" метод с щепсел. От висящ евтин китайски удължител 3x1.0.
    Обстановката не позволяваше да разпитвам и оглеждам по-подробно.
    Аз на такива монтажи и инсталации им викам "Вземай парите и бягай"!
    Mega одобрява това.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    MEGA, снимките си ги изтървал някъде :-)

Да, явно като изтрих тези от грешния пост, са изчезнали и от моя. Ето и снимките, след това въпроса за колко пари се оправя това и колко по-евтина и е дошла машината?

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Mega; 28-03-25 в 15:17.

11. Member
    Тук е от
    May 2019

Майко, тея не ядоха ли бой ???
    Gena_bs одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Требе малко мозък да не измааш дупката в колоната.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Мнение за магазин TECHNOWELT
    От Apokalypsis във форум Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 20-07-24, 18:00
  2. Магазин за климатици София?
    От petar077 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 14-08-20, 20:22
  3. Форма-Д Магазин за баня - лично мнение
    От interested във форум Черен списък
    Отговори: 2
    Последно: 19-02-17, 21:42
  4. Някой има ли мнение за магазин ТЕХНОХИТ
    От mobidob във форум Бяла техника
    Отговори: 22
    Последно: 18-06-14, 21:45
  5. Мнение за климатици Aux и по конкретно за ASW-H18A4/SDR1
    От reaktor5 във форум Други марки климатици
    Отговори: 8
    Последно: 02-01-14, 13:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе