Страница 17 от 17 ПърваПърва ... 7151617
Резултати от 241 до 255 от общо 255
Like Tree67Одобрявам

Избор на климатизатор '2026 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

Aleksandars, загледах Midea 12000 - Midea CB1-12HRFN8-I(B)/CB1-12HFNX-O(B) Breezeless E, че има най-плитко вътрешно тяло, но външното тяло гледам, че му дават 56db шум, което не мога да преценя доста ли е. Виждам, че някои конкуренти имат по 46db.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2015

Извинявам се за късният отговор @Aleksandars, но работата ми ме вкара в малко приключение, благодаря за предложенията, прегледахме ги и се спряхме на Midea конфигурациятa!

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от RIPSTER Виж публикацията
    Aleksandars, загледах Midea 12000 - Midea CB1-12HRFN8-I(B)/CB1-12HFNX-O(B) Breezeless E, че има най-плитко вътрешно тяло, но външното тяло гледам, че му дават 56db шум, което не мога да преценя доста ли е. Виждам, че някои конкуренти имат по 46db.
    Доста машини сме монтирали от посочения модел мога да кажа, че телата са тихи. Тези характеристики са дадени при максимално натоварване. При първоначален пуск и неблагоприятни условия, тялото има известен шум (нормален), но после работи доста тихо. А и как ще бъде монтирана машината има значение.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

По принцип ще стои на тераса, на повдигнат под (декинг). Благодаря за съвета, вероятно ще се насоча към 18-ката.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Здравейте имам нужда от съвет.
    Поред на точките от формата:
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    ·жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 18.5 кв.м;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    Троен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    4.5 кв.м
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    Юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    3 етаж, първи жилищен
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    хол
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    Пловдив
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    лято - 24-25 градуса; зима - 24-25 градуса;
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    Външна изолация на външната стена 10см и вата на тавана
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    не
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
    Макс 1400 евро с монтажа
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    Лято - до 42-43 градуса, зимата - -20 градуса.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Стандартен правоъгълен хол

Разгледах тези и поне на мен ми се струват не лоши варианти, но тук има доста хора които знаят и са тествали много повече!

-Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK/MUZ-AY25VG

-Panasonic KIT-Z25-ZKE Etherea

-Toshiba RAS-B10G3KVSG- E/RAS-10J2AVSG-E1 Edge

В момента имам 9ка в спалнята MHI premim 9ка добър но като изключи компресора втулките понякока "жужят".

9ка Midea Soltice - ползван е само 1 година, не е лош, но искам нещо по-добро, а обичам и да тествам разлипни модели, но не за сметка на комфорта!

Благодаря на отзовалите се!

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Daikin FTXD25A/RXD25A Comfora Plus, Fujitsu Airstage ASEH09KJCAL/AOEH09KJCA Designer Range, Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW/MOX330-09HFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic, Hitachi RAK‐VJ25RHAE/RAC‐VJ25WHAE airHome 600
    Ivanskin одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Daikin FTXD25A/RXD25A Comfora Plus, Fujitsu Airstage ASEH09KJCAL/AOEH09KJCA Designer Range, Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW/MOX330-09HFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic, Hitachi RAK‐VJ25RHAE/RAC‐VJ25WHAE airHome 600
    Благодаря за информацията! Между fujitsu и Midea от тези които си предложил кое е по доброто ?

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Реално, Midea има по добър хардуер от Fujitsu... Но при една такава дилема, в правилния избор имат и значение и други фактори. Монтаж, позициониране на вътрешно тяло спрямо мебелите в помещението и т.н.

11. Novice
    Тук е от
    Jan 2020

Здравейте, и аз имам нужда от съвет.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    ·жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo- 32 кв.м/83м3;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    Троен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    17 кв.м
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    Юг, изток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    Последен етаж
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- вceĸиднeвнa;
    хол
    апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    Варна
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    лято - 24-25 градуса; зима - 21-23 градуса;
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    Външна изолация на външната стена 15см
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    Кухненски+ ТВ
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1400 евро с монтажа
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    Лято - до 42-43 градуса, зимата - 20 градуса.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Реално ми трябват климатици за дневна, 3 спални- две източни 18 и 19м2 и една Южна 16м2. В предишното жилище с подобно изложение рядко се ползваше климатик в спалните зиме докато спим, но лятото сме пускали в най- големите жеги в дневната и сме оставяли отворени вратите отново само докато спим.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Midea CB1-18HRFN8-I(B)/CB1-18HFNX-O(B) Breezeless E + 3 бр. Midea CB1-09HRFN8-I(B)/CB1-09HFNX-O(B) Breezeless E
    Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-W/SRC50ZS-W Premium + 3 бр. Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W/SRC20ZS-W Premium
    Fujitsu Airstage ASEH18KMTG + 3 бр. Fujitsu Airstage ASEH07KJCAL Designer Range

13. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Пред дилема съм:
    Става въпрос за отопление и охлаждане на всекидневна (хол с кухненска част), 33кв.м (8 х 4 м), стандартна височина 2.5м (приблизително 80 куб.м).
    Френски прозорци почти на цялата тясна стена, троен стъклопакет с игзлед на юг в Пловдив, 8-ми етаж междинен в блок.
    Външна изолация 10 см вата, но както се вижда всички стени са вътрешни, двете дълги са бетонни..
    Спрял съм се на LN-серията на Митсубиши Електрик, обаче те нямат 14-ка и трябва да избирам между 12-ката и 18-ката. 12-ката ми харесва защото като че ли ще е натоварена по-правилно, отделно е доста по тиха от по-големия вариант, вероятно и по-икономична ако не се "напъва".
    Въпроса е дали 12-ката ще е достатъчна най-вече за отопление? Ако не е достатъчна обаче 18-ката няма ли да е прекалено голяма ?
    Ето и схема, климатика е над дивана:

Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от lrn Виж публикацията
    Пред дилема съм:
    12-ка LN е напълно достатъчна за гореспоменатите условия и в двата основни режима на работа.
    lrn одобрява това.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

lrn , Mitsubishi Electric MSZ-LN35VGW/MUZ-LN35VG Natural White е напълно достатъчен като мощност при упоменатите от Вас условия. Като друг алтернативен вариант: Fujitsu Airstage ASEH12KHCBN/AOEH12KHCBN, Cooper & Hunter CH-S12FTXAM2S-WP SUPREME, Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW/MOX330-12HFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic, Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W Diamond, Toshiba RAS-B13S4KVPG-E/RAS-13S4AVPG-E DaiSeiKai 10 WHITE.
    lrn одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019

Второ лято сме в този апартамент и миналата година нямахме проблеми но тази жегите са прекалено силни и обмисляме климатик да се сложи в хола който дори и да не може да покрие двете спални поне да държи хола в адекватна температура.
    Апартамента е на първи етаж в стара тухла от 60те с външна изолация и 10 год ПВЦ дограма.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Охлаждане и отопление в преходните месеци преди да пуснат ТЕЦ.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 40-45кв около 120кубика
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (/ΠBЦ/, двoeн cтъĸлoпaĸeт, нямам информация какви са стъклата);
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 16кв
    · изложение; Изток и Запад
    · етаж в cгpaдaтa. Първи над мазета(пода е на метър от земята)
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo - xoл-вceĸиднeвнa
    Апартамент
    4. Населено място
    София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa Лято 25-26 макс(сега е 30-32 в горещините)
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Всички външни стени са с изолация 5-8см(не съм сигурен) Има изолация на тавана и мисля на пода.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo и ĸaĸви? Компютър точно под климатика. Фурна, хладилник, миялна, мини хладилник, ТВ+ пералня и сушилня в антрето което е отворено към хола(няма врата)
    8. Kaĸъв е бюджета (включва ли монтаж)?Искаше ми се да се впиша около 1.5-1.7к Е с монтажа. А ако има и нещо читаво на по-ниска цена още по-добре.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Лято и на 40+ трябва да се справя. Зимата имаме ТЕЦ но поне на -15 да работи без проблем
    10. Схема
    В стария апартамент в малко по-малък хол бях монтирал Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W Premium и бях доволен. Сега мисля, че той ми е максимум като бюджет, но може и да дойде слаб.
    Предпочитам по тиха работа и по възможност да не се включва изключва постоянно поради висок минимален праг на работа.
    Гледам че са пуснали нов модел с WI FI който е малко по-скъп от
    SRK50ZS.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Midea CB1-18HRFN8-I(B)/CB1-18HFNX-O(B) Breezeless E
    Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-W/SRC50ZS-W Premium
    Alpin ASW-50KTNI/ASW-50KTNO Nordic
    Daikin FTXC50E/RXC50E Sensira
    Kaisai KLW-18HRHI/KLWB-18HRHO Ice White

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 17 ПърваПърва ... 7151617

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 16:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 16:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 10:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 19:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 11:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе