Работи на охлаждане без проблем. В режим отопление компресора замръзва и мига грешка PC04 според мен платка на външното тяло. Някой да даде друго мнение.Климатика не е в гаранция беше в жилището което купих казаха,че скоро е бил закупен нищо друго.
Работи на охлаждане без проблем. В режим отопление компресора замръзва и мига грешка PC04 според мен платка на външното тяло. Някой да даде друго мнение.Климатика не е в гаранция беше в жилището което купих казаха,че скоро е бил закупен нищо друго.
Този пост е редактиран от Krum06; 25-03-25 в 21:53.
Какво означава - компресора замръзва?
Има ледена кора не по питата,а под зоната на компресора.
Климатика е с проблем в драйвара за управление на компресора това е грешката която се появява в режим отопление.
Слагат се манометри, амперклещи и т.н и се гледа как работи машината и какви параметри показва.... И това се прави по възможност с конкретен поглед върху хладилната част. Тоест външното тяло е без ламарини за да си вижда дроселиращата система и цялата хладилна част по време на теста.
Направени са, значи в режим отопление стартира компресора, започва да вдига налягането до около 40бара, ампеража нормално достига 7,5А духа топло около 30секунди ампеража започва плавно да намалява в момента в, който спадне до около 1А налягането рязко се покачва до около 55бара и внезапно спира компресора. На вътрешното тяло мига код PC04. Това става в рамките на 3мин. В събота почивам тогава ще го демонтирам, за да видя, какво точно се случва да огледам конекторите за хлабава връзка. Искам просто някъква насока, кое може да е компресор, платка на какво да обърна внимание. Машината в режим охлаждане работи перфектно.
Този пост е редактиран от Krum06; 27-03-25 в 19:36.
В режим отопление не е ли нормално?
Заключи темата или направо можеш да я изтриеш.Няма да получа насока няма смисъл, ще се оправя в крайна сметка мога да си монтирам сам какъвто си искам а тоя самсунг в метро е 600лв. Няма смисъл да го дълбая.Ще си го сложа в гаража да ми охлажда лятото докато си ръчкам нещо.
Този пост е редактиран от Krum06; 27-03-25 в 20:14.
Аз много насоки мога да Ви дам, но няма смисъл....