@dindo, къде хукна, какво стана с облога? Първо залозите, после експериментите! Ти какво залагаш?
@dindo, къде хукна, какво стана с облога? Първо залозите, после експериментите! Ти какво залагаш?
Ти какво предлагаш!Апропо-мога да за заложа доста неща,а ти какво залагаш ?
Недей че много ще сгрешишПървоначално публикувано от dindo
Дори и аз които и представа си нямам защо се вакумира , но мога да съм сигорен в едно нещо - не може да се изтегли и милилитър вода по този начин.
Бе не знам що трябва да се вакуумира, макар , че само по себе си това е основателна причина:
ама ако си решил да пълниш климатик на нееднокомпонентен газ с така нареченото "пускане" или "псссссссът" как ще ми гарантираш пропорцията?Първоначално публикувано от dindo
Е- след като си нямаш представа, защо си сигурен?Първоначално публикувано от dsnakov
Идеите на вакуумирането, както някой каза по-горе са 2:
1. Да се провери херметичността на системата - дали няма пропуски някъде и дали фреона няма да "избяга" след 2-3 дена работа;
2. Да се "изгони" останалия в тръбите въздух, който по принцип съдържа влага. Влагата пречи, тъй като в климатика има една джаджа - наречена на жаргон "капилярка" - една много малка тръбичка с диаметър около 1 мм. Ако има влага в системата, тази влага замръзва в капилярката и прави тапа - климатикът спира. Фъскането или гоненето с фреон е достатъчно да измести въздуха и малкото влага в него, но не е гаранция за херметичност. В този случай, гаранцията за херметичност е умението на майсторите, които поставят климатика.
Колкото до "ВОДА", от къде на къде ще има вода в тръбите и в климатика.....? Аз поне не съм виждал монтажна фирма да си носи тръбите накиснати в кофа пълна с вода....... Или може би, ако са ги държали закачени на някой пирон под сайванта и ги е навалял дъжд......ама тогава би следвало да са зеленясали едни такива..... Така, че спокойно! Ако тръбите са с меден цвят - всичко е ок, но ако са зеленясали като кубета на средновековна църква - има място за притеснение...
Поздрави,
За да се получи отговор трябва да се зададе и правилния въпрос.А той е
- Какво е агрегатнато състояние на водата при 0 кРа и температура 20*?
Отговора е газообразно.И когато премине в газообразно с-ние се евакуира.
Това е точен отговорПървоначално публикувано от YoLan
Влага се образува сега когато тръбите са студени и ги внесем за монтажа в помещението което е затоплено и естествено се получава конденз макар и затапени затова аз винаги вакумирам дори ще почна и с азот да ги пробвам.
Ще кажете защо просто аз работя за себеси а не съм на заплата в някоя фирма и държа да няма рекламаций после.
Ами простичко: ако не успеете да вакумирате това означава че след известно време ще посетите клиента за да му доливате фреон. Просто проверка за херметичност на ситемата а иначе не експериментирайте с 5 кубика вода- със сигурност ще прецакате компресора особенно ако той е бутален тип.